Dobrý den mám dotaz. mám pár Pap.cerveno kridilich samice už druhým rokem snesla vejce ale nenasedne tak jsem dal 2 vajíčka pod pap.nadherne kteří měli čistou snůšku a vejce se vylíhly ale mám obavy zda až mlade vylétne z budky aby ho nenapadal samec když bude odlišný co myslíte mám samce těsně před vyletnutim dat samce radši stranou ?
malochovatel
napsal(a):
Dobrý den mám dotaz. mám pár Pap.cerveno kridilich samice už druhým rokem snesla vejce ale nenasedne tak jsem dal 2 vajíčka pod pap.nadherne kteří měli čistou snůšku a vejce se vylíhly ale mám obavy zda až mlade vylétne z budky aby ho nenapadal samec když bude odlišný co myslíte mám samce těsně před vyletnutim dat samce radši stranou ?
Na to je čas. Mladé nádherné a červenokřídlé jsou celé zelené, tam by neměl být problém. A mimo to se pap nadherní a kouřoví používají jako chůvy běžně. U mě odchovali oba tyto druhy pap královské až k samostatnosti. Musím říct že to byl pěkný pohled jak je po vylétnutí pěkně krmili a to jsem třeba v hnízdě nechal i dvě jejich vlastní mladé. Určitě nechejte vše tak, samce můžete po vylétnutí potom oddělit až pokud by to bylo nutné. Ale věřte, že k tomu nedojde.