Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.10.2018 21:35
bronsson

XXX.XXX.53.20

Zdravim poradíte někdo? Ve venkovní voliéře chováme společně s párou kakariků a korel 2 páry andulek. Starší samička a sameček co již několikrát vyvedli mladé a jejich dcera a nepříbuzný sameček. Problém máme se starším samečkem je takový nijaký i když normálně žere ale dělá mu problém létání, raději všude šplhá nebo seskakuje a stává se občas že i spadne. Mysleli sme jestli to není tím že ten mladší se snaží spárovat s jeho samičkou a na tu jejich dceru docela kašle. Už sme ten starší páreček přestěhovali do klece tak uvidíme co se bude dít. Co myslíte vy?

11.11.2018 21:36
odrovice

XXX.XXX.120.223

Je možné,že jenom přepeřuje.U některých se to stává.

11.11.2018 22:58
barabán

XXX.XXX.144.116

bronsson napsal(a):
Zdravim poradíte někdo? Ve venkovní voliéře chováme společně s párou kakariků a korel 2 páry andulek. Starší samička a sameček co již několikrát vyvedli mladé a jejich dcera a nepříbuzný sameček. Problém máme se starším samečkem je takový nijaký i když normálně žere ale dělá mu problém létání, raději všude šplhá nebo seskakuje a stává se občas že i spadne. Mysleli sme jestli to není tím že ten mladší se snaží spárovat s jeho samičkou a na tu jejich dceru docela kašle. Už sme ten starší páreček přestěhovali do klece tak uvidíme co se bude dít. Co myslíte vy?

Vložte foto. Má pták všechny letky?

15.11.2018 19:29
frosmichal

XXX.XXX.187.191

Jak je sameček starý a jak často je odčervujete?

15.11.2018 21:20
bronsson

XXX.XXX.53.20

Letky má všechny a jak je starý to nevíme na to sme se neptali máme je teprve od srpna, ale se samičkou prý již odchovali několik vrhů. To odčervení na to má jaký vliv?

4.12.2018 17:00
bronsson

XXX.XXX.53.20

Tak sameček stále ne a ne létat. Tak přikládám jeho foto třeba někdo z vás pozná co mu je, neradi by sme o něj přišli je totiž spárovaný s modrou samičkou a na jaře by měl opět odchovávat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.12.2018 17:48

Vyfoťte ještě rozevřená křídla

4.12.2018 17:57
K.Z

XXX.XXX.51.210

Jak máte velkou klec ?

4.12.2018 18:44
bronsson

XXX.XXX.53.20

s tou fotkou s křídly to bude problém jelikož se jen protahuje a klecí to určitě není jelikož ty problémy začaly již tak září-říjen kdy byly ještě ve venkovní voliéře

4.12.2018 18:46

No jde o to že na fotce číslo 4 vypadá jak kdyby měl jen dvě ruční letky

4.12.2018 18:59
bronsson

XXX.XXX.53.20

Toho jsem si nevšiml ale už fakt nevime jak dal, a přijít o něj nechceme máte aspoň nejaký tip? Není třeba oproti ostatním tlustší?

4.12.2018 20:01
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

Vezměte ho do ruky a zkuste křídlo vyfotit roztažené. Pak by se nechal vyloučit nebo potvrdit skokan.

4.12.2018 21:14
eli22

XXX.XXX.181.33

pterodactyll napsal(a):
Vezměte ho do ruky a zkuste křídlo vyfotit roztažené. Pak by se nechal vyloučit nebo potvrdit skokan.

Myslím, že to není třeba. Podle mě jasný skokan. Podle i zavřených křídel.

5.12.2018 06:33
barabán

XXX.XXX.144.116

bronsson napsal(a):
Letky má všechny a jak je starý to nevíme na to sme se neptali máme je teprve od srpna, ale se samičkou prý již odchovali několik vrhů. To odčervení na to má jaký vliv?

Píšete,že letky má všechny a vložíte foto ,kde andulka viditelně všechny nemá??? To se potom ,těžko něco radí .

5.12.2018 14:43
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

eli22 napsal(a):
Myslím, že to není třeba. Podle mě jasný skokan. Podle i zavřených křídel.

