Papoušek Patagonský

Prodám Papouška patagonského - Prodám 4ks papouška patagonského. Loňský vrh...
2000 KčDobrý den, zajímalo by mě, zda lze u mladých patagonců-letošních poznat pohlaví jinak, než pomocí DNA?Já si myslím, že ne a pokud to nejde, tak by mě zajímalo, proč jim to DNA nikdo nenechá udělat? Koupili jsme samečka s DNA, teď k němu sháníme samičku. V inzerci jich je velmi málo a když už, tak nemají dělané DNA, mít tu x let třeba dva samce opravdu nechci, chci mít jistotu a respektuji, že cena bude o 200-300Kč vyšší.. Byli jsme na burze v Přerově, na stole ani jeden nebyl na prodej, zato ve výkupu se mačkali v kleci 4 krásné kusy, proč? Kolik dává výkup, že to těm chovatelům není líto tam své odchovy dát?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.142.1
Jednou jiste pochopite, bylo ale toho zde mnoho napsano a tak nema cenu se opakovat, hledejte studujte a jiste na to prijdete, a jestli nemate cas tak smula.
Výkup je opakované téma.Je to prostě tak, že někdo se spokojí s cenou o třicet procent nižší než na stole.Ale zase je celkem jistota, že ptáky aspoň ráno udáte.Na stole prodáte třeba z osmi dva a pak už vám je výkup nemusí vzít jelikož koncem burzy můžou mít plný stav.No a DNA je čistě o tom samém.Pokud počítáte s výkupem, tak je DNA zbytečné.Pokud prodáváte na inzerát nebo na stole, tak je to čistě o rozhodnutí zda investovat a požadovat vyšší cenu nebo ne.U cennějších ptáků je to obvyklejší, že DNA chovatel udělá.Dnes se většina lidí ohlíží na cenovku.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jednou jiste pochopite, bylo ale toho zde mnoho napsano a tak nema cenu se opakovat, hledejte studujte a jiste na to prijdete, a jestli nemate cas tak smula.
Nějak vůbec nechápu, co tím chtěl básník říci? Jak mám jako studovat, proč chovatelé nedělají DNA? Když nemáte k tématu co říci, raději bych se zdržela komentáře
Zdravím já vám to řeknu jinak. Odchovávám pravidelně Alex velký- nepálský, ze začátku jsem nechával dělat DNAčko tak jsem pochopitelně prodával mladé za 2000 + 360 za DNA tak jsem je prodával za 2300kč. A hned to začalo proč to prodávám za tolik, jste drahý, že si ho koupí za 2000kč že DNAčko nepotřebují tak jsem se naštval sehnal jsem si odběr mladých za 2000kč/ks, jeden den zavolám a druhý den si přijede pro mladé, žádný starosti a hlavně žádný protivné poznámky. Takže asi tak.
arčí88
napsal(a):
Zdravím já vám to řeknu jinak. Odchovávám pravidelně Alex velký- nepálský, ze začátku jsem nechával dělat DNAčko tak jsem pochopitelně prodával mladé za 2000 + 360 za DNA tak jsem je prodával za 2300kč. A hned to začalo proč to prodávám za tolik, jste drahý, že si ho koupí za 2000kč že DNAčko nepotřebují tak jsem se naštval sehnal jsem si odběr mladých za 2000kč/ks, jeden den zavolám a druhý den si přijede pro mladé, žádný starosti a hlavně žádný protivné poznámky. Takže asi tak.
Díky, já jsem si myslela, že to tak bude
arčí88
napsal(a):
Zdravím takže ja tento rok presne tak isto.Doteraz som predával na inzerát alebo na burze s DNA a skusenosti s kupujucimi presne ako písete.Tento rok sa ozval priekupník sam od seba že či mám mladé (Patagonské a Al. velké)že ked budu samostatné stačí zavolat.A aj tak bolo jeden telefonát na druhý den si prišiel po nich a vyplatil moju cenu. Takže asi tak.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.142.1
cicinka
napsal(a):
Nějak vůbec nechápu, co tím chtěl básník říci? Jak mám jako studovat, proč chovatelé nedělají DNA? Když nemáte k tématu co říci, raději bych se zdržela komentáře
Uz chapete, mnoho chovatelu po skusenosti to vzda, je to jenom otazka casu. Ale opravdu skoda ze jste na tak primitivni vec neprisla sama.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Uz chapete, mnoho chovatelu po skusenosti to vzda, je to jenom otazka casu. Ale opravdu skoda ze jste na tak primitivni vec neprisla sama.
Nějak nechápu, proč si v této diskuzi honíte ego. Slušně jsem se ptala, vy mě tu jen trapně urážíte, pod rouškou anonymity se to kecá, co? Nic přínosného jste do diskuze nepřinesl, asi máte jen moře času a nebo jste sám vykupčík..
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.142.1
cicinka
napsal(a):
Nějak nechápu, proč si v této diskuzi honíte ego. Slušně jsem se ptala, vy mě tu jen trapně urážíte, pod rouškou anonymity se to kecá, co? Nic přínosného jste do diskuze nepřinesl, asi máte jen moře času a nebo jste sám vykupčík..
Ano sem vykupcik, pro vasi utechu, a na honeni mam lidi.
cicinka
napsal(a):
Bohužel v této diskuzi, takových hlupáků najdete...K.
Tady se dva hádají proč třetí nedělá DNA, proč čtvrtý to dá do výkupu.
Mně je úplně jedno, co kam kdo prodává. Každý má svůj důvod. Jen mmě překvapuje, jak zde bylo zmíněno, že na inzerát se mnohý zeptá jen na cenu, což je vpořádku, ale už nic jiného ho nezajímá, jestli do chovu, v čem odchovaný, jestli ochočený, jestli nemá nějakou viditelnou vadu. Jistěže nepoctivec vylíčí vše kladně, ale to, že zájemce se zeptá jen na cenu o něčem vypovídá. Ale ona většina těchto dotazů nesměřuje ke koupi, ale k průzkumu trhu, tak proč se kvůli tomu zde na diskuzi vzájemně urážet.