Ptáci z velkých výletů

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.8.2018 20:44
cone

XXX.XXX.160.136

V posledních asi dvou letech jsem zaznamenal takovou zvláštnost ( nejen u českých chovatelů )- kupující se vždy dožadují odchovů z velkých prostorných voliér a následně doma tyto "vylétané" odchovy nacpou do klecí či malých voliér a čekají na svůj odchov. Z mého pohledu to nějak postrádá logiku.

Neregistrovaný uživatel

15.8.2018 20:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1

cone napsal(a):
V posledních asi dvou letech jsem zaznamenal takovou zvláštnost ( nejen u českých chovatelů )- kupující se vždy dožadují odchovů z velkých prostorných voliér a následně doma tyto "vylétané" odchovy nacpou do klecí či malých voliér a čekají na svůj odchov. Z mého pohledu to nějak postrádá logiku.

Jedina mozna ac neopodstatnena logika je ta ze mladi vyletani ptaci a plne dospely maji jinou fizickou kondici, a vyditelne jsou vetsi, pak se jak pisete muzou nacpat do mensiho prostoru, kde spolehlive vyvedou potomstvo ktere opet musi byt po osamostatneni umisteno v proletovacce.Ono mnoho veci mozna nema logiku, Uvedu priklad ve velmi prostorne voliere zakove nemeli zadne potomstvo, byli premistneni do klede 1X2 a ihned zasedli a pravidelne odchovavaji-dati je spet do velke voliery je uz na uvaze.

17.8.2018 11:26
papousek123

XXX.XXX.248.4

To, že mají ptáci z velkých voliér lepší kondici netřeba diskutovat ale že by byli viditelně větší, to je pěkná blbost, to co nemá pták geneticky dáno "nedohoní" ani 100metrová voliéra.

17.8.2018 13:16
cone

XXX.XXX.160.136

papousek123 napsal(a):
To, že mají ptáci z velkých voliér lepší kondici netřeba diskutovat ale že by byli viditelně větší, to je pěkná blbost, to co nemá pták geneticky dáno "nedohoní" ani 100metrová voliéra.

samozřejmě máte pravdu, z pygmeje nikdy nevyroste hráč košíkové, který by mohl hrát za usa. ale mě jen zaráží ta podmínka - jen vylétané a z velkých voliér, já velké voliéry mám a několikrát jsem koupil jedince, kterým přelétnout 4 m dělalo velké potíže.

Neregistrovaný uživatel

17.8.2018 13:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1

Nevim jak to napsat ale ptak odchovany a drzeny v kleci ci male voliere nemuze letet treba tech 4metru je na neho moc, proto davam do velke voliery na prolet a zesileni svalstva. No a samozrejme i blb jako ja vim ze musim koupit u chovatele a ne na burze. V prepravce houby zjistim.a na kosikovou nechodim,.

19.8.2018 12:59
ararauna.cz

XXX.XXX.206.212

Je to v podstatě jedno. Můžu porovnávat z vlastní zkušenosti u arů zelených. Samici jsem kupoval u holanského chovatele, společně se sestrou byly před prodejem rok ve vlastní proletové voliéře. Velký, nádherný pták, pěkně osvalený a vylítaný. Chovatel mi při koupi nechal sáhnout, jak je osvalená. Samce jsem kupoval od českého chovatele, byl po odstavu v malé voliérce ve sklepě, kde se nemohl prolétnout, max. přeskočit z bidla na bidlo. Jiné mladé ary mu okousaly hlavní letky. Neuměl létat. Naučil se to až od samice ve voliéře a nyní v pětimetrovém výletu v pohodě přelétne od okénka k přednímu bidlu. Trvalo to ale půl roku, než mu všechno dorostlo a dal se psychicky tak do pohody, že se nenechal od sebevědomější samice šikanovat (chvíli jsem je kvůli tomu musel rozdělit). Oba ptáci byli ručně dokrmení.

Můj názor: mládě by mělo mít šanci na prolet a před prodejem být alespoň v takové voliéře, kde několikrát mávne křídly. Přístup ke slunci, dešti, vzduchu. Možnost pozorovat své okolí. Takoví ptáci jsou víc v pohodě. Jinak to nějakou dobu trvá, než se dají dohromady.

20.8.2018 07:33
cone

XXX.XXX.160.136

se žaky mám podobný případ - samec je můj odchov, držený v 6 m výletu s 3m záletem, samice je nedávno koupena - odchov,4 roky, a po celou dobu držena asi v metrové kleci. Mám ji asi 5 měsíců, přelítne tak snad ten metr, ze záletu ještě ven na sluníčku dobrovolně nebyla, je více než spokojená na bidle u misek s krmením...
jen stále nechápu proč lidé, kteří chtějí "vylétané" mládě ho nacpou do klece? nějak už budu zájemce na své odchovy - po osamostatnění jsou ve 4m prostoru - více vybírat a nevhodné lidičky vyhazovat, je mi mých odchovů někdy líto...

Přidejte reakci

Přidat smajlík