No to se právě bojím,ale nechtěl jsem strašit,kdyby foto klamalo. Chovatel neví co má a bohužel všechno ptactvo co s ním přišlo do styku rovněž. Měl by si něco nastudovat.

5.12.2018 14:47
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

bronsson napsal(a):
Toho jsem si nevšiml ale už fakt nevime jak dal, a přijít o něj nechceme máte aspoň nejaký tip? Není třeba oproti ostatním tlustší?

Už jste o něho přišel a přijdete i o ostatní. Někteří to třeba dají,ale hlavně nepřidávejte další ptáky. Přečtěte si o skokanech.

5.12.2018 15:12

bronsson napsal(a):
Tak sameček stále ne a ne létat. Tak přikládám jeho foto třeba někdo z vás pozná co mu je, neradi by sme o něj přišli je totiž spárovaný s modrou samičkou a na jaře by měl opět odchovávat.

Jestli je to zvíře skokan a podle těch fotek, co jste poslal to vypadá, že ano, tak na jaře neodchováte vůbec nic. možná tak další skokany z toho, co neuhyne.

5.12.2018 17:26
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

bronsson napsal(a):

To tedy znamená,že jste si přivezli nemocné ptáky. Píšete že ho máte o srpna,ale že odchovali mladé. Bylo to u vás? Ti mladí to všichni roznáší dále a jestli jste nějaké prodal,to vám tedy poděkují. Kde jste k tomuto páru přišel,tam bych je vrátil.
Vše dřevěné spálit,vydesinfikovat a začít znovu. Jestli jste měl přes léto vše v jedné voliéře,je to průšvih,máte zamořený celý chov. Mladé většinou pojdou,a za čas se to bude zhoršovat,navíc to budete roznášet i vy na oblečení.

5.12.2018 20:26
eli22

XXX.XXX.181.33

pterodactyll napsal(a):
To tedy znamená,že jste si přivezli nemocné ptáky. Píšete že ho máte o srpna,ale že odchovali mladé. Bylo to u vás? Ti mladí to všichni roznáší dále a jestli jste nějaké prodal,to vám tedy poděkují. Kde jste k tomuto páru přišel,tam bych je vrátil.
Vše dřevěné spálit,vydesinfikovat a začít znovu. Jestli jste měl přes léto vše v jedné voliéře,je to průšvih,máte zamořený celý chov. Mladé většinou pojdou,a za čas se to bude zhoršovat,navíc to budete roznášet i vy na oblečení.

Píše že "prý odchovali mladé". Takže to bylo u minulého chovatele, který je rád, že se ho zbavil. Fakt tohle nechápu, proč to lidi dělají, tedy proč prodávají nemocné ptáky, to bych nikdy neudělala.

5.12.2018 20:48

když se najde hlupák, co koupí, co by šmejd neprodal.

mně spíš fascinuje, že to je pořád dokola. že si lidi nejsou schopní zjistit základní fakta, jako co je skokan.

6.12.2018 09:30
bronsson

XXX.XXX.53.20

Tak mladý odchovali ještě u minulýho chovatele konkrétně známýho o kterým vím že by nám nic špatnýho neprodal, brali sme od něj i kakariki a jsou úplně v pohodě. Zpět k andulám měli 5 mládat. 4 sme prodali a byly naprosto v pořádku, tu jejich dceru albínku sme si nechali do dalšího chovu a jen chci podotknout že ti ostatní 3 jsou v naprostým pořádku. Jinak když sme je přivezli tak sameček normálně lítal a nevykazoval žádný známky nemoci.

6.12.2018 10:29
eli22

XXX.XXX.181.33

bronsson napsal(a):
Tak mladý odchovali ještě u minulýho chovatele konkrétně známýho o kterým vím že by nám nic špatnýho neprodal, brali sme od něj i kakariki a jsou úplně v pohodě. Zpět k andulám měli 5 mládat. 4 sme prodali a byly naprosto v pořádku, tu jejich dceru albínku sme si nechali do dalšího chovu a jen chci podotknout že ti ostatní 3 jsou v naprostým pořádku. Jinak když sme je přivezli tak sameček normálně lítal a nevykazoval žádný známky nemoci.

Tak to už jsme z toho jelen. U koho odchoval sameček, který je skokan? U Vás?

