Dobrý den, prosím o radu.
Na všech burzách (malých i velkých) je ve veterinárních podmínkách toto:
Papoušci a drobní exoti: u papouškovitých bude doloženo, že pocházejí z chovů, ve kterých se v posledních 45 dnech nevyskytla psitakóza.
Náš veterinář, se kterým mám mnoho let dobré vztahy a všemožně mi vychází vstříc, říkal, že to nikdy neslyšel a potvrzení nikdy nikomu nedával.
Jak tedy mám požadované doložit?
Začínám, zatím jsem několik let jezdil nakupovat, teď už bych mohl občas něco na stole nabídnout. A hrdinské rady typu: tady nikdy žádná kontrola nebyla, mě neuspokojují.
děkuji za pomoc.
učeň
napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu.
Na všech burzách (malých i velkých) je ve veterinárních podmínkách toto:
Papoušci a drobní exoti: u papouškovitých bude doloženo, že pocházejí z chovů, ve kterých se v posledních 45 dnech nevyskytla psitakóza.
Náš veterinář, se kterým mám mnoho let dobré vztahy a všemožně mi vychází vstříc, říkal, že to nikdy neslyšel a potvrzení nikdy nikomu nedával.
Jak tedy mám požadované doložit?
Začínám, zatím jsem několik let jezdil nakupovat, teď už bych mohl občas něco na stole nabídnout. A hrdinské rady typu: tady nikdy žádná kontrola nebyla, mě neuspokojují.
děkuji za pomoc.
Pane, jen můj názor.
Požadované Vám napíše veterinář podle skutečnosti jemu známé v jeho obvodu.
Když si chovatel bral ode mě amazoňana modročelíého do Německa, dal jsem mu papír od veterináře, který jsem sám napsal a veterinář jen podepsal a dal razítko, protože nevěděl co a jak.
Ciituji: "...jedinec nejeví klinické příznaky infekčního onemocnění, není mi známo, že by se v chovu v uplynulých 4 měsících vyskytla klinická psitakóza."
Domnívám se, že toto Vám bude stačit v převozu v EU. Datum platnosti potvrzení mně unikl.
Jen dodatek. Drahé papoušky na burzách nekupuji. Psitakoza, papouščí nemoc, ornitoza ptačí nemoc vše přenosné na lidi, dnes chlamidie není tak velký problém proti různým bakteriálním nákazám, které se hned neprojeví. Důležitá je karanténa a nebo risk, pokud vás peníze netrápí.
Jestli se mýlím, mohou měně zkušenější oponovat.
To nejsou hrdinske rady to je realita ještě jsem neslyšel že by chodil pořadatel s veterinářem a kontroloval nějake osvědčení cites to jo to občas chodi ale veterinární osvedceni s tim bych si hlavu nelámal to u sebe na burze nikdo nema snad jen madaři ho maj kuli celnikum kdyby náhodou.
Moudivláček
napsal(a):
Pane, jen můj názor.
Požadované Vám napíše veterinář podle skutečnosti jemu známé v jeho obvodu.
Když si chovatel bral ode mě amazoňana modročelíého do Německa, dal jsem mu papír od veterináře, který jsem sám napsal a veterinář jen podepsal a dal razítko, protože nevěděl co a jak.
Ciituji: "...jedinec nejeví klinické příznaky infekčního onemocnění, není mi známo, že by se v chovu v uplynulých 4 měsících vyskytla klinická psitakóza."
Domnívám se, že toto Vám bude stačit v převozu v EU. Datum platnosti potvrzení mně unikl.
Jen dodatek. Drahé papoušky na burzách nekupuji. Psitakoza, papouščí nemoc, ornitoza ptačí nemoc vše přenosné na lidi, dnes chlamidie není tak velký problém proti různým bakteriálním nákazám, které se hned neprojeví. Důležitá je karanténa a nebo risk, pokud vás peníze netrápí.
Jestli se mýlím, mohou měně zkušenější oponovat.
