Dobrý den, co je to prosím za druh? Nechal se vyfotit z metru a pak odletěl za svým druhem.
Uživatel s deaktivovaným účtem

ty fotky jsou fakt špatné, ale taky si myslím, že podle ocásku je to zvonohlík.
napsal(a):
ty fotky jsou fakt špatné, ale taky si myslím, že podle ocásku je to zvonohlík.
rotvik poslal pěkné srovnávací fotky, ale podle dost zkreslující fotky z dotazu bych za strnada krk nedal, skoro bych se přiklonil k vaší odpovědi. Strnad by měl být poněkud delší včetně ocasu.

strnad, zvonohlík, zadavatelův ptáček.
čistě podle siluety je to spíš zvonohlík.
lupus4
napsal(a):
jasnej zvonohlík, tipuju tak 3 - 4letej 1,0
(z 1, foto).
Súhlas. Starší samček zvonohlík záhradní / kanárik poľný (Serinus serinus) je naozaj viac natiahnutý a zlatožltý.
Foto - https://www.fotoaparat.cz/fotogalerie/fotografie/230256/.

Dobrý den, když už jsem si to přečetl tak připojím poznámku je to jasný zvonohlík (jak výkroj ocásku, žíhání vizáž ) strnad to není. ( jsem ornitolog )
Dobrý den,
kdysi jsme takového zvonohlíka našli někdy ihned po jejich příletu s naraženým křídlem. Žlutý byl celý, jak je citrón. V létě přepeřil do ještě snad tmavě žlutšího. Prostě nádhera. Další rok z té žluté ale výrazně ubral a vypadal, jak ten na fotu od rotvika. Takto pak přepeřil snad ještě 2x. V dalších letech jsem pozoroval místo klasické žlutě často jen nabělená pírka a přibývalo pírek z mladého šatu. Celkem mi přepeřil 8x, z toho 2 poslední opeření byla stejná, jako šat mláďat. Poslední rok nepřepelichal už vůbec a ke konci roku mi uhynul. Zajímavé na něm bylo i to, že celý život prakticky bez přestávky zpíval od rozednění do večera. V den jeho smrti nastalo v domě podivné ticho, čehož si všichni členové rodiny ihned všimli.
Nevím, v jakém věku jsem ho získal, ale v porovnání zhruba se stejně velkými zebřičkami, jež mi nepřežily nikdy více než 6 - 7 let, to byl asi extrémní kmet.
napsal(a):
Dobrý den, když už jsem si to přečetl tak připojím poznámku je to jasný zvonohlík (jak výkroj ocásku, žíhání vizáž ) strnad to není. ( jsem ornitolog )
Už výše jem se připojil k názoru zvonohlík a jen dodám, že nikdo nezmínil barvu krajních ocasních per strnada, je tam skoro bílá a zvonohlík má ocas zespodu šedý. i na fotce zadavatele je to vidět.