Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.6.2018 16:36
huňa

XXX.XXX.161.166

Dobrý den, chci se zeptat jestli je to amazonek bělobřichý nebo amazonek cernotemenný.
Je to rok 2017.

25.6.2018 18:41
ara

XXX.XXX.145.3

Cernotemenny.

25.6.2018 21:47
huňa

XXX.XXX.161.166

Děkuji. Pan co jsem od něho kupoval páru, tak mě řekl že je to bělobřichý. Že na hlavě se mu to přepéří. Jeden to měl takto černé. A druhý to má pěkně oranžoví.

25.6.2018 22:19
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

huňa napsal(a):
Děkuji. Pan co jsem od něho kupoval páru, tak mě řekl že je to bělobřichý. Že na hlavě se mu to přepéří. Jeden to měl takto černé. A druhý to má pěkně oranžoví.

Ta fotka je amazonček černotemenný jak vyšitý, jak napsal ara.
Devět měsíců bělobřiší mají žlutooranžové hlavy s černými pery kolem očí nebo vrchu hlavy. Týl a pod krkem je oranžovožlutý.Čerstvě operěný bělobřichý má na hlavě černé peří.
Ten na fotce nevypadá na čerstvě opeřené mládě, ale na staršího ptáka.
Jak je starý pták na fotce? ja to důležitá informace, kterou Vám chovatel jistě řekl.
Ten chovatel choval bělobřiché nebo i černotemenné? Když jste kupoval, jen Vy jste to viděl a prohovořil. On někdo než vydělá 5 až 8 tisíc na jednoho papouška, tak to není hned. Toho pána, který Vám amazonka prodal bych rád poznal, napište mně kontakt,
Pro nezasvěcené dodám, že bělobřichý je asi o polovinu dražší než černotemenný. Napište jaká bylacena, abych nepsal bludy.

25.6.2018 22:30
huňa

XXX.XXX.161.166

Děkuji za odpověď.
Pták je od loňského října kroužek 2017.(asi.

25.6.2018 22:32
huňa

XXX.XXX.161.166

Test DNA byl udělán 22.4.2018 Cena byla za nepříbuznou páru 23 000, -.

26.6.2018 15:53
papouch76

XXX.XXX.212.114

Zdravím, mě se podle barvy zobáku moc nezdá na černotemenného, mláďata mají tmavý zobák a dospělý ptáci černý. Mě to osobně se zdá jako kříženec. Černotemenný má většinou pod okem směrem k zobáku zelenou linku. Přikládám fotku odchovů p. Barvika je tam krásně vidět rozdíl.

26.6.2018 20:41
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

papouch76 napsal(a):
Zdravím, mě se podle barvy zobáku moc nezdá na černotemenného, mláďata mají tmavý zobák a dospělý ptáci černý. Mě to osobně se zdá jako kříženec. Černotemenný má většinou pod okem směrem k zobáku zelenou linku. Přikládám fotku odchovů p. Barvika je tam krásně vidět rozdíl.

Pane, díky za vaši připomínku ohledně barvy zobáku.
Úplně jsem tento znak jaksi pominul.
Souhlasím s vámi. Rrozhodující je skutečný věk zobrazeného papouška ne rok kroužku.
Jen majitel odchovaného ví, jak to ve skutečnosti je.

26.6.2018 22:07
huňa

XXX.XXX.161.166

Děkuji. Přikládám další fotografie.
Předem moc děkuji.

26.6.2018 23:28
z jarda

XXX.XXX.67.247

Zdravím, taky bych se přikláněl, že by se mohlo jednat o kříženece, ale určitě bych ještě počkal nebo dospívají do 3let a taky se celou dobu vybarvují, ale taky tam toho černého musí mít míň a míň!A jen malá rada - já osobně bych nikdy nešel do koupi takového jedince právě z důvodu křížení forem, které není nic nového a neznámého, bohužel. Zappe.

27.6.2018 06:34
devilko

XXX.XXX.147.90

čo to tu píšete? žiadny čiernotemenný, ale čistý bielobruchý! hlava krásne preperí!

27.6.2018 14:18
z jarda

XXX.XXX.163.217

No každý si může psát co chce a záleží jen na tom co s toho bude prospěšné pro tazatele a navíc bych se nespokojil s jedním názorem a hledal bych info v literatuře a na netu a nebo u chovatele, který má zkušenosti s chovem a odchovem obou forem Pionites! A bohužel v tomto případě bych moc pochyboval o čisté formě a jak je též známo, tak křížení forem se může projevit i v dalších generacích! Já jsem odchovával obě formy a nikdy se na hlavičkách bělobřichých neobjevilo tolik černé, že z dálky každý vidí černotemenného, vždy převládali v jednom hnízdě mláďata s úplně čistými hlavičkami a to jedno mělo pár černých pírek, které hned po prvním přepelichání zmizely! A teď ať si každý udělá svůj názor, Zappe.

