Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.5.2018 18:13
saroun

XXX.XXX.53.199

Dobrý den, podařilo se mi odchovat ptáka, který evidentně vykazuje odlišnost zbarvení od běžné populace. Protože jsem zatím v chovu neudržel sourozence k dospělosti (přepeření) a jeho potomstvo jsem prodal v ranném stádiu hned po docílení samostatnosti, nemám zatím zkušennosti s vývojem zbarvení. Je ale evidentně tmavší od ostatních, jeho líce jsou téměř černé i barva hlavy je daleko tmavší. Předpokládám dominantní vlohu.
Nemáte někdo v chovu podobné zbarvení?
Omlouvám se za kvalitu fotek, nemám možnost fotit venku, uvnitř je kvalita fotek ovlivněna tónovým zabarvením interiéru, proto fotky v ruce.

7.5.2018 22:55
zbosace

XXX.XXX.16.191

Zaujímaví jedinec. Po akých rodičoch?

8.5.2018 07:25
ryzen5

XXX.XXX.251.62

Takovýchto kakariků sem viděl několik i na burzách, Po přepeření se barva vytratí.Sám se měl v chovu 3 roky po sobě takové ptáky a čekal jestli jim barva zůstane nebo ne.

8.5.2018 11:16
milbe

XXX.XXX.237.26

Dobry den. Mel jsem moznost videt uvedeneho kakarika. Ta barva je ve skutecnosti mnohem vyraznejsi. Podotikam, ze se jedna o prepereneho dospeleho jedince ktery ma v soucasne dobe druhe mlade.

8.5.2018 14:55
saroun

XXX.XXX.53.199

zbosace napsal(a):
Zaujímaví jedinec. Po akých rodičoch?

Zdravím,1,0 modrý 0,1 zelená na modrou. Modrý je standardní, zelená, už nežije, byla v době chovu vyjimečná samice, která byla velmi kvalitní v barvě, v opeření a celkově v schopnostech. Bohužel jsem neměl možnost srovnání s dalšími zelenými, takže jsem její zbarvení nedocenil.
Na stáří jedince odpověděl pan Berka (milbe). Mě spíš zajímá, jestli někdo nezaregistroval v chovu podobnéhu ptáka, protože jsem prodal cca 20 jeho sourozenců, i když jsem si byl vědom toho, že jsou mláďata o poznání tmavší, nevěnoval jsem tomu tu správnou vážnost.

Přidejte reakci

Přidat smajlík