Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.6.2018 22:38
Horsana

XXX.XXX.40.140

Dobrý večer, našli sme dnes v lese toto vtáčatko, ledva sa stiahlo z cesty, trošku vedelo poletieť, ale akurát tak cez cestu, tam sa učupilo ku konárom a tam som ho aj chytila, bez problémov, jednou rukou.

Rada by som vedela, o aký druh vtáka sa jedná, viete mi pomôcť ?

17.6.2018 22:54
lupus4

XXX.XXX.20.109

japonská křepelka, nejspíš někomu utekla

17.6.2018 23:19
Horsana

XXX.XXX.40.140

Dík :)

Bola cca 2-3 km od posledného domu v dedine.

18.6.2018 07:58
zbosace

XXX.XXX.17.5

Kohútik japonskej prepelicky. Niekto ho pp vyhodil. Má minimalizovanu schopnosť lietať. Malá klietka, trochu prosa, šrotu a voda. Skrotne. Ak máte malé deti môžu si ho púšťať aj po dvore.

18.6.2018 10:22
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

co když je to mladý nemocný bažant po útoku predátora?

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.6.2018 10:37
Uživatel s deaktivovaným účtem

corvuscorax napsal(a):
co když je to mladý nemocný bažant po útoku predátora?

který čistě náhodou vypadá úplně stejně jako domácí křepelka?

18.6.2018 11:50
Horsana

XXX.XXX.40.140

Tak sme pátrali dlho do noci, zatiaľ sa väčšina oslovených zhodla v tom, že je to japonská křepelka.
O jej mladšom veku som, ako úplný vtáčí laik uvažovala kvôli tomu, že má veľmi riedke operenie, no samozrejme môže aj preperovať, alebo to môže proste byť z nie ideálneho odchovu. A že je taká malá, je fakt do dvoch dlaní a ja s křepelkami fakt nemám skúsenosti.

Tiež mi mnoho ľudí potvrdilo, že je bežným zvykom sa takto zbavovať kusov čo nenesú, alebo samčekov - to by vysvetľovalo to odľahlé miesto.

Celú noc sa tisla k termoforu, teraz je omnoho živšia, behá po izbe, lezie aj po mne, pije, zobe si žĺtok so semienkami. Vonku v noci bolo 10 °C a dážď, nemyslím, že by to dala v tom lese.

A smrdí kurníkom, takže to celkom isto nie je divožijúci druh.

Rada by som si ju nechala, ale do bytu k dvom psom - to nejde, vezme si ju kamarátka, ktorá na to má podmienky.

22.6.2018 12:56
majo12345

XXX.XXX.24.42

Horsana napsal(a):
Tak sme pátrali dlho do noci, zatiaľ sa väčšina oslovených zhodla v tom, že je to japonská křepelka.
O jej mladšom veku som, ako úplný vtáčí laik uvažovala kvôli tomu, že má veľmi riedke operenie, no samozrejme môže aj preperovať, alebo to môže proste byť z nie ideálneho odchovu. A že je taká malá, je fakt do dvoch dlaní a ja s křepelkami fakt nemám skúsenosti.

Tiež mi mnoho ľudí potvrdilo, že je bežným zvykom sa takto zbavovať kusov čo nenesú, alebo samčekov - to by vysvetľovalo to odľahlé miesto.

Celú noc sa tisla k termoforu, teraz je omnoho živšia, behá po izbe, lezie aj po mne, pije, zobe si žĺtok so semienkami. Vonku v noci bolo 10 °C a dážď, nemyslím, že by to dala v tom lese.

A smrdí kurníkom, takže to celkom isto nie je divožijúci druh.

Rada by som si ju nechala, ale do bytu k dvom psom - to nejde, vezme si ju kamarátka, ktorá na to má podmienky.

Tiež mám názor že je to prepelica.Nemôžem ale súhlasiť že sa takto zbavujú samčekov.Ja osobne ich mám rád plnených plnkou a zabalených v plátku slaniny.Je to super žrádlo.Nikdy by som ho nevypustil do prírody.Skôr predpokladám že niekomu uletel.Osobná skúsenosť.Predajca tvrdil že vôbec nelietajú ale keď som nechal pootvorené dvere hneď som zistil že sú velice dobrý letci.Dokáže preletieť kludne aj 2m plot.Ale je pekné že ste ho zachránili.Ja mám teraz 10 ks a sú úplne krotké že sa nechajú hladkať.Hlavne majú pravidelnú znášku 10-12 vajec denne.Je to zaujímavé lebo všade píšu že 1 vajce/deň.

Přidejte reakci

Přidat smajlík