27.6.2018 14:24
huňa

XXX.XXX.161.166

z jarda napsal(a):
No každý si může psát co chce a záleží jen na tom co s toho bude prospěšné pro tazatele a navíc bych se nespokojil s jedním názorem a hledal bych info v literatuře a na netu a nebo u chovatele, který má zkušenosti s chovem a odchovem obou forem Pionites! A bohužel v tomto případě bych moc pochyboval o čisté formě a jak je též známo, tak křížení forem se může projevit i v dalších generacích! Já jsem odchovával obě formy a nikdy se na hlavičkách bělobřichých neobjevilo tolik černé, že z dálky každý vidí černotemenného, vždy převládali v jednom hnízdě mláďata s úplně čistými hlavičkami a to jedno mělo pár černých pírek, které hned po prvním přepelichání zmizely! A teď ať si každý udělá svůj názor, Zappe.

Dobrý den. Děkuji za vaše názory. Já jsem taky toho názoru že je to křížené. Když jsem volal a dotazoval jsem se jestli to neměl křížené tak neměl. Jsem prostě moc důvěřivý člověk. Moje chyba.
Ale děkuji za každou radu. Huňa.

27.6.2018 21:57
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

z jarda napsal(a):

Pane Zappe, sdílím Váš názor, jen se prosím vyjádřete ke světlé barvě zobáku.
Sám jsem si toho napoprvé nevšiml. S kříženci nemám zkušenost. Podle udaného stáří a podílu černého peří na hlavě jsem vyloučil bělobřichého. Jen mě mate ten světlý zobák typický pro bělobřiché. Křížence jsem zatím neviděl. Třeba někdo pošle fotku a poučím se.

27.6.2018 22:26
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

devilko napsal(a):
čo to tu píšete? žiadny čiernotemenný, ale čistý bielobruchý! hlava krásne preperí!

Tak napište dokdy krásně přepeří.
ASI JSTE VELMI ZKUŠENÝ CHOVATEL AMAZONKŮ, TAK BYSTE MĚL SVOJE TVRZENÍ DOLOŽIT VLASTNÍ ZKUŠENOSTÍ.
TROCHU VÁM NAPOVÍM JAK. MĚL JSEM ODCHOV, BARVA HLAVY TAKOVÁ NEBO MAKOVÁ. ZA TOLIK A TOLIK TÝDNŮ NEBO MĚSÍCŮ BYLA BARVA TA A TA. ZOBÁK ČERNÝ NEBO SVĚTLÝ.
SNAD VÁS ODPOVĚĎ NA MOJE OTÁZKY NEVYČERPÁ. RÁD SE OD VÁS POUČÍM.

28.6.2018 16:15
z jarda

XXX.XXX.163.217

Moudivláček napsal(a):
Pane Zappe, sdílím Váš názor, jen se prosím vyjádřete ke světlé barvě zobáku.
Sám jsem si toho napoprvé nevšiml. S kříženci nemám zkušenost. Podle udaného stáří a podílu černého peří na hlavě jsem vyloučil bělobřichého. Jen mě mate ten světlý zobák typický pro bělobřiché. Křížence jsem zatím neviděl. Třeba někdo pošle fotku a poučím se.

Zdravím, tak k tomu světlému zobáku jen tolik, že je to způsobeno právě tím křížením forem a když se pořádně zadíváte a zvětšíte si to foto, tak je vidět barva, která není ani světlá ani černá a i v dospělosti bude nějaká šedočerná, už se to dá vidět z dalších přiložených foto zadavatele...černá na hlavě možná zmizí, ale moc nevěřím, že úplně! Toto je velká škoda, že se to vůbec v dnešní době děje, když je tolik možností k sestavení kvalitního páru! Znal jsem krásný pár versteri opravdu hodně červený, tak jsme čekali co vyvedou a po prvním hnízdění to bylo jasné zklamání nebo v budce se objevili všechny tři formy, tak je jasné, že ty červený krasavci měli křížené rodiče a otázkou jsou i prarodiče, tak se volalo původnímu a dost známému chovateli, který se vůbec netajil tím, že jeho čisté formy nezajímají jen že odchovají! A tak jsem přišel o možnost výměny pro změnu krve! To jen, že zadavatel není první ani poslední, bohužel Zappe.