6.12.2018 11:58
bronsson

XXX.XXX.53.20

u minulýho chovatele pak se i s mláďaty a samičkou přestěhovali k nám a nakonec sme 4 mláďata prodali a nechali si tu bílou s tím že budeme mít 2 páry a té bílé sme jako samečka pořídili toho druhýho zelenýho

22.12.2018 16:27
gajda01

XXX.XXX.230.104

Bohužel je andulka největším přenašečem chorob včetně PBFD. Kdysi jsem si koupil výstavní andulky a jedna samice to měla, ale nebylo to téměř poznat. Jenom míň létala. Lezla do budky pro rozely a i kdyz jsem tuto budku použil asi až po 4 letech pro rozely, polovina mláďat byly skokani a to přesto, že jsem ji důkladně vydezinfikoval. K andulkám jsem tím získal dost velkou averzi a vůbec bych je nedoporučoval přidávat k dražším ptákum.
Cílem chovatelů by nemělo být odchovávat netečné hromádky peří, které ani nevidí, ani nelétají. Je to cesta do pekel. Snad už žádný jiný pták nedopadne tak špatně, jako výstavní andulka

22.12.2018 19:22
Lexun1

XXX.XXX.42.253

Nejlepsi bude odchytit do prenosky a jit k veterinari a hned vite na cem jste

22.12.2018 19:39
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

Lexun1 napsal(a):
Nejlepsi bude odchytit do prenosky a jit k veterinari a hned vite na cem jste

Je to jasné už teď. Roznášet to dál není dobrá rada.

22.12.2018 20:05
Lexun1

XXX.XXX.42.253

Ono se tezko radi I podle fotek Vy sami vite jak ten ptacek vypada takze veterinar je myslim to nejlepsi co muzete udelat

9.1.2019 08:35
PavelEl

XXX.XXX.146.78

Dobrý den, ahoj, po delší době jsem sem zase mrknu a hned takovehle děsivé téma. Mám taky v hejnku jednu andulku, která když se snaží preletet, tak jen směrem dolů a až na zem, teda když nemá v cestě nakou větvičku na který se chytne. Kdyby to náhodou byl taky skokan, myslíte že by to mohly dostat i Zebřičky, Neofemy a krepelky??? Mám je v jedné společně zimovaci místnosti. Podle příspěvků je mi skoro jasně že ano, ale ve sritu duše doufám že ne.
Vrchní peří má snad všechno. S tím spodním si nejsem jist.
Snad někdo pořadí, předem děkuji.

9.1.2019 11:24
eli22

XXX.XXX.58.39

PavelEl napsal(a):
Dobrý den, ahoj, po delší době jsem sem zase mrknu a hned takovehle děsivé téma. Mám taky v hejnku jednu andulku, která když se snaží preletet, tak jen směrem dolů a až na zem, teda když nemá v cestě nakou větvičku na který se chytne. Kdyby to náhodou byl taky skokan, myslíte že by to mohly dostat i Zebřičky, Neofemy a krepelky??? Mám je v jedné společně zimovaci místnosti. Podle příspěvků je mi skoro jasně že ano, ale ve sritu duše doufám že ne.
Vrchní peří má snad všechno. S tím spodním si nejsem jist.
Snad někdo pořadí, předem děkuji.

Zdravím, tak u prvních dvou fotek jsem si myslela, že to na skokana nevypadá, další dvě fotky by tomu mohly nasvědčovat. Bylo by fajň, kdybyste ji vyfotil roztáhlé křídlo (jako na fotkách). Na fotkách je skokan. Co se týče onemocnění ostatních. Pokud jsou dospělí, tak by onemocnět neměli, ale přenašeči viru budou.

9.1.2019 12:54
gajda01

XXX.XXX.1.42

Dle mých zkušeností se PBFD objevovalo pouze u mláďat. Starší ptáci byli buď imuní, nebo se toto onemocnění navenek u nich nijak neprojevovalo. Poznáte to pak ale na jejich mláďatech. Část z nich budou skokani.

