Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.6.2018 14:40
Pavla13

XXX.XXX.131.71

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda můžeme kolem voliér pnout Břečťan.Aby náhodou papouškům neublížil.Předem děkuji.

4.6.2018 15:19
Kokr

XXX.XXX.85.112

Pavla13 napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda můžeme kolem voliér pnout Břečťan.Aby náhodou papouškům neublížil.Předem děkuji.

Bobule mohou vyvolat průjem a ve vyšším množství ohrozit člověka na životě. Nevím jak je to u ptáků, ale v každém případě je to útočiště myší, vrabců a dalších nežádoucích tvorů kolem voliér.
Za mě určitě ne!

4.6.2018 21:02
papousek 189

XXX.XXX.19.8

Znám několik chovatelů, kteří ho ve voliérách mají a bez problémů i když ho ostatní nedoporučují.

4.6.2018 22:32
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Kokr napsal(a):
Bobule mohou vyvolat průjem a ve vyšším množství ohrozit člověka na životě. Nevím jak je to u ptáků, ale v každém případě je to útočiště myší, vrabců a dalších nežádoucích tvorů kolem voliér.
Za mě určitě ne!

Souhlasím s uvedeným a prorůstání do volier bych neviděl příliš dobré.Listy nevadí, spíš jsou prospěšné, bobule jedovaté, ikdyž se uvádí že ne pro ptáky. Ale to samé platí o tzv. psím vínu a papoušci ho náružvě okusují. Zde by byla spíš prospěšná osobní zkušenost, než brouzání po internetu.
Já zase naprosto nesouhlasím s tím útočištěm vŕabců a myší. Je fakt, že aem vrabci rádi nocují, ale pokud je to z boku, tak trus do voliér nepadá.
Jestli má někdo velkochov, bloky hliníkových voliér, dlažba, sterilita, je to vpořádku.
Já mám malý chov asi do 50 větších papoušků a pár desítek astrildů. Staré voliéry zarostlé zelení a okolo šedesátileté jabloně a jehličnany,. Vrabci létají okolo, protože skrz pletivo něco propadne. Není problém. Myši láká krmivo, ne křoví. Myši trávím, nebudu rozvádět způsob nástrah, aby to nenatahaly do voliér. Je třeba to dělat celoročně, protože po krátkém čase se další myši objeví.

5.6.2018 06:17
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

také mám porostlé voliéry břečťanem a za léta jsem nezaznamenal žádný problém. Ve velkých vedrech stíní a v zimě dávám jeho plody papouškům a berou je bez rozmýšlení. Odkoukal jsem to od kosů a brkoslavů, kteří na nich v zimě hodují.

5.6.2018 13:04
DominikMel

XXX.XXX.12.163

Naprosto spokojen. Žádný problém.

Přidejte reakci

Přidat smajlík