Kuny a odpuzovače

Rudoušek černobřichý
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.8.2018 12:18
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Měl bych dotaz: Má tady někdo zkušenosti s odpuzovačem kun a myší? Funguje to nebo je nejlepší sklopec a trpělivost? Letos mám totiž celý nový hřbitůvek s hrobečky ptáků. Díky za slušné odpovědi.

2.8.2018 14:54
Beatriks

XXX.XXX.200.83

Moje babička jednou měla na půdě celou rodinku kun. Vyndali jsme jedno střešní okno a já jsem potom cca 20 minut (bylo mi 10 let ) řvala, jako na lesy. A od té doby se žádná z nich nevrátila. Účinnější, než nějaké pasti.
Takže vypudit kuny buď hlukem (1 x ověřeno) nebo mě ještě napadlo dát na ono místo psí chlupy.

S myši vám bohužel neporadím, snad jedině pořídit si kočku

2.8.2018 15:01
lupus4

XXX.XXX.25.91

na myši nejlépe lasičku !

2.8.2018 15:54
amiš

XXX.XXX.59.144

Beatriks napsal(a):
Moje babička jednou měla na půdě celou rodinku kun. Vyndali jsme jedno střešní okno a já jsem potom cca 20 minut (bylo mi 10 let ) řvala, jako na lesy. A od té doby se žádná z nich nevrátila. Účinnější, než nějaké pasti.
Takže vypudit kuny buď hlukem (1 x ověřeno) nebo mě ještě napadlo dát na ono místo psí chlupy.

Ono na ty kuny taky ! Jsme barák trochu bokem, psa máme, ale ten je na dvoře. Pak máme dva kocoury, starší, osmiletý, má 8 kilo, je kastrovaný, takže ho to nenutí se toulat kdoví kam a rajon si spolehlivě ohlídá nejen před cizími kocoury, ale i před kunami a je jich u nás celkem dost. Už několikrát jsme ho viděli v předzahrádce, jak se poměřuje s kunou, nikdy ale nedošlo ke rvačce, jen k našlapování okolo sebe.
Pes bývá přes noc doma, přesto na dvoře voliéra nikdy nedotčená, ačkoli by k ní byl snadný přístup.

3.8.2018 07:26
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

děkuji za rady jako lidské vlasy, řev na půdě nebo tygří bobky ze ZOO. Já jsem se ptal jestli má někdo odpuzovač, který se prodává a jestli je s ním spokojený protože funguje. Koček mají sousedi mraky a jsou asi spolčeny s kunami, protože se na voliérách střídají na směny. Čest těm pár, které jen projdou kolem voliéry, spočítají ptáky a jdou dál. Pes by nepomohl, protože ty naše jsou tak drzé, že se nechají odehnat ze střechy voliéry smetákem. Ten by se mohl uštěkat a jen se mu shora vysmějí.

3.8.2018 10:26
juhaj

XXX.XXX.141.129

Tak ono jde o to, že kočky musí být domácí, aby si bránily své teritorium. Naše si ptáků ve riviéře ani nevśimbou, jen okolo volker číhají na myši. Tím Vám samozřejmě kočku není tím

3.8.2018 10:28
juhaj

XXX.XXX.141.129

Omluva, našeptavač nezklamal. Jo na Riviéře, tam by se líbilo hlavně mně

3.8.2018 10:57
agap 68

XXX.XXX.31.14

Dobrý den. odpuzovače fungují, ale jenom v případě, že u Vás kuna nemá mladé. Pokud už tam mladé má tak je neopustí ani v přítomnosti odpuzovače, ale to se dozvíte jako já až vám tento odpuzovač příjde domů na objednávku. Na internetu se to v reklamě na tento výrobek nedozvíte. Já jsem umístil elektronický odpuzovač na půdu v kombinaci se sklopcem a trvalo půl roku než se kuna chytila do sklopce a to byl odpuzovač neustále zapnutý. Teprve po odchycení už se žádná nechce usadit, protože jí to asi vadí, ale po okolí domu se pohybují neustále další podle trusu. V baráku už ale nejsou. Ve Vašem případě, pokud máte venkovní voliéry si účinkem el. odpuzovače nejsem jistý i když výrobce tvrdí opak. Zkusit to můžete, je dost výrobků v ceně asi do 1000kč. Lepší asi bude investovat do pořádného zabezpečení venk. voliér. Hodně štěstí v tomto věčném boji.

3.8.2018 11:36
Honza12

XXX.XXX.52.97

Nevíte někdo jestli elektrický odpuzovač nevadí a ptactvu? Před časem jsem něco podobného také řešil.

3.8.2018 11:49
agap 68

XXX.XXX.31.14

Nevadí.

3.8.2018 11:55
york

XXX.XXX.243.130

Ptákům by vadit neměl, ale třeba morčatům ano, což je můj případ, kdy vedle voliéry mám domek s morčaty a tak byť preventivně bych odpuzovač použít nemohl.

3.8.2018 15:12
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

já mám voliéry zabezpečené, kuna se tam nedostane, ani jim nemůže přímo ublížit, ale ptáci se občas ve zmatku umlátí o pletivo.

3.8.2018 15:32
agap 68

XXX.XXX.31.14

Právě toto mě donutilo venkovní voliéry zrušit a omezit se jenom na vnitřní chov bohužel. Už jsem tady jednou psal, že jsem tento boj vzdal, protože mi tak jako Vám nepomohly ani zabezpečené voliéry, ptáci se poplašili a následně poranili a uhynuli. Není na to asi jiná rada než každý den ptáky zahánět do vnitřních záletů což si nedovedu dost dobře představit a nebo mít otevřenou jenom přední část voliéry, která bude vybavená něco jeko okenicí neprůhlednou a na noc zavírat jinak opravdu nevím. U nás jsou kuny tak přemnožené, že stačí jednou zapomenout zavřít kurník a je hotovo. Takže já se o venkovní voliéry po zkušenostech už asi pokoušet nebudu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.8.2018 00:08
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jsem někde v obchodě viděla sprej proti kunám a hlodavcům.

4.8.2018 18:46
zbosace

XXX.XXX.4.227

Odpudzovač mám vyskúšaný na vlastných kunach. Zaobstaral som si ho kôli potkanom. Zvuky vadili mne aj morčatám ktoré boli chované v miestnosti kde som mal aj kuny. Potkan samica si vyrypal dieru do kvadroveho múra a v pohode kŕmila mladé. Kuna prespala meter od odpudzovaca celý deň. Okolo odpudzovaca chodili myši kurčatám do odchovne na smesku. Takto som ho testoval pol roka a potom daroval. Nakoniec som zistil že na kuny najlepšie pôsobí vyhadzovany trus od inej kuny a na myši a potkany zopár voľne pustenych samcov morciat.

Neregistrovaný uživatel

4.8.2018 21:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1

corvuscorax napsal(a):
Měl bych dotaz: Má tady někdo zkušenosti s odpuzovačem kun a myší? Funguje to nebo je nejlepší sklopec a trpělivost? Letos mám totiž celý nový hřbitůvek s hrobečky ptáků. Díky za slušné odpovědi.

Nejlepsi je udelat poradne voliery a samozrejme zabezpecit vnikum hlodavcum.Sklopec a trpelivost nasledne. A rusicky jsou na nic, pardon aspon vydelaji obchodnikum ti se vlastne taky musi necim zivit.

5.8.2018 19:07
loskutakruda

XXX.XXX.211.160

Dobrý den Za odpuzovač jsou vyhozené peníze oknem. U mě vše vyřešil el. ohradník a cca 9 let maximální spokojenost

Přidejte reakci

Přidat smajlík