Prodám

Prodám Papouška královského žlutého - Chovná Samice papoušek královský žlut...
27000 Kč
Prochazka
napsal(a):
dobry den mam par Kralovaku samice 4 samec 3roky vse probyhalo jak ma samice uz ma 5 vajec v budce ale porad nechce sednout rad bych se zeptal dokdy muzu cekat, mam totiz moznost je dat do lihne a zkusit to vypiplat ale radsi bych to nechal na prirode Dekuji.
Dobrý den. Třeba vám bude snášet dál jako ta moje. Pak to sem napište jak to dopadlo.
Prochazka
napsal(a):
dobry den mam par Kralovaku samice 4 samec 3roky vse probyhalo jak ma samice uz ma 5 vajec v budce ale porad nechce sednout rad bych se zeptal dokdy muzu cekat, mam totiz moznost je dat do lihne a zkusit to vypiplat ale radsi bych to nechal na prirode Dekuji.
zdravím u králováků mám každý rok 5 vajec a většinou nasedá tak na tom 3 vejci a sedí poctivě vylézá z budky jednou denně na cca 10 minut, bez problémů až na bidlo když je nakroužkuji tak čekám až vyletí z boudy. Co mám známé kteří si nechávají naschvál ručně dokrmené samice tak se pak diví že jim samice snáší třeba 9-10 vajec a nesednou. Jeden kolega měl od jedné samice 19 vajec. Letos pokud se podaří tak si budu nechávat svoji samici do dalšího svého chovu. A ono taky záleží na tvaru, velikosti boudy- to mě říkal hodně zkušený chovatel který se královákamy dost zabýval.
arčí88
napsal(a):
zdravím u králováků mám každý rok 5 vajec a většinou nasedá tak na tom 3 vejci a sedí poctivě vylézá z budky jednou denně na cca 10 minut, bez problémů až na bidlo když je nakroužkuji tak čekám až vyletí z boudy. Co mám známé kteří si nechávají naschvál ručně dokrmené samice tak se pak diví že jim samice snáší třeba 9-10 vajec a nesednou. Jeden kolega měl od jedné samice 19 vajec. Letos pokud se podaří tak si budu nechávat svoji samici do dalšího svého chovu. A ono taky záleží na tvaru, velikosti boudy- to mě říkal hodně zkušený chovatel který se královákamy dost zabýval.
A jakou budku používáte?K.
Tunel je ze šikma cca 25x25cm a délka asi 150cm a je zakončena budkou 35x40x40cm (ŠxVxD). A vletový otvor je asi ve výšce 190cm a budka je asi 15cm nad zemí. Tu budku jsme tam připevňovali ve třech jelikož je strašně těžká a taky špatná manipulace. Taky jsem viděl budku kde nebyla z prken ale vytvarované z dutého kmenu a dole místo té hranaté jakoby bedýnky byl velký dutý kmen cca v průměru asi 60cm venek a 50 vnitřek, a výška 60cm. Ale co říkal tak váha té budky byla 150kg. A co říkal tak parádně mu v ní hnízdily nikdy neměl problémy s líhnutím. A vždy před novou sezónou vypaří ten hnízdní spodek budky vařící vodou a tím se do toho dřeva dostane vlhkost.
Zdravím, tak rozdíl mezi těmito druhy je velký. Nádherny mají takový štíhlý tělo, za to králováci jsou statni a velký kusy. Královské mají tmavě zelenou barvu a nádherné mají světlou zelenou. Ale nechci být hnusný ale na internetu si můžete najít fotky jaký je rozdíl mezi těmito druhy.
arčí88
napsal(a):
Zdravím, tak rozdíl mezi těmito druhy je velký. Nádherny mají takový štíhlý tělo, za to králováci jsou statni a velký kusy. Královské mají tmavě zelenou barvu a nádherné mají světlou zelenou. Ale nechci být hnusný ale na internetu si můžete najít fotky jaký je rozdíl mezi těmito druhy.
Díky za odpověď,první,kde jsem hledal,byl samozřejmě internet.O velikosti vím,jenže samečci nádherných,jsou taky mohutní(alespoň můj chovný samec je velikostně jako samice králováka,možná i větší).K.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Podle toho jaké chováte papoušky je snad dotaz jenom žert?.Pro kkki.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Podle toho jaké chováte papoušky je snad dotaz jenom žert?.Pro kkki.
Bohužel ne,jen loni jsem okroužkoval nádherné i králováky stejnou velikostí i barvou kroužku a z nedostatku místa hned jak to šlo, pustil do jedné voliéry.Od králováků mám mladé poprvé,nedařil se odchov.K.
kkki
napsal(a):
Bohužel ne,jen loni jsem okroužkoval nádherné i králováky stejnou velikostí i barvou kroužku a z nedostatku místa hned jak to šlo, pustil do jedné voliéry.Od králováků mám mladé poprvé,nedařil se odchov.K.
Kroužky pro nádherné mají průměr 6,5mm a pro královské 7,5mm tak nevím proč jste kroužkoval tyto ptáky které jsou postavově rozlišné. Nechci být rejpavý ale cena 1 kroužku pro královské je 7,50kč. Pokud máte samici králováka velikostně stejně velký jako samce nádherného tak máte malou samici.
Tady jsou popisy těchto dvou druhů papoušků. Je tam vše o chovu, velikosti, velikosti kroužku atd...
http://www.chovzvirat.cz/zvire/206-papousek-kralovsky/
http://www.chovzvirat.cz/zvire/209-papousek-nadherny/
arčí88
napsal(a):
Kroužky pro nádherné mají průměr 6,5mm a pro královské 7,5mm tak nevím proč jste kroužkoval tyto ptáky které jsou postavově rozlišné. Nechci být rejpavý ale cena 1 kroužku pro královské je 7,50kč. Pokud máte samici králováka velikostně stejně velký jako samce nádherného tak máte malou samici.
Tady jsou popisy těchto dvou druhů papoušků. Je tam vše o chovu, velikosti, velikosti kroužku atd...
http://www.chovzvirat.cz/zvire/206-papousek-kralovsky/
http://www.chovzvirat.cz/zvire/209-papousek-nadherny/
Kroužkuji již nějakých "pár"let,takže vím,jaké má mít,kdo kroužky.Jen se stala chyba u dodavatele,že mi je neposlal a ptáky již bylo třeba kroužkovat.Přesto děkuji za debatu.K.
kkki
napsal(a):
Dobrý den,poradí mi někdo,jaký je rozdíl mezi pap.královským a nádherným,pokud jsou loňské mláďata v jedné voliéře?Zatím mají někteří jen pár žlutých pírek v krajních letkách.Děkuji za každé info.K.
Dobrý večer, zkusím se zdržet přiblblých poznámek ikdyž mě tedy jazyk svědí dost...ale nepoznat rozdíl mezi ročními mláďaty králováků a nádherných to bych tu snad radši ani nepsal..fotky už jsou tedy staré nějaký ten pátek, je to z doby kdy jsem ještě choval i "zahnuté zobáky" tak Vám to snad pomůže..myslím že rozdíl je vidět na první pohled i pro laika....
pro sichr první foto králováci druhé foto nádherní...