Dobrý den. Toto potvrzení od Vašeho veterináře Vám jak píšete ( Domnívám se, že toto Vám bude stačit v převozu v EU.) 100% nebude jelikož s tím to potvrzením od Vašeho veterináře musíte na Krajskou veterinární správu kde Vám vydají konečné platné potvrzení z kulatým razítkem. Razítko od Vašeho veterináře nesmí být starší 7 dnů.
loskutakruda
napsal(a):
Dobrý den. Toto potvrzení od Vašeho veterináře Vám jak píšete ( Domnívám se, že toto Vám bude stačit v převozu v EU.) 100% nebude jelikož s tím to potvrzením od Vašeho veterináře musíte na Krajskou veterinární správu kde Vám vydají konečné platné potvrzení z kulatým razítkem. Razítko od Vašeho veterináře nesmí být starší 7 dnů.
Že musí být kulaté razítko KVS v rámci převozu v EU jsem nevěděl. Na základě vaší připomínky si to vyhledám. Děkuji za věcnou reakci.
chovatelsk
napsal(a):
neviem ako je to v čechach ale na slovensku je potrebne veterinarne potvrdenie pri prevoze mimo okres a nesmie byť staršie 3 dni.
Pane,
co potřebujete na Slovensku je jedna věc, kdo to dodržuje, druhá.
Na českých burzách, ať je to Týniště nebo Přerov jsem se s tím nesetkal.
Anonymní obchody bez důkazů.
Králík i holub má rodokmen a pták za tisíce kurun se prodává jak litr kořalky.
Ale hloupý kdo dává, hloupější kdo nebere, ikdyž v těch ptačích obchodecu bývá ten výsledek opačný.
S řádem burz je to jako s dopravními pravidly.1000 je nedodržuje a jeden chycený zaplatí.
Moudivláček
napsal(a):
Pane,
co potřebujete na Slovensku je jedna věc, kdo to dodržuje, druhá.
Na českých burzách, ať je to Týniště nebo Přerov jsem se s tím nesetkal.
Anonymní obchody bez důkazů.
Králík i holub má rodokmen a pták za tisíce kurun se prodává jak litr kořalky.
Ale hloupý kdo dává, hloupější kdo nebere, ikdyž v těch ptačích obchodecu bývá ten výsledek opačný.
S řádem burz je to jako s dopravními pravidly.1000 je nedodržuje a jeden chycený zaplatí.
Dobrý den chovám i králíky které vystavuji na každou výstavu musím doložit veterinární potvrzení které musím odevzdat při dovozu na výstavu, ale na burzu nic nevozím protože to nikdo po mě při příchodu nechce. Když prodám králíka za pár stovek dávám k němu rodokmen ale když prodám ptáka za tisíce tak dám jen protokol o DNA papíry dávám jen u cites ptáků tam je to ze zákona. Nakoupil jsem několik ptáků a nikdy mi nikdo žádné veterinární potvrzení nedal a ai žádný doklad o koupi je to jak píše pán prodává se to jak kořalka.
kubanec
napsal(a):
No a podle čeho vám veterinář dá to osvědčení že ti vaši ptáci jsou zdravý ? Podle toho že každýmu vezme krev a dá ji na rozbor nebo že každýmu ptáku udělá vyšetření trusu ?docela nereálný ne ?
Jednoduše, na každé burze veterinář, v průběhu burzy prohlídky,... atd. V případě podezření vyloučit...to samé u přenosek,... prostě nějaká úroveň.
barabán
napsal(a):
Už, aby to tak bylo, protože to co jsou dnes lidé schopni dovést a postavit na stůl je kolikrát tragédie, ptáci evidentně nemocní,..
A keď by to tak bolo tak potom by tam boli usporiadatelia a pár chovateľov, a keďže je kapitalizmus a ten je o peniazoch tak to asi skoro nebude a keby to tak bolo tak burzy pravdepodobne zaniknú a s nimi aj chovateľstvo.
terentete
napsal(a):
A keď by to tak bolo tak potom by tam boli usporiadatelia a pár chovateľov, a keďže je kapitalizmus a ten je o peniazoch tak to asi skoro nebude a keby to tak bolo tak burzy pravdepodobne zaniknú a s nimi aj chovateľstvo.
Teraz bolo povedáno pravda...každá burza zanikol ked začali kontrolovať vet.podtvrdené.Ked sa rozdelilo byvalé štát tak na brze Preroveu bol vet.čo dával potvrdené na prevoz na slovensko.vtáky ani nepozrel len načarbal papier a 50-korun.takže išlo len o peniaze.