Papoušek zpěvavý - chov v hejnu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.9.2018 10:05
pavka.L

XXX.XXX.201.4

Máte někdo zkušenosti s chovem papouška zpěvavého v hejnu? Jak se k sobě chovají a jak agresivní jsou vůči sobě během hnízdění? děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.9.2018 10:17
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravím, snad vám pomůže tohle. Najdete tam hodně odpovědí na vaše otázky.

https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/detail/3318469/kniha-papousek-zpevavy-a-jeho-mutace/.

Neregistrovaný uživatel

1.9.2018 10:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1

Kniha je to celkem dobra ale zadavatelka potrebuje informaci ihned, Nazory chovatelu budou rozdilne i kdyz s prevahou chovu pouze po parech-je to zpusob nejjednodusi se sirokou skalou moznosti., nevyhody dostatek mista pro chovne klece. Skupinovy chov je mozny za urcitych podminek, a to dodrzeni dostatecne velke voliery(moje voliera je 5x2,5x2metry ruzne clenita se zaletem pro 4pary ktere byli umistneni vsichni na jednou a to mladata. Musi se vse vypozorovat a v pripade silne agresivniho jedince odstranit.Po sceleni chovne skupiny jiz spravydla zadny problem nenastane.

1.9.2018 12:56
mildas

XXX.XXX.142.136

Muzete stejne jako andulky, akoraz z jara pri obsazovani budek je rachot, ale zadna ujma na zdravy.Mam tam aj starsi paru kde samec kdyz jsem je mnel vkleci vzdy pri vyleteni z budky pozabijal jenom samecku a ted pohoda samozrejme ze maji nejvetsi budku vzali ju horskym papouskum.

1.9.2018 13:37
Rotvik

XXX.XXX.190.86

Dobrý den,
osobně doporučuji chov po párech.
Pokud se chov v hejnu nepovede, následky bývají často katastrofální.

Neregistrovaný uživatel

1.9.2018 16:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1

Rotvik napsal(a):
Dobrý den,
osobně doporučuji chov po párech.
Pokud se chov v hejnu nepovede, následky bývají často katastrofální.

Ano nasledky byvaji katastrofalni ale jen pro urcitou skupinu.

1.9.2018 16:59
petajz

XXX.XXX.145.8

mildas napsal(a):
Muzete stejne jako andulky, akoraz z jara pri obsazovani budek je rachot, ale zadna ujma na zdravy.Mam tam aj starsi paru kde samec kdyz jsem je mnel vkleci vzdy pri vyleteni z budky pozabijal jenom samecku a ted pohoda samozrejme ze maji nejvetsi budku vzali ju horskym papouskum.

Tak to je pěkný nesmysl chovat jako andulky.Samci zpěváků jsou velice agresivní a v toku obzvlálášť.Napadají vše okolo sebe a troufnou si i na mnohem větší papoušky.Přes to že můžou existovat výjimky, tak já za sebe společný chov rozhodně nedoporučuji.

1.9.2018 17:33
lupus4

XXX.XXX.3.185

mildas napsal(a):

z vaší odpovědi mám pocit, že jste si popletl druhy

1.9.2018 18:22
mildas

XXX.XXX.142.136

nic jsem si nepopletl, kdyby neprselo tak vyfotim moji volieru je tam jeste 1.para korel a uz 4.rokem hnizdi ve stejne budce dale 1 para rozel a para p.horskych, ale samicka je lonska proto asi nezasedli a nechali si obsadit budku.Paposci spevavy maji v prvnim hnizdeni min mladych 2-3ks, ale mne to staci.Kazdej totizto asi specha hned zjara.

1.9.2018 20:19
petajz

XXX.XXX.145.8

mildas napsal(a):
nic jsem si nepopletl, kdyby neprselo tak vyfotim moji volieru je tam jeste 1.para korel a uz 4.rokem hnizdi ve stejne budce dale 1 para rozel a para p.horskych, ale samicka je lonska proto asi nezasedli a nechali si obsadit budku.Paposci spevavy maji v prvnim hnizdeni min mladych 2-3ks, ale mne to staci.Kazdej totizto asi specha hned zjara.

Fotit můžete co chcete, ale otázka je chov papoušků zpěvavých v hejnu.To znamená několik párů nebo kusů papoušků zpěvavých společně.S tímto zřejmě zkušenosti nemáte.Společný chov s jinými druhy ve společné voliéře je o něčem jiném i když to také většinou nedělá dobrotu.

1.9.2018 20:26
mildas

XXX.XXX.142.136

ve voliere mam 5 paru spevaku ruzne mutace plus 3ks nesparovane a po jedne pare korel, rozel a horskych a asi 10 vrabcu nekde je tam dirka a nemuzu ju najit.

1.9.2018 23:05
ptáčci

XXX.XXX.80.103

JE ZDE PROBLEM S PAŘENÍM MEZI SEBOU, KOUPIL JSEM TAKOVÉHO ZPĚVÁKA, MLADÍ KATASTROFA.

Přidejte reakci

Přidat smajlík