Dobrý den,
mám doma 6týdenní mimi andulky, koupená jako samička. Jaký je Váš názor? Pořídila jsem jí k druhé andulce - samci.
Také mě zajímá Váš názor na její tvar zobáčku. Zdá se mi příliš rovný a plochý, drobný než jsem byla zvyklá u prvního anduláka. Nicméně malá andulička zdatně zobe zrní, okusuje větvičky i drtí minerální kámen.
Díky všem za případné odpovědi.
nechci se hádat, ale na fotkách vidím mladičkého samečka. Zobák se časem může ještě upravit do zcela normálního tvaru. Pomalu ale jistě roste.
Když čas ukáže, dejte prosím vědět novým příspěvkem do tohoto vlákna... pro poučení těch, co se v odhadování mýlí (netvrdím, že to nejsem já).
geldek
napsal(a):
nechci se hádat, ale na fotkách vidím mladičkého samečka. Zobák se časem může ještě upravit do zcela normálního tvaru. Pomalu ale jistě roste.
Když čas ukáže, dejte prosím vědět novým příspěvkem do tohoto vlákna... pro poučení těch, co se v odhadování mýlí (netvrdím, že to nejsem já).
Vidím to naprosto stejně a černá barva ukazuje, že se zobák stále vyvíjí.
Jistě časem dosáhne do požadovaného tvaru.
Za sebe bych doporučoval nehledat zbytečně problémy.
Jestliže žere je vše OK.
„Rodová identita“ určenie pohlavia/rodu, rodovej identity je v istom období ešte náročne i pre odborníkov. Pre nás chovateľov, laikov veľmi zaujímavé a v dospelosti adolescentov, v chove podstatne dôležité.
Takže odstupom času "zdokumentujte adolescenta andulku".
Děkuji všem za komentáře, určitě časem přidám nové foto. Andulku jsem pořídila jako samičku od chovatelky, má prý bílé kroužky kolem nosních otvorů. Pořídila jsem ji jako kamarádku pro svého samečka (10 měsíců), který je takový poloochočený a spíš bojínek, všeho nového se nejprve zalekne, a až tak po 2 - 3 týdnech si zvykne (hračky, nové krmítko, jídlo). Myslela jsem, že bude mít z nového ptáčka radost, ale velká láska to zatím není, pořád se pošťuchují a hašteří, perou se u jídla a v noci spí každý na jiném bidýlku. Přitom ta malinká by se kamarádit chtěla, až je mi jí líto. Ale pokud to není samička, tak si na sebe možná ani nezvyknou... Co myslíte?
Jinak klec jsem přestavěla a dala i nové hračky, přidala krmítko. Oťukávali se nejdřív přes dvě klece, ale ta malá dělala v kleci hrozný věci, jen aby se dostala za tím starším. Tak kvůli zranění jsem je již dala dohromady. Malá se uklidnila, ale starší brblá
Dospěláci u mnohých druhů cizí mláďata zrovna nemusí. A Váš anduláček je fakt mimino. Možná se ještě na samci dožaduje krmení.Naštěstí samečkové nejsou tak agresivní a téměř 100% si časem na sebe zvyknou a budou kamarádi. A andule dospívají rychle.
Pokud nemáte ochočeného staršího anduláka, tak i ochočování mladšího půjde hůř.
Zdravím, přidávám nové fotky našeho drobečka, momentálně je mu (jí) 10 týdnů. Stále si nejsem jistá, zda se jedná o samičku nebo samečka, nicméně jsem jí pojmenovala Barunka, pokud to bude sameček, tak ho manžel přejmenuje na Baroše. Jinak Barunka je hodně zvědavá, všechno zkouší zobáčkem, vůbec do všeho často a ráda klove a je oproti tomu druhému samečkovi hodně tichá, zato je ale výborný letec.
Tak snad se s určením pohlaví posunu dál
Janne
napsal(a):
Zdravím, přidávám nové fotky našeho drobečka, momentálně je mu (jí) 10 týdnů. Stále si nejsem jistá, zda se jedná o samičku nebo samečka, nicméně jsem jí pojmenovala Barunka, pokud to bude sameček, tak ho manžel přejmenuje na Baroše. Jinak Barunka je hodně zvědavá, všechno zkouší zobáčkem, vůbec do všeho často a ráda klove a je oproti tomu druhému samečkovi hodně tichá, zato je ale výborný letec.
Tak snad se s určením pohlaví posunu dál
Máte na 100% samičku, můžete být klidná!K.