28.6.2018 18:22
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

z jarda napsal(a):
Zdravím, tak k tomu světlému zobáku jen tolik, že je to způsobeno právě tím křížením forem a když se pořádně zadíváte a zvětšíte si to foto, tak je vidět barva, která není ani světlá ani černá a i v dospělosti bude nějaká šedočerná, už se to dá vidět z dalších přiložených foto zadavatele...černá na hlavě možná zmizí, ale moc nevěřím, že úplně! Toto je velká škoda, že se to vůbec v dnešní době děje, když je tolik možností k sestavení kvalitního páru! Znal jsem krásný pár versteri opravdu hodně červený, tak jsme čekali co vyvedou a po prvním hnízdění to bylo jasné zklamání nebo v budce se objevili všechny tři formy, tak je jasné, že ty červený krasavci měli křížené rodiče a otázkou jsou i prarodiče, tak se volalo původnímu a dost známému chovateli, který se vůbec netajil tím, že jeho čisté formy nezajímají jen že odchovají! A tak jsem přišel o možnost výměny pro změnu krve! To jen, že zadavatel není první ani poslední, bohužel Zappe.

Děkuji za vyčerpávající odpověď zkutečného chovatele.
Mám také senegalce, jen oranžová břicha, vzorně odchovávají, ale samice je asi nominátní forma nebo křížená.
Mám to vše pro potěšení, ale zajímá mě, co komu prodávám.

28.6.2018 21:04
huňa

XXX.XXX.161.166

Ano je to tak. Můžete poslat foto. "mirda80" nejde poslat zpráva.

1.7.2018 21:44
huňa

XXX.XXX.161.166

Dobrý den, nemá někdo naprodej samce amazónka bělobřichýho. Rok 2017.
Předem moc děkuji R.

1.7.2018 22:18
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

devilko napsal(a):

Pane devilko.
Věnoval jsem čas a přečetl Vaše početné rady v diskuzi. Většinou radíte, je to tak a ne jinak. Nikdy nenapíšete proč. Na moji reakci 27.6.22.26 hod jste též neodpověděl.

Když nedokážete tazateli doložit vaše tvrzení nějakým argumentem, tak raději nepište.
Chudáci důvěřiví tazatelé, kteří se podobnými radami řídí. Asi nejste žádný kluk, diskutujete už v r.2009, jak jsem si všiml..
Každá diskuze by měla mít určitou úroveň. Buď napíšu, že je to má zkušenost, nebo cituji literaturu nebo, že se domnívám, že je to tak či onak. Snad mně rozumíte.
Se Slováky v komunikaci mám nejlepší zkušenost. Jsou vštřícní, zdvořilí, alespoň tak to třeba jen já vnímám.
Vy jste zářná vyjímka v tom negativním smyslu.

1.7.2018 22:37
Seneg

XXX.XXX.242.247

Moudivláček napsal(a):
Pane devilko.
Věnoval jsem čas a přečetl Vaše početné rady v diskuzi. Většinou radíte, je to tak a ne jinak. Nikdy nenapíšete proč. Na moji reakci 27.6.22.26 hod jste též neodpověděl.

Když nedokážete tazateli doložit vaše tvrzení nějakým argumentem, tak raději nepište.
Chudáci důvěřiví tazatelé, kteří se podobnými radami řídí. Asi nejste žádný kluk, diskutujete už v r.2009, jak jsem si všiml..
Každá diskuze by měla mít určitou úroveň. Buď napíšu, že je to má zkušenost, nebo cituji literaturu nebo, že se domnívám, že je to tak či onak. Snad mně rozumíte.
Se Slováky v komunikaci mám nejlepší zkušenost. Jsou vštřícní, zdvořilí, alespoň tak to třeba jen já vnímám.
Vy jste zářná vyjímka v tom negativním smyslu.

Hlavně že vy jste studnice moudrosti, ozýváte se na kdejaké pípnutí.Ale většinou z vás padá jen, jedna paní povídala,.Také vás beru jako vyjímku

18.7.2018 22:09
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Seneg napsal(a):
Hlavně že vy jste studnice moudrosti, ozýváte se na kdejaké pípnutí.Ale většinou z vás padá jen, jedna paní povídala,.Také vás beru jako vyjímku

Asi nejste mladík a nějaký začátečník. Zběžně jsem prošel íinformace, jak se prezentujete,
Já nepíšu, co jedna paní povídala, to byste musel doložit argumentací, pokud to dokážete.. Diskutuji věcně a snažím se poradit.
Ta věta o studnici moudrosti hovoří o Vašem určitém komplexu, ale to už je pro psychologa a ne pro exotáře.Nikdy jste moje názory na diskuzi věčně nevyvrátil.
Jediná otázka: Kolik Vám je let?
Děkuji za odpověď. Snad Vás nevyčerpá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík