Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.6.2018 14:25
Ladamusa

XXX.XXX.209.4

Potřebuji radu, mám dva páry kakariku. Vždy v pořádku zahnízdí začnou se klubat mláďata, ale vždy vydrží jen pár dnů a pojdou. Když jsem se díval na volátka úplně prázdná nejsou. Jen mi přijde že samice je dá vedle sebe a už je nezahřívá. Máte někdo radu co se děje. Díky za rady.

23.6.2018 14:42
frodik

XXX.XXX.233.6

Ladamusa napsal(a):
Potřebuji radu, mám dva páry kakariku. Vždy v pořádku zahnízdí začnou se klubat mláďata, ale vždy vydrží jen pár dnů a pojdou. Když jsem se díval na volátka úplně prázdná nejsou. Jen mi přijde že samice je dá vedle sebe a už je nezahřívá. Máte někdo radu co se děje. Díky za rady.

Když to udělají poprvé může to být nezkušeností samičky při krmení nebo sezení, jestli se to opakuje příčinu bych u tohoto papouška nezkoumal a pořídil novou samičku, jinak je to za mě zbytečné řešit. Ještě sem napište jen tak pro info čím krmíte, abychom vyloučili špatné krmení.

23.6.2018 14:45
Ladamusa

XXX.XXX.209.4

Dostávají namočené 24 hodin proso a oves a zelené. A potom míchanici. Vejce trochu mrkve a strouhanka, aby se nelepila.

Neregistrovaný uživatel

23.6.2018 18:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1

Ladamusa napsal(a):
Dostávají namočené 24 hodin proso a oves a zelené. A potom míchanici. Vejce trochu mrkve a strouhanka, aby se nelepila.

Mate na profilu aratingy, predpokladal bych ze jste skusenejsi chovatel, to krmivo je velmi ubohe, chce to neco nastudovat. a jakou radu ocekavate, pricin je mnoho ale jak se to deje uz ponekolikate, premyslel bych o vymene. Vyjmenuju vam jenom tri priciny, bakterialni, spatne prostredi a strava, nevhodna samice, ne vsichni jsou 100%.

23.6.2018 19:19
saola

XXX.XXX.30.66

Dáváte jim drny trávy s kořínky?
Ta strava je opravdu chudá, co ovoce, zelenina?
Naklíčené dáváte? Naši to milovali...

23.6.2018 19:47
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

Nyní je mladé obilí, klasy trav, mlíčí, sedmikrásky, atd.
Napadlo mě ale, jak to máte spárované, nejsou příbuzní?
Jinak opravdu bude lepší změna samice, jak Vám zde již radí.

23.6.2018 21:56
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Ladamusa napsal(a):

Tak trochu kontraverzní odpověď
Kakariki před 30. lety měli 5, až 7 mladých,2 hnízda a vykrmili je suchým zrním a namočeným rohlíkem, Samozřejmě zelené a jablko. Nebylo mutací. Dnes je to o něčem jiném, nevím, jestli ku prospěchu těch ptáků.
Zkuste nedávat po vylíhnutí máčené, dejte suché a slunečnici, pouze namočený piškot. Mně tak hynuli do 4 dnů p. senegalští. Po výše uvedeném suchém krmení vše proběhlo normálně.
Podnět jsem našel v knize M. Bartla - Žako
Kdysi jsem používal při odchovu pouze namočený rohlík, samozřejmě i vajíčko. Dnes se k rohlíku vracím. Ptáci o hrádi berou, párkrát ho namočím do roztoku vitamínů. Mnozí b\y se divili, jak mizí do latamů vlaštovčích, ale tam ve směsi s nastrouhaným jablkem a mrkví a trochou malinového sirupu. Nevěřil bych, jak to berou neofémy modrohlavé, které jsou tam ve společné voliéře.
Třeba chov ve sterilním prostředí není moc dobrý, Hlína, drny a pod, jak zde někdo uvedl je určitě velice prospěšné riziko.Též doporučuji.

23.6.2018 22:08
Ladamusa

XXX.XXX.209.4

Děkuji za odpověď pokusím se změnit krmivo. Jak píšou někteří o mém ubohém krmení. Napsal jsem to ve skratce s nevypisoval jsem vše od prosa po slunečnici oves jablko trávu pampelišky a další mrkev a jiné. Mají snad dostatek. Jen ještě přemýšlím jestli jim nevadí andulky v kleci při krmení. Během páření a snůšky i sezení na vejcích je vše v pořádku nejsou žádné rozbroje. Jen mě zaráží proč samice má mladé vedle sebe a ne pod sebou.

23.6.2018 22:10
Ladamusa

XXX.XXX.209.4

saola napsal(a):
Dáváte jim drny trávy s kořínky?
Ta strava je opravdu chudá, co ovoce, zelenina?
Naklíčené dáváte? Naši to milovali...

Napsal jsem krmivo ve zkratce dávám vše co potřebují. Od naklíčeného po zelené ovoce dokonce mají i něco na hrabání.

23.6.2018 22:16
Ladamusa

XXX.XXX.209.4

Opět napíši krmivo není chudé. Tak znovu napsal jsem ve zkratce zrní proso, lesknice, slunečnice, oves nahý. Den trávy, mrkev ovoce různé druhy trav. Vaječnou míchanici. Ovesné vločky. Samozřejmě sépiová kost. A vitamíny. A větev na okus bříza, jabloň atd. Jen mě zaráží, proč je najednou mládě mimo samici a ne pod ní.

Neregistrovaný uživatel

24.6.2018 05:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1

Ladamusa napsal(a):
Opět napíši krmivo není chudé. Tak znovu napsal jsem ve zkratce zrní proso, lesknice, slunečnice, oves nahý. Den trávy, mrkev ovoce různé druhy trav. Vaječnou míchanici. Ovesné vločky. Samozřejmě sépiová kost. A vitamíny. A větev na okus bříza, jabloň atd. Jen mě zaráží, proč je najednou mládě mimo samici a ne pod ní.

Mozna byla vedra a samice byla mimo nich, nebo mate kamery., pri otevreni budky se to neda porovnavat, ale jak jsem psal a i skuseni vam potvrdi ze ne vsechny samice jsou stoprocentni, a to je i u jinych druhu, predstavte si ze by kazdy chovatel odchoval vse tak jak ma byt, to by bylo snad ptactva jeste jednou tolik, a za tricet let jsem ani jeden rok neodchoval ani ja ani moji znami vse na 100%.

24.6.2018 09:16
Ladamusa

XXX.XXX.209.4

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Mozna byla vedra a samice byla mimo nich, nebo mate kamery., pri otevreni budky se to neda porovnavat, ale jak jsem psal a i skuseni vam potvrdi ze ne vsechny samice jsou stoprocentni, a to je i u jinych druhu, predstavte si ze by kazdy chovatel odchoval vse tak jak ma byt, to by bylo snad ptactva jeste jednou tolik, a za tricet let jsem ani jeden rok neodchoval ani ja ani moji znami vse na 100%.

Děkuji za radu, vyzkouším ještě jednu věc. A to že je nechám samostatně ve voliéře bez jiných ptáků (andulky). Třeba jim vadí při krmení.

Přidejte reakci

Přidat smajlík