Až na třetí pokus se mě podařilo nafotit tohoto zvláštního špačka. Z dálky vypadá, že je to albín, ale je spíše velmi světle šedý, a má na letkách křídel skořicové skvrny. Fotil jsem ho mobilem, kvalita fotek nic moc.
Fešák! Držím mu palce, aby ho ostatní nešikanovali, jak to tak v přírodě bývá. Já zase cestou do práce občas potkávám kosa s bílými skvrnami. Něco v tomto stylu (obrázek ukraden na webu Moravského ornitologického spolku)...
Krása pane Jaroslave to se jen tak nevidí.
Já jsem letos pro změnu nafotil a natočil za barákem na zahradě kosa zvláštně zbarveného jako by Izabela nebo krémový. Foto je také mobilem. Nebylo to lehké ho vyfotit a ne vždy když bylo třeba neměl jsem ani mobil. Nicméně byl více plachý než jeho černí kolegové i tak si myslím že ho chytil nějaký dravec, po cca třech týdnech jsem bo už neviděl. Jednou ho prohnal sousedovic kocour moje kočka také není svatá, a často tu loví krahujec. No uvidíme příští rok.
Nahrávku to nepřijímá tak dám dvě nekvalitní fotky. Chtělo by to skusit nějak počítačově upravit.
pokud by to šlo, tak bych ho odchytil. V přírodě se albínů zbavují, protože přitahují víc pozornosti. Před pár lety jsem pozoroval bílého vrabce, kterého jsem považoval zprvu za kanára. Pohyboval se kolem zastávek tramvaje a trolejbusů a tam ho odchytit ani nešlo. Po asi třech měsících zmizel.