fribík
napsal(a):
Dnes ráno jedná andulka mrtvá ukousnutá noha.Další dvě andulky mají ukousnutý prst.Andulky nejsou příbuzné vše 2017.Voliéra nově tři dny postavená.Oka na pletivu 16×16.Stalo se to již někomu?
Voliéra nově tři dny postavená
evidentně špatně, (kuna, kočka) na to je nejlepší ochranou dvojité pletivo, bidlo/a na spaní co nejvýš
a v chráněné části
(taky se mi to před 40 lety stalo).
Uživatel s deaktivovaným účtem

To se děje raz dva, když nemyslíte na to, že když v noci přijde anduložravý tvor a ptáky vyplaší, takoví ptáci pak posedají na pletivo a nožky koukají ven.
Strop máte celý zakryty nebo nebo část pletivo a jednoduché nebo dvojité.Mě chodila na klec kočka jelikož jsem měl polovinu stropu pletivo a zbytek pevnou, zjistil jsem to když jsem dvě noci seděl u okna a hlidal co tam chodí ale šly zasadně jenom přes strop nikdy ne z boku tak jsem to cele zakryl a byl od te doby je klid. Ted mam už dvě voliery s plnou střechou jednoduché pletivo a zatím taky klid.
fribík
napsal(a):
Bohužel jsem si to neuvědomila, na stropě bylo pouze pletivo.Voliera je totiž pod plechovou střechou.
Dobrý večer, utrhané nožky nejsou z útoku na strop, ale bok voliery, kde se vyplašení ptáci drží nožkami na pletivu. U mě to udělala kuna. Chytila jsem ji hned další noc do sklopce vedle voliery na křepelčí vajíčka. Chce to opravdu dvojité pletivo, taky je dobré noční osvětlení v záletu nad bidlem. Vyplašení ptáci se tak vrátí zpět na bidla. Anebo pes puštěný v noci venku.
Ještě jen taková poznámka, papoušek bez nožky může žít ještě celé roky se svým hejnem celkem normálně. U mě po tom útoku i jeden bez křídla ještě běhal po bidlech další 4 sezony.