9.1.2019 15:41
PavelEl

XXX.XXX.243.49

Pokusil jsem se vyfotit roztazena křídla, snad se mi to podařilo. Tuto andulku máme od loňských jarních prázdnin. A chovatel tenkrát říkal, že ji můžeme už od jara (loni), dát do chovu, tak snad je už asi 2leta. Mladé u nás nikdy neměla. Prez jaro a léto jseme je( zatím 4andulky) měly v pokojíku v bednove kleci uděláné z jedné pokojičkove skříňky. Pouštely jsme je na volný prolet po místnosti a lítala stejně dobře jako ostatní. To padání a vlastně i třeseni křídly, jako když ji je zima jsem poprvé sledoval až v zimovisti začátkem prosince. (místnost, kam jsem je byl donucen přestěhovat, protože jsme rozšířily chov ještě o zebřičky, krepelky a Neofemy.) Ale z pracovního vytížení jsem to neřešil. Až tet kdy už je zase trochu klid.

9.1.2019 16:27
eli22

XXX.XXX.58.39

PavelEl napsal(a):
Pokusil jsem se vyfotit roztazena křídla, snad se mi to podařilo. Tuto andulku máme od loňských jarních prázdnin. A chovatel tenkrát říkal, že ji můžeme už od jara (loni), dát do chovu, tak snad je už asi 2leta. Mladé u nás nikdy neměla. Prez jaro a léto jseme je( zatím 4andulky) měly v pokojíku v bednove kleci uděláné z jedné pokojičkove skříňky. Pouštely jsme je na volný prolet po místnosti a lítala stejně dobře jako ostatní. To padání a vlastně i třeseni křídly, jako když ji je zima jsem poprvé sledoval až v zimovisti začátkem prosince. (místnost, kam jsem je byl donucen přestěhovat, protože jsme rozšířily chov ještě o zebřičky, krepelky a Neofemy.) Ale z pracovního vytížení jsem to neřešil. Až tet kdy už je zase trochu klid.

Těžko řici, ale na skokana to nevypadá. Ale nezdá se mi ok. A hlavně to třesení je divné. Čím krmíte a co to je dole pod ní za zvíře? CO to ozobí, je ok? Není dobře vidět. A co plicní roztoči? Respektive roztoči ve vzdušných vacích. Příznaky by odpovídaly.

9.1.2019 22:01
PavelEl

XXX.XXX.244.78

eli22 napsal(a):
Těžko řici, ale na skokana to nevypadá. Ale nezdá se mi ok. A hlavně to třesení je divné. Čím krmíte a co to je dole pod ní za zvíře? CO to ozobí, je ok? Není dobře vidět. A co plicní roztoči? Respektive roztoči ve vzdušných vacích. Příznaky by odpovídaly.

To jsem rád, zdravá asi nebude. Ale po vetvickach běhá a šplhá jak vopice. Krmim směsí směsi pro andulky, drobot a směsi prosa. Koupených v 5kg pytlích na burze v Telči. Přidávám jablka, brokolici, tvrdé rohlíky. To zvíře pod nima jsou zakrali králíci. Samec se samici a 4ma mladejma a párek krepelek. Ozobi bych řekl, že se jí zbarvilo do hnědá, jako příprava na páření, teda aspoň doufám, občas se jí změní a pak zase vrátí do původní barvy. Ty rostoce jsem nezjistoval.

9.1.2019 23:23

eli22 napsal(a):

co by to asi tak mohlo být???? Krysa to nebude😉v první řadě neni vhodné mít hlodavce společně s pátky ten bordel na zemi co je vidět na fotkách jim urcite taky moc nepomůže. Samice vypadá že možná bude mít vapenku nevím s té fotky se to dá těžko určit.. Plicní roztočí? Už by bylo dávno po ní skokan to neni

10.1.2019 05:30
jarat

XXX.XXX.205.181

bronsson napsal(a):

A nemá náhodou v sobě zadržené vajíčko???

10.1.2019 06:59
PavelEl

XXX.XXX.245.33

To netuším.

10.1.2019 11:26
vabl

XXX.XXX.0.251

"To padání a vlastně i třeseni křídly, jako když ji je zima jsem poprvé sledoval až v zimovisti začátkem prosince. (místnost, kam jsem je byl donucen přestěhovat, protože jsme rozšířily chov ještě o zebřičky, krepelky a Neofemy.)"

