Prosím nenašel by se tu někdo z Králové Hradecka kdo by mohl půjčit na pár dní sklopec na kuny?ty mrchy se nebojí ani psů, je teda pravda že jsou na noc zavření, ale měl jsem za to že ten pach psů na celé zahradě je bude odpuzovat a ony místo toho chodí pomalu psům za dvermi...předem díky.
cvrdlikacek
napsal(a):
Ano to mi již došlo,po tak dlouhé době bez odezvy.jen se spíše zeptám,kam s ní až tam bude?
Tak nyní již reaguji normálně. Ona tam ta kuna tak hned nebude. Chce to trochu zkušeností, kam sklopec dát jako průchozí. Záleží též na roční době. Nejlepší jednostranný s živou návnadou v klítce na konci sklopce. Nemyslete si, že tam za 10 dní bude. Jednou jsem objevil ve sklopci kuny dvě, to se mně za život stalo jednou.
Kam s ní ? Zabít ji nesmíte, pustit 10 km daleko je též řešení. Revír má v okruhu 5 km a obšťastníte jíného chovatele. Ale kde není žalobce, není soudce.
Pokud jsou zabezpečené voliéry, ptáci nevisí na pletivu venku, není s kunou problém. Není to jen škůdce, ale pohubí hodně myší, které se letos v okolí voliér hodně pomnožily. Horší je zabezpečit voliéry proti lasici, která proleze i myší dírou.
Cit.: "ale Vy o voze a oni o koze, sklopec nikdo nepůjčí." Asi se dosti mýlíte a hlavně u textu nemyslíte = Moudivláček. Pán chce odchytit kunu a shání sklopec. Lupus 4 se ho od úmyslu snaží odradit typickým ochranářským - neublíží vašim svěřencům. Já zase reaguji na Lupus4 a připomínám naivitu. A představte si, že to vše naprosto zapadá do zadávacího textu. Jinak ještě pochybuji, že by si jel někdo půjčit sklopec 200 km daleko.
A nakonec tu máme, cit.: "kam s ní až tam bude" - tak tentokrát odpovím šalamounsky - problematiku jejího odchytu díky její nedůvěřivosti tu už nastínil Moudivláček. Ale až ji chytíte, tak ji ..........., při manipulaci s ní se nenechejte pokousat a poškrábat a hlavně o detailech pak mlčte.
Ať se daří.
Lupus 4 se ho od úmyslu snaží odradit typickým ochranářským - neublíží
vašim svěřencům. Já zase reaguji na Lupus4 a připomínám naivitu.
ochrana toho co chovám, je mou povinností, to znamená, že musím mít
chov. zařízení vyrobeno tak, aby se tam nedostali predátoři...
není důvod zabíjet vše co jde okolo...s naivitou to nemá nic společného, ba přímo naopak - naivní je takové chov. zařízení NEMÍT
lupus4
napsal(a):
Lupus 4 se ho od úmyslu snaží odradit typickým ochranářským - neublíží
vašim svěřencům. Já zase reaguji na Lupus4 a připomínám naivitu.
ochrana toho co chovám, je mou povinností, to znamená, že musím mít
chov. zařízení vyrobeno tak, aby se tam nedostali predátoři...
není důvod zabíjet vše co jde okolo...s naivitou to nemá nic společného, ba přímo naopak - naivní je takové chov. zařízení NEMÍT
Rozhodně souhlasím s Lupus 4
Vždy v první řadě kvalitně zajistit,proti nezvaným návštěvám.
