Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravím, snad vám pomůže tohle. Najdete tam hodně odpovědí na vaše otázky.
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/detail/3318469/kniha-papousek-zpevavy-a-jeho-mutace/.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1
Kniha je to celkem dobra ale zadavatelka potrebuje informaci ihned, Nazory chovatelu budou rozdilne i kdyz s prevahou chovu pouze po parech-je to zpusob nejjednodusi se sirokou skalou moznosti., nevyhody dostatek mista pro chovne klece. Skupinovy chov je mozny za urcitych podminek, a to dodrzeni dostatecne velke voliery(moje voliera je 5x2,5x2metry ruzne clenita se zaletem pro 4pary ktere byli umistneni vsichni na jednou a to mladata. Musi se vse vypozorovat a v pripade silne agresivniho jedince odstranit.Po sceleni chovne skupiny jiz spravydla zadny problem nenastane.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1
Rotvik
napsal(a):
Dobrý den,
osobně doporučuji chov po párech.
Pokud se chov v hejnu nepovede, následky bývají často katastrofální.
Ano nasledky byvaji katastrofalni ale jen pro urcitou skupinu.
mildas
napsal(a):
Muzete stejne jako andulky, akoraz z jara pri obsazovani budek je rachot, ale zadna ujma na zdravy.Mam tam aj starsi paru kde samec kdyz jsem je mnel vkleci vzdy pri vyleteni z budky pozabijal jenom samecku a ted pohoda samozrejme ze maji nejvetsi budku vzali ju horskym papouskum.
Tak to je pěkný nesmysl chovat jako andulky.Samci zpěváků jsou velice agresivní a v toku obzvlálášť.Napadají vše okolo sebe a troufnou si i na mnohem větší papoušky.Přes to že můžou existovat výjimky, tak já za sebe společný chov rozhodně nedoporučuji.
mildas
napsal(a):
Muzete stejne jako andulky, akoraz z jara pri obsazovani budek je rachot, ale zadna ujma na zdravy.Mam tam aj starsi paru kde samec kdyz jsem je mnel vkleci vzdy pri vyleteni z budky pozabijal jenom samecku a ted pohoda samozrejme ze maji nejvetsi budku vzali ju horskym papouskum.
z vaší odpovědi mám pocit, že jste si popletl druhy
nic jsem si nepopletl, kdyby neprselo tak vyfotim moji volieru je tam jeste 1.para korel a uz 4.rokem hnizdi ve stejne budce dale 1 para rozel a para p.horskych, ale samicka je lonska proto asi nezasedli a nechali si obsadit budku.Paposci spevavy maji v prvnim hnizdeni min mladych 2-3ks, ale mne to staci.Kazdej totizto asi specha hned zjara.
mildas
napsal(a):
nic jsem si nepopletl, kdyby neprselo tak vyfotim moji volieru je tam jeste 1.para korel a uz 4.rokem hnizdi ve stejne budce dale 1 para rozel a para p.horskych, ale samicka je lonska proto asi nezasedli a nechali si obsadit budku.Paposci spevavy maji v prvnim hnizdeni min mladych 2-3ks, ale mne to staci.Kazdej totizto asi specha hned zjara.
Fotit můžete co chcete, ale otázka je chov papoušků zpěvavých v hejnu.To znamená několik párů nebo kusů papoušků zpěvavých společně.S tímto zřejmě zkušenosti nemáte.Společný chov s jinými druhy ve společné voliéře je o něčem jiném i když to také většinou nedělá dobrotu.