Alexandr malý 2024

Prodám Alexandra malého - Prodám alexandry malé 2024 s DNA 1,1 violeta op...
Dobrý deň, je daky rozdiel, či má alexander čierne alebo červené oči?Mám páru 1.0 modrý/modrá ino a 0.1 violeta 1f.Jedno mláďa je albino s červenými ocami.Viem že je to samička.Ostatne mladé majú čierne oči.Rodicia modrého samca sú 1.0 modrý a 0.1albino-ta však má čierne oči.
Jak už jsem napsal včera, nejsem odborník a je to už 35 let co jsem se snažil o fialové andulky a snažil se genetiku trochu poznat. Je to založené na tom, že každé to zvíře má jiný genetický faktor, takže červené oči - albín, černé oči - "normální" bílá. Už si to přesně nepamatuji, ale velmi stručně řečeno a možná nepřesně, bílá je recesivní proti normálně zbarveným. To znamená, že se narodí při normální x bílá normální mláďata z nichž někteří jsou štěpitelní na bílou. U albino je to ještě složitější, takže některý z vašich ptáků je štěpitelný na albino nebo možná oba. Jde to dokonce tak daleko, že v některých genetických kombinacích albino zárodky nepřežijí už ve vajíčku nebo zemřou po narození. Proto je relativně albino a lutino málo. To je asi tak vše co vám k tomu mohu napsat. Chceteli přesnější informace, musíte si najít nějakou knížku, která se genetice věnuje a přečíst si ji. Ale je to dost složité. Zdravím a přeji hodně úspěchů v chovu.