Chovatelé kteří běží hned do výkupu by si měli vážit své celoroční práce okolo svých svěřenců. A nedávat to prvnímu výkupčímu co je osloví ale porozhlédnout se jestli tam i jinej výkup. A porovnal cenu, například teď v Sobotce dávali 50 kč za andulku a o 7 m dál už 70 kč Přesto věd čina chovatelů je dalo za 50, bili osloveni už skoro v autě vlezlým výkupčím. Tak že pokud do výkupu doporučuji se nejprve rozhlédnout a nedat na první oslovení..
Dobrý deň. Chovam papagáje už viac rokov a dávam do výkupu. Nedá sa odchovat aby všetky mladé boli na další chov. Vždy sa nájde odchov ktorí je do výkupu a nie na další chov. A ktorí nedávajú do výkupu nič tak čo robia tými ktoré šklbu mladé, neodchovavaju, zabíjajú mladé alebo sú choré atď. Asi predávajú ďalej na stole. Čo patrí do výkupu treba dať.
alex73
napsal(a):
Dobrý deň. Chovam papagáje už viac rokov a dávam do výkupu. Nedá sa odchovat aby všetky mladé boli na další chov. Vždy sa nájde odchov ktorí je do výkupu a nie na další chov. A ktorí nedávajú do výkupu nič tak čo robia tými ktoré šklbu mladé, neodchovavaju, zabíjajú mladé alebo sú choré atď. Asi predávajú ďalej na stole. Čo patrí do výkupu treba dať.
ja jsi je hodim do chovne klece a odebiram ji vajicka a davam pod jinou samici.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1
jaky to ma smysl psati takove veci, snad je to kazdeho vec, nebo neni. Zajimaji vas zbytecnosti, mozna z nudy.
ladishk
napsal(a):
Mimo jiné chovám Patagonce. Prodej max.2500 s určeným pohl. Výkupák mě na dvoře dá 1800 bez určení a nemusím se dohadovat.
Ja potom nechápem prečo ich predávate po 2500 Kč na stole a nie po 1800 Kč, nemusel by ste riešiť výkup a pomohli by ste obyčajnému chovateľovi.
terentete
napsal(a):
Ja potom nechápem prečo ich predávate po 2500 Kč na stole a nie po 1800 Kč, nemusel by ste riešiť výkup a pomohli by ste obyčajnému chovateľovi.
Zato lebo obyčajní chovaťel ešťe bude jednať a zobere iba 1-kus čo bude reklamovať.ja tiež dávám do vykup po 60-70 eur.bez reklamu.
terentete
napsal(a):
Endoskop 500, takže 2000 bez. Co je to obyčejný chovatel? A Patagonci jsou hodně stresový ptáci.Tak proč bych je měl furt někam vozit a čekat na jak píšete obyčejného chovatele.
vegh
napsal(a):
Zato lebo obyčajní chovaťel ešťe bude jednať a zobere iba 1-kus čo bude reklamovať.ja tiež dávám do vykup po 60-70 eur.bez reklamu.
Moje zkušenost s bělohlavou korelou, pozdní mladě jsem vPřerově prodaval za 250 kč, každy smlouval že je draha, pak jsem šel ven koupít krmení a vykupčí mi dal 350 kč, nevidím duvod proč nedat do vykupu, bylo to asi v unoru, proč bych prodaval o stovku levněji než mi da vykup?
terentete
napsal(a):
Pane Štěpán to tvrdíte vy, ja si za kvalitu veľmi rád priplatím.
Dobry vecer. Vyse jste se ptal pana, proc neproda patagonce radeji chovateli za cenu vykupu. Nechapu proc by to mel delat. Pokud nekdo nechce zaplatit za pekne ptaky, (coz pan ladishk ma) proc by to mel dostat za cenu vykupu? Par lidi zacne prodavat za cenu vykupu a vykup pujde jeste nize. V drivejsich letech, kdyz jsem prodaval odchovy, tak to bylo tak pul na pul co se tyce pomeru opravdovych zajemcu a ruznych spekulantu, ale v poslednich letech se vubec nedivim nekterym chovatelum, ze radeji daji ptaky do vykupu a nemaji nervy na to vecne handrkovani, kde vubec nejde o nejaky chovatelsky zamer ci kvalitu, ale jde jen o to ziskat ptaky co nejlevneji. Naprosta vetsina novych chovatelu je velmi kratkozraka, rychle a co nejlevneji nakoupit a vubec nemysli dale. O tom to dnes v naproste vetsine je.
sunflowersman
napsal(a):
Dobry vecer. Vyse jste se ptal pana, proc neproda patagonce radeji chovateli za cenu vykupu. Nechapu proc by to mel delat. Pokud nekdo nechce zaplatit za pekne ptaky, (coz pan ladishk ma) proc by to mel dostat za cenu vykupu? Par lidi zacne prodavat za cenu vykupu a vykup pujde jeste nize. V drivejsich letech, kdyz jsem prodaval odchovy, tak to bylo tak pul na pul co se tyce pomeru opravdovych zajemcu a ruznych spekulantu, ale v poslednich letech se vubec nedivim nekterym chovatelum, ze radeji daji ptaky do vykupu a nemaji nervy na to vecne handrkovani, kde vubec nejde o nejaky chovatelsky zamer ci kvalitu, ale jde jen o to ziskat ptaky co nejlevneji. Naprosta vetsina novych chovatelu je velmi kratkozraka, rychle a co nejlevneji nakoupit a vubec nemysli dale. O tom to dnes v naproste vetsine je.
Dobrý deň, plne s vami súhlasím napísal ste to presne ako to dnes hodí, ale to je skutočná doba a kapitalizmu ani a ten výkupca z toho prosperuje najviac, a ako ste napísal o tom to dneska naprosto vatšinu je.
terentete
napsal(a):
Keď budete chovať vtákov kvalitných pre radosť a nie pre biznis, tak potom vám nikto nebude reklamovať vtákov a odpad dáte do výkupu.
Mesačne odchovám ca.100-kusov tak možebyť kvalita aké len može byť so stola sa nepredá.A čo sa tyká biznis dnes to už vobec neplaťy.berťe to tak že pored 30-mi rokmi červeno kridlé stálo jedno vyplata teraz vyplati kupiťe aj 5-párov takisto královák stálo polročné plat teraz kupíťe aj 3-4páre.tak Vám poviem že tedi to bol biznis teraz len koníček.a odchov musíme predať ako vieme.