Mnišek šedý

Prodám Mníška šedého - Prodám páry, jednotlivce, štěpáky snow, ino-opalin ,...
1500 KčZdravím mam Mniska šedého a začal sem mi skubat iz.foto prosím o radu jak ho uzdravit.
Lukypavlik
napsal(a):
Nevím z ničeho nic se začal skubat ma záda bříško a i hlavu nevím vůbec jak mu pomoci od skubani.
Musí to mít důvod, přemýšlejte, co se u vás změnilo, kdo (co) přibyl, ubyl,... Předpokládám, že je mníšek ručně dokrmený, protože u nich se to stává často. A předpokládám, že má tak cca rok až dva.
Dobry vecer,
omlouvam se, z te fotky to neni dobre videt, ale ma oskubanou i zadni cast hlavy? Nebo se mi to jen zda? To by si nemohl udelat sam. Odhaduji ze bude nejlepsi kdyz se poradne zamyslite a popisete jak se veci maji. Kolik je ptaku v kleci, co dostavaji za krmeni a tak dale a tak dale.
A co ten kralicek na zemi? To asi taky neni uplne koser nemyslite?
S pozdravem smidla.eu.
smidla
napsal(a):
Dobry vecer,
omlouvam se, z te fotky to neni dobre videt, ale ma oskubanou i zadni cast hlavy? Nebo se mi to jen zda? To by si nemohl udelat sam. Odhaduji ze bude nejlepsi kdyz se poradne zamyslite a popisete jak se veci maji. Kolik je ptaku v kleci, co dostavaji za krmeni a tak dale a tak dale.
A co ten kralicek na zemi? To asi taky neni uplne koser nemyslite?
S pozdravem smidla.eu.
S plysakem jsi hrál než spadl a ano máte pravdu není to oskubane ale sám nozickou si to vytrhal a dostává zrní od vitakraft a ovoce a zeleninu ale tu moc nechce.
Mně se začala škubat samice senegalce, samec jí škubal na hlavě, ona mu to pírko vždycky vzala a zachutnalo jí to, nebylo to ze stresu. Dříve se papouškům dávala kůže ze špeku, vyvařená od soli, zkusila jsem a pomohlo to tak na 80 %. Byla jsem s papoušky u Dr. Nečasové, která mi to schválila (dávat prý maximálně 2x týdně) a zároveň jsme zkusila koupit sušené krmení pro hmyzožravé papoušky (od Versele Laga), kde jsou kukly, larvy a brouci. V přírodě papoušci hmyz občas taky žerou. Dávám trošku 2-3 týdně a zabralo to. Hned po prvním nasypání do misky samice běžela k misce, a za chvíli si držela larvu a celou jí spořádala. Samci trvalo déle, než se odhodlal.