Přemýšlím o předělání voliérek a klecí ze dřeva na hliník. Odkazů na materiál je spousta, ale chci se zeptat zda existuje nějaký kalkulátor či aplikace na návrh klecí a použitého materiálu, nebo jen klasika tužka a papír. Děkuji za případné info. JP.
Stavěl jsem několik klecí i voliéru z al profilů a spojek, vše působí jednoduše a snadno, ale čas strávený s tužkou a papírem je nejdůležitější část celého procesu a téměř se rovná času samotné montáže, hodně taky záleží na tom jak uživatelsky jednoduchou klec si vymyslíte, čím příjemnější klec na obsluhu a údržbu, tim náročnější na výrobu, na každé chybějící dvířka si potom vzpomenete při výměně bidel, čištění, pověšení budky atd...
PT
Ahoj Jardo, povzpomínej co jsi u koho viděl, jaké provedení nebo vychytávky tě zaujaly a pak to hoď na papír. Tady se důsledné plánování obzvlášť vyplatí. Pamatuj také na to, že správný chovatel se chlubí nejen ptáky (a ty se máš čím chlubit), ale i chovatelským zařízením. Mě to trvalo hodně dlouho než jsem se rozhoupal a udělal si voliéry z hliníku a podle vzoru a zkušeností jiných chovatelů. Teď jsem ale maximálně spokojený. Na burze dáme řeč.
Dušan
Tak to přesně funguje jak to pánové popisujete. Čím více času strávíte s papírem a tužkou tím více si ušetříte práce a problémů při stavbě, Čím bude klec menší, tím více Vám přinese starostí. Druhá věc která je taky naprosto přesná, na vzhledu chovatelského zařízení hodně záleží. Například to vidíte právě na burzách. Jakou má kdo přepravku. Pěkná prodává sama. Pánové netuším odkud jste ale nabízím Vám návštěvu u nás. U nás si projdete všechny profily které nabízíme včetně spojek. Jak který profil se dá použít. Určitě Vám i můžeme předat naše zkušenosti. Nakonec i my se rádi poučíme. Nám se taky hodněkrát stává " Aha, to je tedy nápad ! ". Hodně k nám jezdí lidé jen tak na čumendu.
info@alugro-pro.cz
napsal(a):
Tak to přesně funguje jak to pánové popisujete. Čím více času strávíte s papírem a tužkou tím více si ušetříte práce a problémů při stavbě, Čím bude klec menší, tím více Vám přinese starostí. Druhá věc která je taky naprosto přesná, na vzhledu chovatelského zařízení hodně záleží. Například to vidíte právě na burzách. Jakou má kdo přepravku. Pěkná prodává sama. Pánové netuším odkud jste ale nabízím Vám návštěvu u nás. U nás si projdete všechny profily které nabízíme včetně spojek. Jak který profil se dá použít. Určitě Vám i můžeme předat naše zkušenosti. Nakonec i my se rádi poučíme. Nám se taky hodněkrát stává " Aha, to je tedy nápad ! ". Hodně k nám jezdí lidé jen tak na čumendu.
Kupoval jsem od vás profil s křídélky na zálet a musím pochválit, nařezáno přesně, zabalení profilu také v pořádku, klasický profil nakupuji v alupě přes zaměstnavatele v celých tyčích a kvalita také dobrá.
PT
Pro jednoduché 3D kreslení plánu čehokoliv v počítači je dostatečný Sketchup od googlu. Je to jednodušší ale dostatečné a rychle se to chápe. Naděláte si díly a pak je skládáte. Stáhněte si z google zdarma a můžete zkoušet.
Já jsem postupoval takto. Nejdříve okouknutí na netu nebo v reálu co nejvíce klecí nebo voliér z tohoto materiálu. Pak tužka a papír. Podle toho si spočítal počet a jaké spojky. Dále délku a druhy profilů. Toto jsem objednal u příslušné firmy. Bylo to potom jako stavebnice. Zatím jsem dělal jenom větší klece, ale výsledek dobý. U klecí je dobré nezapomenout na šuflík a jestli chcete některé stěny nebo vršek mít plné.
At se daří.