Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1
učeň
napsal(a):
Dobrý den, potřeboval bych poradit, čím nejlépe značkovat vajíčka v budce. Klasický lihový fix asi nebude to nejlepší?
díky.
muzete tuzkou ci fixem, ja jsem znacil pri podkladani vzdy fixem a bylo to bez problemu.
corvuscorax
napsal(a):
směl bych vědět proč si označujete vejce? K čemu je to dobré?
Zdravím, nepředpokládal bych takovou otázku, ale prosím. Potřebuji mít přehled o datumu snůšky, pořadí snešených vajec. Jen s těmito informacemi máte přehled, jak probíhá inkubace, můžete bez problémů odstranit neoplozená vajíčka a snadno dopředu určit dobu líhnutí.
Jinak za ideální považuji lihovou fixku tmavší barvy, používám černou. Je nezávadná a dobře drží. Tužka není příliš vhodná, protože má relativně tvrdý hrot a hrozí poškození skořápky. Navíc se snadno a rychle smázne při manipulací samicí s otáčením vajec.
saroun
napsal(a):
Zdravím, nepředpokládal bych takovou otázku, ale prosím. Potřebuji mít přehled o datumu snůšky, pořadí snešených vajec. Jen s těmito informacemi máte přehled, jak probíhá inkubace, můžete bez problémů odstranit neoplozená vajíčka a snadno dopředu určit dobu líhnutí.
Jinak za ideální považuji lihovou fixku tmavší barvy, používám černou. Je nezávadná a dobře drží. Tužka není příliš vhodná, protože má relativně tvrdý hrot a hrozí poškození skořápky. Navíc se snadno a rychle smázne při manipulací samicí s otáčením vajec.
Také jsem dal hlas, sám to též dělám, je to přínosná chovatelská informace. A zadarmo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1
chovatelsk
napsal(a):
fix nieje dobre použivať lebo je toxický a prenaša sa to cez škarupinu na embryo čo sposobuje rozne poruchy mladaťa, ja použivam obyčajnú mekku ceruzku a je to v pohode.
No to je opravdu dobry postrech, ja pouzivam fix uz pres dvacet let a divte se zadny problem nikdy nebyl. Mozna na slovensku jsou jine fixi., ale tomu neverim.
chovatelsk
napsal(a):
fix nieje dobre použivať lebo je toxický a prenaša sa to cez škarupinu na embryo čo sposobuje rozne poruchy mladaťa, ja použivam obyčajnú mekku ceruzku a je to v pohode.
Docela by mne zajímalo, jaké poruchy způsobuje. Mohl by jste dát nějaký příklad.
Já to osobně slyším prvně.