Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.8.2018 21:11
Marda

XXX.XXX.60.30

Dobrý den.
Mám dotaz..máme párek hrdliček, asi před měsícem poprvé samička snesla vejce, bohužel ani jedno nebylo oplodněné. Asi po třech týdnech snesla nová vejce a měli jsme radost že obě byla oplozená. V těchto dnech se měla líhnout. Dnes ale při kontrole to ovšem vypadá, že obě jsou zaschlá. . Nevím jestli to bylo způsobeno horkým počasím, které tady u nás na jižní Moravě už třetí týden panuje, nebo něčím jiným. Hrdličky jsou v kleci v domě..teplota je uvnitř už delší dobu více než 30 stupňů. O líhnutí hrdliček toho nemohu moc na internetu najít..proto prosím, je možné hrdličkám nějak pomoci ke zdárnému vylíhnutí mladých? A také nevím, kdy mám ty mrtvá vejce odstranit a mám na nějakou dobu odstranit hnízdní podložku, aby si hrdlička odpočinula? Děkuji pěkně za jakékoliv informace, popřípadě zdroj kde bych mohl čerpat? Ještě jednou děkuji Všem.

9.8.2018 14:12
amiš

XXX.XXX.59.140

Odkaz nemám, ale podle mých zkušeností mladý pár to napoprvé nedal, až později a to bez jakýkoli problémů. Možná, že vadí ta horka, ale strach bych neměla, hrdličky jsou snadno množitelné.
Další věc, jak dlouho je máte. Jestli nemáte dvě samice. Za ta léta se mi už vícekrát stalo, že když jsem si od chovatele donesla zaručeného samce, snesl vajíčko. V páru se dvě samice chovají jako skutečný pár, vrkají a cukrují- to splete i zkušeného chovatele. Zrovna tak cukruje a bublá plonková samice a může člověk dojít k tomu, že je to mladý samec. Ale není. A co mi jeden z nich říkal, samců je vžy o trochu míń než samic.

9.8.2018 18:15
Marda

XXX.XXX.60.30

Měl by to být samec, vypadá tak a hlavně vejce měla už zárodky, takže k oplodnění došlo.

10.8.2018 12:57
amiš

XXX.XXX.59.178

Tak je nechte a uvidíte, co to udělá, až se ochladí. Některé páry mely opravdu pomalejší začátky, ale pak by se množily celý rok.

Přidejte reakci

Přidat smajlík