Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.5.2018 23:59
capovadomca

XXX.XXX.112.110

Dobrý den, mám dotaz ohledne zbarveni hrdlicek chechtavych. Hrdlicek mám několik páru a setkala jsem se s různými zbarvenim - bílé, straky (i recesivní), červené, přírodní (sede).
Narodila se mi ale mláďata, která jsou taková tmavě hnědá - viz foto. Nevypadá to jako červená, ani jako seda. Prosím poraďte co je to za zbarveni, nikde jsem takove totiž nenašla. Otec mladých je straka a matka bila s krémovým kroužkem a cervenyma očima (na další fotce), takže jsem čekala buď bila nebo strakata mláďata a tato mě opravdu prekvapila :)
Pokud jste se s touto mutaci někdo setkal nebo víte, co je zač, dejte vědět.
Dekuji :).

22.5.2018 00:28
zbosace

XXX.XXX.16.108

V začiatkoch chovu mutacnych hrdliciek som takto sfarbené kupoval pod názvom platinová. Po čase sa im začalo hovoriť wild, čiže divoké. Váš samec je vlastne straka v tejto farbe. Cielene sa dá z týchto hrdliciek získať krásne jedince z modrofialovou hlavou, tmavohnedym chrbtom a výrazným krcnym pásikom. Ja som sa pokúšal o tmave- čierne. Došiel som po bridlicovo čierne perie pod chvostom. Vaše budú mať svetlosede až biele. Toto sfarbenie vzniklo pravdepodobne prikrizenim hrdliciek záhradných a vinovocervenych. Pre mňa je zaujímavá viac vaša samička. Po akých rodičoch?

22.5.2018 14:00
capovadomca

XXX.XXX.112.110

Dekuji za info, myslela jsem, ze přírodní, se říká spíše těm šedě zbarvenym. Ty mám totiž také, tak jsem to porovnávala. Samičku jsem kupovala v Lysé nad Labem na výstavě, původ bohužel nevím, ale také mě na první pohled zaujala :).

22.5.2018 17:48
platicerus

XXX.XXX.197.236

Jozef mna to tiež zaujma inač by to mohla byt chichotava smotanova ale neni som si isty ale pozri mohlaby to byt.

22.5.2018 21:27
zbosace

XXX.XXX.16.0

Mohla ale je tam zosvetlujuci faktor, šedý krcny krúžok. Tam by mal byť tmavý pás na chvoste zospodu a krúžok čierny.
Pre zadavatelku, tiež som si myslel že divoká chichotava hrdlička je skoricovohneda s čiernym pásikom na krku a chvoste tak ako je vyobrazená v kapesnom atlase cizokrajnych ptaku od p.Vegera. V sfarbeni vašich mláďat som videl prvé hrdličky u p.Jurča v BA pred cca 30 rokmi a tiež tam namiešal záhradné.

22.5.2018 22:27
capovadomca

XXX.XXX.112.110

Samička je opravdu taková kremova, není úplně bila, má takový hnědý kroužek a cervene oči, proste jsem takovou nikdy neviděla a proto jsem ji také koupila.
Mladatka tedy jsou přírodní (platinova), dekuji. Alespoň mám zase rozšířené obzory. :).

23.5.2018 21:48
holubar

XXX.XXX.251.248

Zdravím, ta samička je smetanová s hnědým proužkem, určitě má i pruh pod ocasem.Ve spojení se strakou budete mít pouze tmavá - hnědá mláďata.Jsou i tzv.bílé s černým páskem.Jen ta bílá je diskutabilní.Zdá se bílá ale při bližší prohlídce na pořádném světle, je tam skoro vždy nádech smetany.Ty čisté bílé s pěkně černým páskem prakticky zmizely z našich chovů.

23.5.2018 22:04
capovadomca

XXX.XXX.112.110

Dekuji za info, to je dobre vědět. Mysleli jsme prave, ze toto spojení bude dávat bílé nebo straky, takže jsem se divila, když mláďata byla tmavá. Uvidím tedy, buď par takto nechám, nebo každému dam jiného partnera. Jsou to oba moc pěkní ptáci :)
Bílé s černým paskem jsem také měla, teď mám pouze bílé s bilym paskem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.5.2018 16:27

.Zdá se bílá ale při bližší prohlídce na pořádném světle, je tam skoro vždy nádech smetany... takovouhle blbost sem už dlouho nečetl.

24.5.2018 17:10
kikimora

XXX.XXX.25.146

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
.Zdá se bílá ale při bližší prohlídce na pořádném světle, je tam skoro vždy nádech smetany... takovouhle blbost sem už dlouho nečetl.

Vy si vždy všetko vysvetlíte a upravíte podľa svojho, je s vás dobrý konšpirátor.

24.5.2018 17:45

kikimora napsal(a):
Vy si vždy všetko vysvetlíte a upravíte podľa svojho, je s vás dobrý konšpirátor.

No vemem to popořadě... Smetana je pokud vím taky bílá začíná měnit barvu až když se začíná srážet ale ta barva je nažloutlá což u hrdličky určitě nehrozí...kdyby bylo napsáno krémová tj.mirne zahnědlá nenapíšu ani řádek...no a to že vy jste zakomplexovaná(ý) za to já němužu

24.5.2018 20:16
capovadomca

XXX.XXX.112.110

Nicméně barva me samičky není předmětem diskuze. Tím bylo zbarveni mladat, nyní už vím co jsou zač a dekuji tímto všem kdo mi pomohli :).

24.5.2018 21:22

capovadomca napsal(a):
Nicméně barva me samičky není předmětem diskuze. Tím bylo zbarveni mladat, nyní už vím co jsou zač a dekuji tímto všem kdo mi pomohli :).

To máte pravdu ale nazvat barevnou mutací správně je taky potreba dám vám tady malý příklad...jeví se jako červená že? Ale co druhá fotka je to recesivní nebo rozředěná barva? Fotka stejného holoubata pořízena ve stejný cas.

24.5.2018 22:12
capovadomca

XXX.XXX.112.110

To samozřejmě mate pravdu. Proto jsem také chtěla vědět, co vlastně jsou ty prckove zač :).

24.5.2018 22:23

capovadomca napsal(a):
To samozřejmě mate pravdu. Proto jsem také chtěla vědět, co vlastně jsou ty prckove zač :).

Tak jasně můj příspěvek nebyl až tak směřován Vám jak spíš slovenskému odborníkovi podemnou

Přidejte reakci

Přidat smajlík