Sousedka důchodkyně po mě chce mladého Pennanta domů do klece jako mazlíčka. Jelikož ručně nedokrmuji, nebude na člověka zvyklí. Rozmlouvám jí to, že to nebude dobrý nápad, že bude nějaký čas dělat "bordel" a myslím, že to není zrovna dobrý papoušek na ochočení, ať se podivá na inzerci po nějakém dokrmovaném papouškovi. Ale prostě se jí líbí a že ho chce, že mu koupí velkou klec.
Máte někdo nějaké zkušenosti s neochočeným Penantem jako domácím kamarádem? Zvykne si na častý kontakt s člověkem, když není ručně dokrmován? Děkuji. Martin.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1
martin77
napsal(a):
Sousedka důchodkyně po mě chce mladého Pennanta domů do klece jako mazlíčka. Jelikož ručně nedokrmuji, nebude na člověka zvyklí. Rozmlouvám jí to, že to nebude dobrý nápad, že bude nějaký čas dělat "bordel" a myslím, že to není zrovna dobrý papoušek na ochočení, ať se podivá na inzerci po nějakém dokrmovaném papouškovi. Ale prostě se jí líbí a že ho chce, že mu koupí velkou klec.
Máte někdo nějaké zkušenosti s neochočeným Penantem jako domácím kamarádem? Zvykne si na častý kontakt s člověkem, když není ručně dokrmován? Děkuji. Martin.
Tak ji ho nechte, ono nema cenu dvakrat dospelemu cloveku neco odepirat a vysvetlovat.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak ji ho nechte, ono nema cenu dvakrat dospelemu cloveku neco odepirat a vysvetlovat.
Zdravím, váš přístup se mi nelíbí. Myslím, že lidem, kteří vědomě druhého "oblafnou"díky jeho neznalosti a nezkušenosti se říká šmejdi.
Penant není rozhodně vhodný pro tento účel, i když někdy rozum zůstává stát, když vidím, co si lidé dokážou "přitáhnout" domů jako mazlíčka.
Zadavateli bych doporučil to rozmluvit a doporučil vhodnějšího papouška.
vysvětlete jí, že rozely všeobecně nejsou vhodné jako mazlíčci, protože se nemazlí ani navzájem v páru. Před mnoha lety jsem měl ochočeného rozeláka pestrého a byl to mazel do doby než dospěl. Pak začal být kousavý a nebezpečný. Málem jsem přišel o oko a tak šel z domu. Podle mne jsou jako mazlíci vhodní papoušci, kteří se obírají navzájem. Např, korely, alexandři mniši a pod.
martin77
napsal(a):
Jak už tu bylo řečeno, rozmluvte jí to. Trápili by se pak oba.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1
saroun
napsal(a):
Zdravím, váš přístup se mi nelíbí. Myslím, že lidem, kteří vědomě druhého "oblafnou"díky jeho neznalosti a nezkušenosti se říká šmejdi.
Penant není rozhodně vhodný pro tento účel, i když někdy rozum zůstává stát, když vidím, co si lidé dokážou "přitáhnout" domů jako mazlíčka.
Zadavateli bych doporučil to rozmluvit a doporučil vhodnějšího papouška.
Asi ste to spatne pochopil, ne kazdy clovek od sveho jednani odstoupi, kdyz jsem tenkrad sousedce nevyhovel dlouhou dobu trvalo smireni, a to jen proto ze jsem udelal ustupek jinak by me pronasledovala do smrti.A diky jsem smejd., ale to si mohu myslet i ja.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Asi ste to spatne pochopil, ne kazdy clovek od sveho jednani odstoupi, kdyz jsem tenkrad sousedce nevyhovel dlouhou dobu trvalo smireni, a to jen proto ze jsem udelal ustupek jinak by me pronasledovala do smrti.A diky jsem smejd., ale to si mohu myslet i ja.
Myslím, že když jí to rozumně vysvětlí, tak to pochopí. To by musela být fakt blázen, kdyby i potom papouška chtěla. A pokud ano, tak bych jí ho just nedala, protože pak nemá ke zvířatům vztah.
pterodactyll
napsal(a):
Saroun to vystihl naprosto přesně.
Doporučte jí Korelu, andulku, nebo aymaru.
Penanta do bytu, jako mazlíka=velmi špatná volba.
To víte sám, jak jste naznačil. Prostě bych jí řekl- "Nejde to!
Když jí vyhovíte bude z toho nešťastná ona, ale hlavně ten pták.
Máte pravdu. Je zbytečné o jednoduché záležitosti diskutovat a něco vysvětlovat. Ti lidé jsou stejně k radám hluší.
Laikovi je třeba říct, nejde to, uhyne Vám. To zabere. Nakonec jí bude líto šesti stovek a dá na vaši radu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1
misimisi
napsal(a):
Víte, chce to najít barevně hodně podobnou alternativu s vysvětlením, proč bude lepší, ukázat fotečky, a nechat ji chvilku se do něj zakoukat. Snad to zabere.
Dnesni inzerce prodam vymazleneho papouska horskeho, dle meho je to jasne, zavolejte pani a muzete zacit, posle vas do P..., a tak to na 90%zabira vsude.Ono si muzete dat otazku proc lide potrebuji domaci mazliky, aby cuchali jejich pach, poslouchali radio ci televizi a cekaly na zblazneneho domaciho az se vyslece a zacne na ne delat to svoje nu nu nu., tu tu tu a podobne. Ja bych zase nemohl trapit ani andulu ci korelu v byte. kazdy sme jineho nazoru ale sprominuti kur...na co prijdeme.
corvuscorax
napsal(a):
vysvětlete jí, že rozely všeobecně nejsou vhodné jako mazlíčci, protože se nemazlí ani navzájem v páru. Před mnoha lety jsem měl ochočeného rozeláka pestrého a byl to mazel do doby než dospěl. Pak začal být kousavý a nebezpečný. Málem jsem přišel o oko a tak šel z domu. Podle mne jsou jako mazlíci vhodní papoušci, kteří se obírají navzájem. Např, korely, alexandři mniši a pod.
Mám velmi podobnou zkušenost s Roselou pestrou, před mnoha lety, kdy ještě nebyl tento druh papouška tak běžným, jsem se zhlédl v jeho barevnosti, a celkové image!Dokrmil jsem si mladého samečka.byl krásný, a do roka věku i přítulný!Změna nastala ze dne na den, když začal dospívat, stal se velmi agresivním, nekontaktním, a"divokým"křiklounem, navzdory tomu, že jsme se mu celá rodina nadměrně věnovali, nebyli jsme holt taky Rosely!Po nějaké době trpělivosti, a našich drobných zranění, musel do voliéry ke svým!Takže za mě nedoporučuji Rosely jako druh k funkci domácího mazla!Vyjímka totiž potvrzuje pravidlo!