Tady bych viděl jednu z příčin současného stavu. Přechod z místnosti (předpokládám teplejší) do venkovního prostředí v prosinci - podchlazení byť i krátkodobé, možná náraz na překážku..., zatuhnutí svaloviny křídel...
Jsou to možná spekulace, ale pří rozevření křídel má je zcela volné do maximálního rozevření, nebo cítíte slabý odpor? Je trup těla dostatečně osvalen (nikoli přetučněn), nebo je pohublá?
Zkuste ji vrátit do teplejšího (cca 16 stupňů) prostředí, pokud je to postižení nevratné, vytvořte jí podmínky aby nemusela přeletovat (bednovou klec pro jeden pár) a na jaře může klidně odchovávat.
Na skokana rozhodně nevypadá.

10.1.2019 16:34
eli22

XXX.XXX.58.39

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
co by to asi tak mohlo být???? Krysa to nebude😉v první řadě neni vhodné mít hlodavce společně s pátky ten bordel na zemi co je vidět na fotkách jim urcite taky moc nepomůže. Samice vypadá že možná bude mít vapenku nevím s té fotky se to dá těžko určit.. Plicní roztočí? Už by bylo dávno po ní skokan to neni

K těm roztočům. Známý měl něco podobného u AG, samička špatně létala a to bylo v podstatě vše. Žádná dušnost nic. Až potom ve finálním stádiu, ale trvalo to dost dlouho. Pitva roztoče ve vzdušných vacích potvrdila. Vápenku bych taky nevyloučila, proto jsem se ptala na ozobí a taky se mi nezdá ani okolí očí ok. Roztoči mě napadli právě i v souvislosti s těmi "věcmi" na zemi. Já bych v první fázi dal Ivomec a pryč od králíků.

10.1.2019 17:08
eli22

XXX.XXX.58.39

Tak jsem na andulku ještě pořádně koukla a podle mě má nějakou poruchu tvorby peří, prostě já bych to na to f.pelichání i tipla, podívejte se na hlavu a krk, to peří tam není v pořádku, pokud tedy masivně nepřepeřuje. A mohlo se to právě rozjet tím přemístěním, snížila se imunita atd.A to levé křídlo taky v pořádku není.

10.1.2019 21:20
vabl

XXX.XXX.0.251

vložte foto roztaženého levého křídla asi tak jak přikládám na fotu. S tím levým křídlem souhlasím s eli22, proto bych rád viděl to křídlo. Ještě se mi vůbec nelíbí ten "vystrčený" zobák. To také nevěští nic dobrého...

11.1.2019 06:40
PavelEl

XXX.XXX.128.143

vabl napsal(a):
"To padání a vlastně i třeseni křídly, jako když ji je zima jsem poprvé sledoval až v zimovisti začátkem prosince. (místnost, kam jsem je byl donucen přestěhovat, protože jsme rozšířily chov ještě o zebřičky, krepelky a Neofemy.)"

Tady bych viděl jednu z příčin současného stavu. Přechod z místnosti (předpokládám teplejší) do venkovního prostředí v prosinci - podchlazení byť i krátkodobé, možná náraz na překážku..., zatuhnutí svaloviny křídel...
Jsou to možná spekulace, ale pří rozevření křídel má je zcela volné do maximálního rozevření, nebo cítíte slabý odpor? Je trup těla dostatečně osvalen (nikoli přetučněn), nebo je pohublá?
Zkuste ji vrátit do teplejšího (cca 16 stupňů) prostředí, pokud je to postižení nevratné, vytvořte jí podmínky aby nemusela přeletovat (bednovou klec pro jeden pár) a na jaře může klidně odchovávat.
Na skokana rozhodně nevypadá.

Dekuji za tip, ale nejsou venku. Přestěhoval jsem je do malé místnosti vedle garáže v domě. Mají tam i vytápění a teplota je pořád kolem 15°C. Při roztahovani křídel se se mnou prala, bál jsem se abych ji neublížil, odpor byl cítit. Na osvaleni jsem zapoměl kouknout. Tady už jsem ji udělal z provazu a větví možnost prelezat.

11.1.2019 07:27
PavelEl

XXX.XXX.128.143

eli22 napsal(a):
Tak jsem na andulku ještě pořádně koukla a podle mě má nějakou poruchu tvorby peří, prostě já bych to na to f.pelichání i tipla, podívejte se na hlavu a krk, to peří tam není v pořádku, pokud tedy masivně nepřepeřuje. A mohlo se to právě rozjet tím přemístěním, snížila se imunita atd.A to levé křídlo taky v pořádku není.

