Dobrý den, chci se zeptat zkušenějších chovatelů co mám za mutaci. Mám pár kde samec je kobalt štěp. na HO a samice 2f violeta štěp. na HO. Letos mi tento pár nasednul aniž bych to čekal, protože samec ještě ani nemá obojek. No každopádně v budce mají 4 mláďata,3 fialové, což jsem očekával, ale jedno je bílé a možná s jemným šedým nádechem. Oko u tohoto mláďěte je černé. Přikládám foto. Podle gen. kalkulačky mi ale žádné v bílé barvě vypadnout nemělo. Tak se ptám, jestli někdo poradí? Děkuji za odpovědi.
judaass
napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat zkušenějších chovatelů co mám za mutaci. Mám pár kde samec je kobalt štěp. na HO a samice 2f violeta štěp. na HO. Letos mi tento pár nasednul aniž bych to čekal, protože samec ještě ani nemá obojek. No každopádně v budce mají 4 mláďata,3 fialové, což jsem očekával, ale jedno je bílé a možná s jemným šedým nádechem. Oko u tohoto mláďěte je černé. Přikládám foto. Podle gen. kalkulačky mi ale žádné v bílé barvě vypadnout nemělo. Tak se ptám, jestli někdo poradí? Děkuji za odpovědi.
Dobrý den, zavolejte mně na tel: 606 629 990, odpovím na Váš dotaz soukromě.
judaass
napsal(a):
No já je kupoval jako kobalt a violetu oba šť. na HO. Ale jak píšete, tak asi budou šťěpit ještě třeba i na ten pallid. Já jen, že mě překvapilo, že tam bylo takový mládě.
Nedávno tu psal pán (karelvaleš), měl také violetu, asi straku... Vyšlo mu krásné mládě. Topla jsem mu příspěvek, najdete jej pod mojí diskusí. Beru od něj modru samičku, myslím, že je to dokonce sourozenec z hnízda. Jen v té kalkulačce mi to ukazovalo, že na ten pallid štěpí jen samci. Jestli máte pallid, tak by to teoreticky mohla být samička Určitě Vám to řekne někdo zasvěcenější, já se v tom, trošku, snažím orientovat teprve několik měsíců, tak je možné, že to nezadávám správně.
sampa ml.
napsal(a):
Zdravím, přidejte foto rodičů zda tam nemáte rodiče pallid je to těžko foťák hodně mění barvu a ještě to není pořádně opeřeno ale rodiče můžou štěpit na overgoten.
Tady přikládám foto rodičů..