Papoušek červenokřídlý – sestavení páru

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.5.2018 18:39
Kočičák Radek

XXX.XXX.234.221

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jak sestavit pár těchto papoušků.Měl jsem pohromadě starší kusy jednoho samce a dvě samice.Samec pořád naháněl jen jednu tak jsem druhou odstavil ale nic se neděje.Jsou spolu tři týdny.Mám čekat anebo samice opět vyměnit? Díky za názory Radek.

Neregistrovaný uživatel

7.5.2018 20:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1

Kočičák Radek napsal(a):
Zdravím, chtěl bych se zeptat, jak sestavit pár těchto papoušků.Měl jsem pohromadě starší kusy jednoho samce a dvě samice.Samec pořád naháněl jen jednu tak jsem druhou odstavil ale nic se neděje.Jsou spolu tři týdny.Mám čekat anebo samice opět vyměnit? Díky za názory Radek.

Copak tri tydny je nejaka doba, ?

7.5.2018 22:02
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Kočičák Radek napsal(a):

Červenokřídlé dávají chovatelé dohromady mnohdy neúspěšně ne týdny, jak píše simon 123, ale roky. Zkušenost pár známých, zvláště u starších nově spárovaných ptáků. Napsáno o tom balo dost.
Nejsem začátečník, odchovávám amazoňany, senegalce amazonky, ale obyčejné červenokřídlé jsem ještěza 3 roky neodchoval, pouze uhynula samice. Mám staršího samce, dostal novou samici, konečně si rozumí, samec na ní není agresivní, ona seděla v metr hluboké budce, ale byla čistá vajíčka. Tak snad ještě jedna snůška, je celkem brzo a snad se podaří.
Vy buďte trpělivý, jeden může začít pelicht, druhý v toku a máte na problém zaděláno. Třeba příští rok se dočkáte.

9.5.2018 13:09
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

nejlepší podle mne je dát dohromady mladé ptáky co ještě neměli partnera a počkat až dospějí. To jsem udělal u králováků, červenokřídlých a každý rok odchovávají bez problémů. Někdy víc někdy méně mladých, ale každý rok mají mladé. Starší ptáci co měli své partnery se občas i po úhynu jednoho z nich dávají hůře do toku a musí být dost trpělivosti než nového partnera přijmou. Tvoří páry na celý život.

9.5.2018 19:49
Dada852

XXX.XXX.72.223

Dobrý deň, mám doma pár týchto krásnych vtákov.6-ročného samca a 3- ročnú samicu. sú spolu ešte len cca 2 týždne (vo voliére ešte nemajú búdu) a samec začal samicu pred pár dnami naháňať. Niekedy ja úplne kludný ale inokedy chodí za ňou a nenechá ju v pokoji sedieť. Chodí za ňou dvíha hlavu hore a dole vydáva pískavé melódie a potom príde k nej a zobákom ju zaženie. Tiež ju veľmi často odháňa od kŕmenia alebo ju pustí až keď sa sám nakŕmi. veľmi často sa tiež predkláňa a trepoce alebo skôr len tak občas trepne krídlami.
Myslela som si že sa jej predvádza ale nepozdáva sa mi že je taký agresívny. Je to normále?
mám im dať do voliéru hniezdnu dutinu alebo si jednoducho nesadli a treba vymeniť samicu ?

PROSíM o radu, vopred ďakujem za odpovede.

9.5.2018 21:28
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

corvuscorax napsal(a):
nejlepší podle mne je dát dohromady mladé ptáky co ještě neměli partnera a počkat až dospějí. To jsem udělal u králováků, červenokřídlých a každý rok odchovávají bez problémů. Někdy víc někdy méně mladých, ale každý rok mají mladé. Starší ptáci co měli své partnery se občas i po úhynu jednoho z nich dávají hůře do toku a musí být dost trpělivosti než nového partnera přijmou. Tvoří páry na celý život.

Chval jsem s tchánem papoušky Červenokřídlé 25 let a tento chovatel to napsal přesně.

10.5.2018 06:05
Dada852

XXX.XXX.72.223

Ja chcem ale vediet ci je spravainie samca normalne alebo s tim mam niečo urobiť.

10.5.2018 17:42
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

dejte jim budku a mějte trpělivost

11.5.2018 06:17
Dada852

XXX.XXX.136.247

Moc ďakujem.

14.5.2018 09:42
Kočičák Radek

XXX.XXX.103.178

I já děkuji za rady a názory. Radek.