Pokusil jsem se včera znovu vyfotit ozobi. Občas mění barvu, tet je hnědé a mění se do světle modre se svetlimy okraji nozder.

Pro králíky samce a mladý mám už připravené nové u bytovani (kotce), samici dát pryč nemůžu, protože má v rohu hnízdo s mladými.

Křídlo se pokusím vyfotit odpoledne, jestli se mi to podaří. Dost se semnou pere, mám obavy abych ji ho nezlomil.

11.1.2019 14:54
PavelEl

XXX.XXX.189.215

vabl napsal(a):
vložte foto roztaženého levého křídla asi tak jak přikládám na fotu. S tím levým křídlem souhlasím s eli22, proto bych rád viděl to křídlo. Ještě se mi vůbec nelíbí ten "vystrčený" zobák. To také nevěští nic dobrého...

Pokus číslo další: pokusil jsem se vyfotit to křídlo a ještě jednou hlavičku.

11.1.2019 15:49
vabl

XXX.XXX.0.251

eli22 napsal(a):

Tak podle posledního fota levého křídla dávám eli22 za pravdu.
Je to typický obrostlý skokan, bohužel...

"A mohlo se to právě rozjet tím přemístěním, snížila se imunita atd."

To "poskákané" dorůstání letek je typickým znakem.

11.1.2019 17:44
PavelEl

XXX.XXX.244.78

vabl napsal(a):
Tak podle posledního fota levého křídla dávám eli22 za pravdu.
Je to typický obrostlý skokan, bohužel...

"A mohlo se to právě rozjet tím přemístěním, snížila se imunita atd."

To "poskákané" dorůstání letek je typickým znakem.

Tak že to znamená???

1,Nelecitelny, nechat žít a nemnozit a ne
dokupovat další ptactvo dokud budou
všechny co tam máme žít.

2, Utratit vsechno ptactvo a spálit co
spálit jde. Arok nic nechovat.

3, Je i jiná varianta???

11.1.2019 19:28
smidla

XXX.XXX.134.104

eli22 napsal(a):
K těm roztočům. Známý měl něco podobného u AG, samička špatně létala a to bylo v podstatě vše. Žádná dušnost nic. Až potom ve finálním stádiu, ale trvalo to dost dlouho. Pitva roztoče ve vzdušných vacích potvrdila. Vápenku bych taky nevyloučila, proto jsem se ptala na ozobí a taky se mi nezdá ani okolí očí ok. Roztoči mě napadli právě i v souvislosti s těmi "věcmi" na zemi. Já bych v první fázi dal Ivomec a pryč od králíků.

Dobry den,

nebude to treba tim, ze roztoce ma v sobe AG bezne, ale silny imunitni system je drzi na uzde? Popisovany stav u samic AG velmi casto souvisi s hnizdenim prilis mlade samicky....

Strasne mne udivuje diagnoza francouzskeho pelichani u ptaka podle fotky, presneji podle chybejicich letek na fotce. Jak muzete vedet ze nejsou vytrhany, ustipany?

Nemyslite ze by bylo nejvhodnejsi aby chovateli takovych to jedincu bylo doporuceno navstivit zkuseneho chovatele v okoli a pozadat ho o nazor? Pripadne rovnou poslat k veterinari specialistovi na exoticke ptactvo?

