Rozela penant - zelená nebo červená mláďata

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.8.2018 14:30
cicinka

XXX.XXX.191.230

Dobrý den, může mi někdo vysvětlit, proč jsou některá mláďata skoro celá zelená a jiná jsou již po vylétnutí hodně červená, v čem je ten rozdíl. A která je lepší koupit do chovu? Děkuji.

28.8.2018 15:26
Zbišek

XXX.XXX.57.167

Mláďata penantů v přírodní barvě mají první peří v zelené barvě.Je to kvůli maskování mláďat v přírodě.Někdy jsou zelené víc a někdy míň.Všichni ve druhém roce přepeří do dospělého šatu.Vybírejte tudíž podle postavy a zdatnosti než podle barvy.

28.8.2018 17:39
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Také by mě zajímala nějak odborně doložená odpověď, ikdyž k této otázce bylo publikováno dost názorů a textů v exotářských časopisech už před desítkami let.Tehdy byla preferována mláďata zelená. Penanty jsem měl 4 páry stále od r.1975 až do nedávna. Vždy z budky vylétli zelení. Jinak asi tak, jak píše Zbišek.

30.8.2018 19:38
Zbišek

XXX.XXX.57.167

Je zajímavé, že samice mi vylétly z hnízda hodně červené a samci skoro zelení.Možná je to i z důvodu rozeznání pohlavně dospělého jedince.Samice mi sedli i jednoleté, ale vždy jen se starším samcem.Předpokládám tedy, že samice dospívají dřív než samci.Ale je to jen moje hypotéza.

30.8.2018 21:22
bb-k

XXX.XXX.13.145

kolegovi letos zahnízdil krásný, velký, zelený, roční pár a vyvedl ze šesti vajec šest ještě krásnějších, větších a zelenějších mláďat.

2.9.2018 12:15
kubanec

XXX.XXX.103.251

Ve starých knihách vašička a víta se psávalo že zelená mláďata jsou od silných párú co dobře krmí a červená od rodičú co krmí húř. Jestly je tato teorie a zkušenost již překonána a jsou jiné poznatky nevim...

2.9.2018 17:18
mitrata

XXX.XXX.251.62

Pokud vím tak Penanti mají víc poddruhů.Spíš se uvádělo že zelená mláďata spadají pod poddruh Rosela Penant Severní a červená Rosela Penant jižní.Za ty roky se formy prokřížili takže čistou formu už nikdo nemá a jsou to kombinace těch poddruhů.Je jich tuším 5.

Přidejte reakci

Přidat smajlík