Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.6.2018 14:03

Mám samce s chovu a od mala nemá na každé noze zadní jeden prst, nevím jak je to možné jestli si je odcvaknul sám nebo to udělali staří, byl jedináček.Tet už je s něj krásný mohutný samec a obývá vlastní voliéru, může se s tím jeho hendikepem pářit?

11.6.2018 18:31
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

Prsty k tomu třeba nejsou, jestli je jinak zdravý, nevidím problém.

11.6.2018 19:44

pterodactyll napsal(a):
Prsty k tomu třeba nejsou, jestli je jinak zdravý, nevidím problém.

Právě že je to krásný samec i když s hendikepem, darovat ho nikomu nechci protože toho si nikdo neváží a do výkupu také ne jelikož by si toho mohli všimnout a já na ty řeči nejsem zvědaví, jsem ještě ze staré školy, blbě poctiví.Mám voliéru jednu prázdnou tak mu koupím samičku a je.

11.6.2018 19:56
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Právě že je to krásný samec i když s hendikepem, darovat ho nikomu nechci protože toho si nikdo neváží a do výkupu také ne jelikož by si toho mohli všimnout a já na ty řeči nejsem zvědaví, jsem ještě ze staré školy, blbě poctiví.Mám voliéru jednu prázdnou tak mu koupím samičku a je.

Kdysi se mi to stalo u mladého také, jen na jedné noze.
Zjistil jsem, že má zadní prst obalený trusem a i když jsem se to snažil rozmočit, prst byl pod tím zčernalý a nakonec mu upadl. V ničem ho to neomezovalo. Mohlo se stát něco podobného.
Pokud o ně přišel úrazem(odštípnutím), nemůže to být dědičné a tak chovu nic nebrání.
Něco jiného by byla vrozená deformace, to bych se bál.
Ať se daří.

11.6.2018 20:44

pterodactyll napsal(a):
Kdysi se mi to stalo u mladého také, jen na jedné noze.
Zjistil jsem, že má zadní prst obalený trusem a i když jsem se to snažil rozmočit, prst byl pod tím zčernalý a nakonec mu upadl. V ničem ho to neomezovalo. Mohlo se stát něco podobného.
Pokud o ně přišel úrazem(odštípnutím), nemůže to být dědičné a tak chovu nic nebrání.
Něco jiného by byla vrozená deformace, to bych se bál.
Ať se daří.

No to právě nevím, byl od mladé páry která měla poprvé mladé, s pěti bylo oplozené jen jedno až to v budce pípalo tak jsem se podíval a byl tam sám, vajíčka jsem po čase odstranil.Pak ta samá pára měla pět oplozených ale podíval jsem se tak den dva před klubáním a samička už na ně nesedla, po té mé návštěvě, u jiných párů zcela běžná věc že se kouknu.Tet zas sedí, budu se dívat až uslyším pípání, už mám strach, takže tuto páru mám v merku jak se zachová.tudíš následovníky samce co mám bez těch prstů se budou teprv líhnout, může to být dědičné.No buu vědět více až tak za měsíc.

Přidejte reakci

Přidat smajlík