Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.6.2018 08:54
araraun12

XXX.XXX.18.2

Zdravím chovatele a zároveň Vas prosím o radu. Tuším že se to tady už několikrat řešilo, ale nemůžu diskuzi najít. Jedná se o problém s nedoklubanymi mláďaty u latamu. Už u dvou páru se mi stalo že mláďata byla vyklubana ze 3/4 ale na zbytku skořápky uhynula. Krmení dávám pestré, zelene, naklicene, do vody vitamíny Amivit E, voliera dlouhá přes 6m, budky z prken podestýlka hoblinky, byla to jejich první hnízda. Budky byli různé vysoko, takže teplo od střechy nepředpokládám, navíc voliera je na slunci jen dopoledne a na budky nesvítí. Koupání dávám občas. Můj předpoklad byl problém s vlhkosti. Má prosím někdo nějakou zkušenost nebo radu? Za týden se mi má líhnut další hnízdo a rád bych této zkušenosti předešel. Mockrát děkuji za odpověď.

7.6.2018 09:46
vena1999

XXX.XXX.14.13

Dobrý den, zkoušel jsem jednou navrtat dno budky a přidělat vaničku s vodou a do ní molitan aby se dotýkal dna budky a voda mohla namočit dno budky a hobliny v budce.

7.6.2018 10:56
emill

XXX.XXX.91.26

Dobrý den,
píšete, že koupání dáváte občas. Vodu na koupání dávám min.2x denně. Samice se vykoupe a jde na hnízdo, tim zvyšuje vlhkost v budce. Osobně budky rosím rozprašovačem na kytky a vodu nastříkám i přímo do budky vletovým otvorem.

7.6.2018 15:07
vabl

XXX.XXX.105.219

nedostatečná vlhkost zapříčiní přischnutí blány na hlavičce mláděte a to potom nemá možnost provést krouživý pohyb ve vajíčku a vrchlík naklubaného vajíčka odstranit. Pokud se mládě v naklubaném vejci ozývá hlasitým pískotem, je možné mu pomoci ven. Dříve nikoli, nemělo by ještě vstřebaný žloutek a nepřežilo by.

7.6.2018 23:25
araraun12

XXX.XXX.209.77

emill napsal(a):
Dobrý den,
píšete, že koupání dáváte občas. Vodu na koupání dávám min.2x denně. Samice se vykoupe a jde na hnízdo, tim zvyšuje vlhkost v budce. Osobně budky rosím rozprašovačem na kytky a vodu nastříkám i přímo do budky vletovým otvorem.

Take bych rád dával koupání víc ale bohužel práce mi to nedovoluje a nechávat koupání ve voliere celý den, to by asi nebylo dobré. Nad rozprašovačem jsem také přemýšlel, rosite denně a zhruba od jakého dne? Děkuji.

7.6.2018 23:29
araraun12

XXX.XXX.209.77

vabl napsal(a):
nedostatečná vlhkost zapříčiní přischnutí blány na hlavičce mláděte a to potom nemá možnost provést krouživý pohyb ve vajíčku a vrchlík naklubaného vajíčka odstranit. Pokud se mládě v naklubaném vejci ozývá hlasitým pískotem, je možné mu pomoci ven. Dříve nikoli, nemělo by ještě vstřebaný žloutek a nepřežilo by.

Mladé nemá problém vajíčko rozbít, vyklube se dost, řekl bych že zůstane na 1/3 skořápky. Ale z toho zbytku se už nedostane.

8.6.2018 09:58
vabl

XXX.XXX.105.219

Dobrý den, asi jste pozorně nečetl "Pokud se mládě v naklubaném vejci ozývá hlasitým pískotem, je možné mu pomoci ven". Potom nezůstane na zbytku skořápky. Samozřejmě to vyžaduje pravidelnou kontrolu a rodiče na kontroly navyknout.

Přidejte reakci

Přidat smajlík