Rosela pestrá- dotaz ohledně hnízdění

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.5.2018 19:30
judaass

XXX.XXX.103.33

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na jednu věc. Mám jednoroční pár rosel pestrých, samička mi asi 2-3 týdny hrabala celkem hodně v budce. Asi řed týdnem začala v budce trávit pomalu celej den a to stále trvá, čekal jsem, že už snese vajíčko, ale po týdnu kdy je pořád v budce a i když tam nakouknu, tak ani nevyletí, zatím žádný vajíčko nesnesla. Setkal se s tím už taky někdo, nebo poradí někdo co s tím? Nikdy dřív jsem se s takovým chováním nesetkal, tak mě to trošku zaskočilo.Děkuji za slušné odpovědi.

Neregistrovaný uživatel

1.5.2018 19:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1

Normalni jev, me spise zaskakuje ze nechate hnizdit uz rocni par, kam spechate? I kdyz rozely zahnizdi samozrejme v roce neni to dobra volba.nemusim snad psati proc.

1.5.2018 20:09
judaass

XXX.XXX.103.33

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Normalni jev, me spise zaskakuje ze nechate hnizdit uz rocni par, kam spechate? I kdyz rozely zahnizdi samozrejme v roce neni to dobra volba.nemusim snad psati proc.

Děkuji za vaši reakci. Vím, že v jednom roce ptáci nemusí hned zahnízdit, ale proč to nezkusit, tím se přece nic nezkazí, když jim dám budku. Buď budou chtít hnízdit a odchovají, nebo ne. Momentálně mám ještě další jednoletej pár, který má 7 oplozených vajíček a u dvouletého páru alex. malých, kde samec ještě ani nemá obojek s odchovem jsem letos ani vůbec nepočítal, tak už mají 4 mladý, kterým je 14 dní a mají se čile k světu. Mě jen jde o to, že jsem se ještě nesetkal s tím co jsem napsal v prvím příspěvku, tak jestli to nějak řešit, nebo nechat být?

1.5.2018 20:12
stewe5

XXX.XXX.157.19

Dobrý den, je to normálni..já už samici penanta neviděl skoro týden a to vím že 1 vejce snese teprve 22-23 května...mám je 6 sezonu a 1 vejce je vždy na den přesně, každý rok

Neregistrovaný uživatel

2.5.2018 05:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1

judaass napsal(a):
Děkuji za vaši reakci. Vím, že v jednom roce ptáci nemusí hned zahnízdit, ale proč to nezkusit, tím se přece nic nezkazí, když jim dám budku. Buď budou chtít hnízdit a odchovají, nebo ne. Momentálně mám ještě další jednoletej pár, který má 7 oplozených vajíček a u dvouletého páru alex. malých, kde samec ještě ani nemá obojek s odchovem jsem letos ani vůbec nepočítal, tak už mají 4 mladý, kterým je 14 dní a mají se čile k světu. Mě jen jde o to, že jsem se ještě nesetkal s tím co jsem napsal v prvím příspěvku, tak jestli to nějak řešit, nebo nechat být?

Ja vam rozumim, ale kazde zvire ma tzv.urcitou dobu pohlavni dospelosti.Aji ta obycejna andulka se bude snazit rozmnozovat ve 4mesicich, korela napr, v 10mes.rozela uz po roce.Rodice to odchovaji ale co dale ze ? Ono se vse hned nevyplaci.Predstavte si ze by se lidska populace rozmnozovala uz ve dvanacti letech, ale to sem uz opravdu nepatri, studujte, preji mnoho uspechu.

3.5.2018 13:44
kawamichal

XXX.XXX.85.10

Dobrý den, mě rozela snesla asi šest vajíček, a ráno je v budce a odpoledne tráví víc času venku. Co s tím ?

13.5.2018 20:33
Querido

XXX.XXX.20.170

Dobrý deň kamarát chová pár rosiel pestrých včera keď som bol u neho sme videli ako samec naháňa samicu a pokúšal sa o parenie pričom ju niekoľko krát zhodil na zem na chrbát kŕmil ju skúšal sa pariť, je to normálne alebo je moc agresívny ? Nakoniec ho chytil a dal do samostatnej voliery, viete poradiť čo ďalej ? Čakať kym sa samica bude chcieť pariť a potom ho dať naspäť alebo zohnať iného samca ?

14.5.2018 19:39
Martin-rosely

XXX.XXX.0.164

kawamichal napsal(a):
Dobrý den, mě rozela snesla asi šest vajíček, a ráno je v budce a odpoledne tráví víc času venku. Co s tím ?

Dobrý den,
tak u pastelů mám stejný problém jako vy. Samice mi taky sedí jen přes den a v noci spí venku. Možná se to ještě spraví, ale aby už taky nebylo pozdě a já ty vajíčka taky nemusel vyhodit. Ale zase jsou mladí a je to jejich první hnízdo. Poradí mi prosím někdo, kde se stala chyba. Děkuji Martin.

Neregistrovaný uživatel

14.5.2018 20:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1

Martin-rosely napsal(a):
Dobrý den,
tak u pastelů mám stejný problém jako vy. Samice mi taky sedí jen přes den a v noci spí venku. Možná se to ještě spraví, ale aby už taky nebylo pozdě a já ty vajíčka taky nemusel vyhodit. Ale zase jsou mladí a je to jejich první hnízdo. Poradí mi prosím někdo, kde se stala chyba. Děkuji Martin.

to ze nekomu zahnizdi v roce je pro nekoho uspech, pro me by nebyl jelikoz jsou mladi a hnizdit by mely az ve veku dvou let, nechapu ze jsou chovatele tak nedockavi a porad nekam spechaji.Pockejte rok jiste vam to vynahradi, kdyz na tom nesedi tak stejne stoho nic nebude.

14.5.2018 20:15
Martin-rosely

XXX.XXX.143.72

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
to ze nekomu zahnizdi v roce je pro nekoho uspech, pro me by nebyl jelikoz jsou mladi a hnizdit by mely az ve veku dvou let, nechapu ze jsou chovatele tak nedockavi a porad nekam spechaji.Pockejte rok jiste vam to vynahradi, kdyz na tom nesedi tak stejne stoho nic nebude.

Však to sem si myslel že je ještě pro ně brzo, ale budky sem jim přesto dal, protože sem si říkal že příroda snad ví co dělat. Já sem dal totiž budku ještě jednomu mladému páru a ten mi zasedl. Prostě sem to zkusil, protože i v literatuře se píše a i zkušení chovatelé tvrdí, že u rosely není problém hnízdit již v prvním roce. Ale teď vím že kdo si počká, tak ten se dočká.

16.5.2018 23:08
Martin-rosely

XXX.XXX.144.38

Dobrý den,
tak sem se po třech dnech vrátil domů a zjistil sem, že samice od pastelů mi sedí už i přes noc, tak snad to bude ok. Nebo co si prosím vás myslíte vy. Děkuji za odpověď. Martin.

Přidejte reakci

Přidat smajlík