Oba mi zase podsouváte něco, co jsem nepsal. Samozřejmě musíte mít voliéry zabezpečené proti vniknutí škodné. Já leda psal, že jsem byl kdysi dávno vyléčen z naivity, kterou mi naordinovali moji známí (o generaci a zkušenosti starší) s myšlením vám podobným. Kamarád, dlouholetý hajný, cit.: "Kuny jsou u nás stabilně na půdě, slepice, kuřata, kačeny a husy jsme nikdy nezavírali. Když žijí u tebe, tak se o ptáky bát nemusíš, loví u sousedů." Tak to dokonce mnoho let fungovalo, než přišla ta osudová noc a já ráno nacházel papoušky s utrhanýma nohama, hlavama a letkama. Na voliéry šlo ihned další pletivo, ale má to jednu docela velkou vadu - na ptáky je od té doby dost špatný pohled (přes tolik drátů). Stejně to ale nezabrání tomu, aby je nechodily v noci občas plašit. Takže pak přišel na řadu sklopec na půdu a věc se postupně vyřešila ... Jak se kdo zařídí, mi je srdečně jedno. Leda nemám rád, když extrémisté zlehčují a zamlčují, co jsou ti živočichové schopni napáchat za škody. Takto totiž (ne)vědomky??? vyrábějí těm živočichům další nepřátele.
A já zas nemám rád,když někdo hledá řešení hned v pasti.
Pokud vše dúkladně zajistím,tak at si tam chodí a nemusím čekat na žádnou osudovou noc.Je tolik možností.
Když už něco chovám tak tomu udělám odpovídavící zařízení včetně ochrany proti predátorům a nedám na babské řeči.
Proto alespon já nenacházím papoušky s utrhanýma nohama, hlavama a letkama.
To co tito predátoři dovedou,chápe snad každý a tím pádem to žádný EXTRÉMISTA nemusí zlehčovat.
Rotvik
napsal(a):
A já zas nemám rád,když někdo hledá řešení hned v pasti.
Pokud vše dúkladně zajistím,tak at si tam chodí a nemusím čekat na žádnou osudovou noc.Je tolik možností.
Když už něco chovám tak tomu udělám odpovídavící zařízení včetně ochrany proti predátorům a nedám na babské řeči.
Proto alespon já nenacházím papoušky s utrhanýma nohama, hlavama a letkama.
To co tito predátoři dovedou,chápe snad každý a tím pádem to žádný EXTRÉMISTA nemusí zlehčovat.
vytesat do kamene
Nezlobte se na mne prosím,exoty mám zabezpecene dostatečně,u nich jsem žádnou ztrátu neměl,bohužel kachny a holuby které chovám na volno mi postupně mizi a to se mi samozřejmě nelíbí...a ty chytré a zlé jazyky,které tu kritizují pasti,bych velice rád viděl jak jinak by to řešili...chytří jsou tu všichni jak mraky,ale na více než odsuzování se nezmohou.az tu kunu chytím svépomocí,jelikož by jste mi příliš nepomohli,tak vám ji velice rád dovezu ať to bude jakákoliv vzdálenost a hýčkejte si ji u sebe do sytosti...
lupus4
napsal(a):
vytesat do kamene
Jo, jo, tesejte si. Jenže 2 pletiva = zážitek z pohledu na ptáky jaksi pryč. Noční plašení = občas potlučení chovanci, hlavně byly problémy s vyletěnými mláďaty. Zavírání holubů = představte si, že ty holuby musíte ráno i pustit. Uděláte to třeba ve 4 hod. ráno a než dojdete večer z práce jste bez holubů. Nevzpomínám, když z nějakého důvodu to neuděláte. Komplikujete to těm chovatelům, jak parlament život slušným lidem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Zdravím-do sklopce mimo období rozmnožování (kuny) ji nechytíte na žádnou návnadu-pomůže jenom dokonalé zabezpečení chovu.Ještě poznámka kuna si většinu úlovku snaží odnést!!
Mí sousedi nadávali na překousané drátky v autech a ani nevěřili, že to mají od kuny. Až jsem jednu chytil u ptáků a dal ji do lednice na ukázku, tak teprve pochopili. Zabezpečené voliéry mám dovnitř se kuna nedostane, ale v noci se ptáci umlátí o stěny voliéry. Ptáci i přes moje školení, že jsou v bezpečí se bohužel pořád ve tmě lekají a zabíjí se o pletivo. Takže nějakou opět chytit tak ji přetáhnu po palici a pověsím jako prevenci na voliéru. To jediné prý pomáhá. Do sklopce je potřeba návnadu upevnit, aby nešla lehce odebrat. Kuny mají asi speciální školení od kapsářů. Dokáží sklopcem projít, aniž by se chytily.