Pyrura rudohlavý

Prodám Pyruru rudohlavého - 0,2 líhnuté červen 2024, odchov pod rodiči, kro...
Dohodoudobrý den , koupil jsem asi mesic starou pyruru. strašne křičí i treba 2-3 hodiny v kuse jako kdybych mačkal piskací hračku pro psi jen o hodně více nahlas přes celej byt 2 zavřený dveře až na balkon.... 3 dny byl uplně zlatej nakrmil jsem ho usnul sel na ruku když jsem ležel chodil po mě a usnul mi třeba u hlavy. Ted pořád jen řve v noci ve dne když ho krmím a nevím proč at je v kleci nebo v ruce nemá někdo radu prosím mam ho doma týden
Ohledně stáří asi poradí zkušení chovatelé, já si myslím, že pokud je pyrurovi měsíc a u vás je cca týden(?), je to strašně brzo. Našeho pyruráka jsme si přivezli cca 2 měsíce od jeho vyklubanin a byl, co se krmení týče, naprosto samostatný.
jinak poskytnu jen taková obecná doporučení z vlastní zkušenosti.
Čím víc budete v bytě v jednotlivých místnostech mezi ním a sebou zavírat dveře a izolovat ho, tím víc bude řvát. A vůbec se mu nedivím, nechce být sám. Doporučuji umístit jeho klec v místnosti, kde se nejvíc zdržujete, aby na vás viděl a nebyl stresovaný ze samoty. Je třeba se mu hodně věnovat, pouštět ho navolno alespoň na 4 hodiny denně, čím víc, tím líp, jsou to chytří temperamentní papoušci, samota jim moc nesvědčí, potřebují pořád něco zkoumat a dělat. Pokud odcházíte nebo s ním nejste, je vhodné pustit polohlasně rádio, nějakou klidnou stanici bez řvoucích reklam. Dejte mu do klece hrst trávy, pampeličkové lístky, jemné větvičky, písek, sépiovku, kus kůry, ať má co dělat a v čem se hrabat, a věnujte se mu holt, jak můžete - je ještě malý a samotu snáší špatně.
Při jakémkoliv návratu do klece je vhodné jej odměnit, chválit, prostě chovat se tak, aby se tam těšil. Dělám to tak, že po cca dvou- až tříhodinovém ranním proletu před odchodem do práce nakrájím do jeho misky různou zeleninu, ovoce, přidám pár smínek nebo oříšek, vařenou rýži nebo kousek vajíčka a on už se těší na krmení, takže na misce přistane a s tou ho vkládám do klece a chválím. Hned se věnuje krmení a pak při vlatním odchodu do práce na oba naše papoušky ještě mluvím a dostanou něco dobréno - třeba kus sušené jahody nebo dýňové semínko. Necháváme puštěné rádio přes den, sousedé si nijak nestěžují. Když přijde někdo domů mimo obvyklý čas, je tam ticho jak v hrobě a ptáci chrápou...
Když chtějí, tak oba (pyrurák i korelák) zařvat samozřejmě umějí, ale jsou to prostě papoušci, s tím musíte počítat, no.
Ideální je pořídit kámoše, ale to se vám možná nechce, takže je to na vás.