Prodám Alexandr malý

Prodám Alexandra malého - Prodám alexandr malý 1.1 Violet rec. straka - M...
měl by jste vědět kam svým chovem směřujete, co by jste chtěl mít za mladé. Osobně chovám violety s kobalty, nebo violety s violetami. Pečlivě si hlídám čistotu barvy přes rodokmen, který si ke každému ptáku vedu. Mým cílem jsou krásně jednobarevně co nejtmavší ptáci čisté linie bez štěpení na cokoli. Jestli neznáte barvu aspoň rodičů, může to být trochu loterie.
Řekněte si co chcete odchovávat a podle toho vybírejte rodiče.
Nad HO som tiež uvažoval,no to by som mal stepakov,a to nechcem.Skor ten kobalt,no môže niekto vložiť foto aký je rozdiel medzi kobalt violetou a violetou.Mam ešte jednu otázku ohľadom stepenia.Mam modrého samca,stepi na modrá ino a samica je violeta.Jeden chovateľ mi povedal,že stepenie sa prejaví iba vtedy ak druhý jedinec je tej farby poprípade tiež stepi na tú mutáciu ako ten prvý.Ako mi mohol dať spomínaný pár modrý/modrá ino a 1f violeta teda albino,trochu sa vtom strácam.Dakujem
Dobrý večer,
Mutace vázané na pohlaví jsou mutace, které se nachází na pohlavních chromozomech X.
Samec má pár XX a samice XY, takže pokud tuto mutaci samec štěpí, tak se v odchovu u samice může objevit. Samice mutaci vázanou na pohlaví nemůže štěpit, protože nemá pár XX. Buď jí má vizuálně a nebo jí nemá vůbec.
Jsou i autosomalní ina (nepohlavní), ale ty jsou vzácné.
Už jsem si říkala, že tu nebudu reagovat, ale nedalo mi to. Snad jsem zase někoho nepodráždila.