Miminka korelky bělohlavé

Prodám Korelu bělohlavou - Nabízím k zamluvení ručně dokrmená a vymazlená m...
Uživatel s deaktivovaným účtem
Dobry deň,
chcel by som poprosiť o radu ohľadne problémov, ktoré sa vyskytli pri hniezdení mojich korel.
Vajicka, na ktorých sedí moja samica, na jednom znich vznikla mala prasklinka(viď foto), vajičko je cca v 10 dni inkubácie.
Vajíčko ani nevytieklo ani nič podobne, len je trochu škrupina pretláčena dovnútra. Mám vajíčko nechať tak alebo im ho zobrať. Ďakujem
A ešte jedna vec, ide o pár ktorý hniezdi prvý krát. samicu samec nestrieda vôbec na sedení čiže sedí len samica, a niekedy keď sa samica kŕmi tak vajicka sú bez zahrievanania aj 30 a viac minút.
Je to normálne ? Pripradne ak ich vysedí bude stíhať samica sama kŕmiť ?
Ďakujem za odpoveď.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.142.1
napsal(a):
Dobry deň,
chcel by som poprosiť o radu ohľadne problémov, ktoré sa vyskytli pri hniezdení mojich korel.
Vajicka, na ktorých sedí moja samica, na jednom znich vznikla mala prasklinka(viď foto), vajičko je cca v 10 dni inkubácie.
Vajíčko ani nevytieklo ani nič podobne, len je trochu škrupina pretláčena dovnútra. Mám vajíčko nechať tak alebo im ho zobrať. Ďakujem
A ešte jedna vec, ide o pár ktorý hniezdi prvý krát. samicu samec nestrieda vôbec na sedení čiže sedí len samica, a niekedy keď sa samica kŕmi tak vajicka sú bez zahrievanania aj 30 a viac minút.
Je to normálne ? Pripradne ak ich vysedí bude stíhať samica sama kŕmiť ?
Ďakujem za odpoveď.
Tak zaprve nekdy se podari vajicko zachranit kdyz se na ne opatrne nanese-nakapne trochu vosku. za druhe mozna se samec napravi, ale stridat by ji mel, spise vam moc neharmonizuji a muze pozdeji nastat problem, co se tyce toho ze jsou vajicka nejakou dobu bez zahrivani nevenoval bych tomu nejak zvlastni duvod, jelikoz jsou teple dny.
Vajíčko je tak už odvčera, tak neviem či mu to aj dnes ešte pomôže.
Pary sa spárovali spontánne.
Za druhé, teda toho sedenia a následného kŕmenia sa báť nemusím ?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.142.1
napsal(a):
Skusit to muzete, bohuzel dopredu se neda odhadnou co to provede.
napsal(a):
Vajicko nechte. Uvidi se. Z fotky vidno, ze nemate zadnou podestylku v budce. To bude pricina poskozeni vajicka. V loni jsem pri odchytu mladych zpevaku prisel o samce. Na druhy den samicka zacala snaset vajicka. Odsedela sama a odchovala 4 mlade taktez sama.
napsal(a):
Vajicko nechte. Uvidi se. Z fotky vidno, ze nemate zadnou podestylku v budce. To bude pricina poskozeni vajicka. V loni jsem pri odchytu mladych zpevaku prisel o samce. Na druhy den samicka zacala snaset vajicka. Odsedela sama a odchovala 4 mlade taktez sama.
Ďakujem veľmi, to ste ma potešili. A možno za príčinu toho že nesedí dávam aj to, že je to neskúsený pár, ktorý hniezdi poprvy Krát.
A k tej podstielke, ta tam bola, ale oni ju vyhodili takmer všetku z búdky. Ďakujem.