S pozdravem smidla.eu

11.1.2019 22:57
vabl

XXX.XXX.0.251

Pane Haška,
Dotaz směřuje zřejmě na mne.
„Jak muzete vedet ze nejsou vytrhany, ustipany?“
Samozřejmě nemohu to vědět, ale pokud zadavatel uvádí:
„Při roztahovani křídel se se mnou prala, bál jsem se abych ji neublížil, odpor byl cítit.“, určitě se nejedná o zkušeného chovatele a troufám si odhadnout, že by se ani nepokusil případná vylámaná pera vytrhat. A pokud by byla uštípaná čí zlomená, zůstaly by zbytky brků v křídle a toho by si i laik musel všimnout.
Normální výměna letek zdravého jedince probíhá od středu křídla až po krajovou, na přeskáčku, jak je vidno z fota nikoli, ale to snad víte sám. Nejste žádný začátečník.
Myslíte si, že zkušený chovatel z okolí si nechá donést domů takového ptáka k posouzení? Snad tak přede dveře domu, dál ani krok. Nebo Vy sám by jste takové služby poskytnul, pokud by Vám k posouzení někdo přinesl „skokana“?
Kolik specialistů na exotické ptactvo u nás znáte? Dali by se spočítat na prstech jedné ruky (myslím tím takové, blížící se kvalitám zemřelého MVDr. Tukače).
A kolik by asi stálo vyšetření, testy, atd … Přičemž cena této andulky, pokud by byla zdravá řádově nepřesáhne 150 Kč. Tady to má ode mne a eli22 zadarmo.

Pro zadavatele – pokud chcete vědět více kontakty mám v profilu.

12.1.2019 07:54
eli22

XXX.XXX.181.79

PavelEl napsal(a):
Tak že to znamená???

1,Nelecitelny, nechat žít a nemnozit a ne
dokupovat další ptactvo dokud budou
všechny co tam máme žít.

2, Utratit vsechno ptactvo a spálit co
spálit jde. Arok nic nechovat.

3, Je i jiná varianta???

Já bych volila asi první variantu, protože bych psychicky neměla na to zvolit variantu č.2 A pozor, bude to přenášet i ten králík (na sobě).

12.1.2019 08:12
misimisi

XXX.XXX.243.14

eli22 napsal(a):
Já bych volila asi první variantu, protože bych psychicky neměla na to zvolit variantu č.2 A pozor, bude to přenášet i ten králík (na sobě).

Já bych je asi utratila postupně při prvních příznacích, aby se netrápili. 😪

12.1.2019 08:24
eli22

XXX.XXX.181.79

Oni ale ty příznaky mít nemusí a ani spíš nebudou, jsou to dospělé kusy. To až potom mláďata nebo mladí nově přidaní ptáci, kteří nemají ještě dost vyvinutou imunitu. Ty současný mohou být stále v pohodě.

12.1.2019 11:58
smidla

XXX.XXX.134.218

vabl napsal(a):
Pane Haška,
Dotaz směřuje zřejmě na mne.
„Jak muzete vedet ze nejsou vytrhany, ustipany?“
Samozřejmě nemohu to vědět, ale pokud zadavatel uvádí:
„Při roztahovani křídel se se mnou prala, bál jsem se abych ji neublížil, odpor byl cítit.“, určitě se nejedná o zkušeného chovatele a troufám si odhadnout, že by se ani nepokusil případná vylámaná pera vytrhat. A pokud by byla uštípaná čí zlomená, zůstaly by zbytky brků v křídle a toho by si i laik musel všimnout.
Normální výměna letek zdravého jedince probíhá od středu křídla až po krajovou, na přeskáčku, jak je vidno z fota nikoli, ale to snad víte sám. Nejste žádný začátečník.
Myslíte si, že zkušený chovatel z okolí si nechá donést domů takového ptáka k posouzení? Snad tak přede dveře domu, dál ani krok. Nebo Vy sám by jste takové služby poskytnul, pokud by Vám k posouzení někdo přinesl „skokana“?
Kolik specialistů na exotické ptactvo u nás znáte? Dali by se spočítat na prstech jedné ruky (myslím tím takové, blížící se kvalitám zemřelého MVDr. Tukače).
A kolik by asi stálo vyšetření, testy, atd … Přičemž cena této andulky, pokud by byla zdravá řádově nepřesáhne 150 Kč. Tady to má ode mne a eli22 zadarmo.

Pro zadavatele – pokud chcete vědět více kontakty mám v profilu.

Dobry den,

ma reakce byla mirena vseobecne, nebyla mirena na nikoho konkretne. Co laik pozna nebo nepozna, do toho bych se nepoustel.

Zeptam se, mate osobni zkusenosti s veterinari specilisty? Pan doktor Tukac patril k tem co nebyli drazi vubec. I nadale navsevuji v pripade nutnosti veterinu na fakulte v Brne a verte mi, nerujnuje me to. Za vizualni vysetreni andulky si snad ani zadny poplatek nevezmou (pouze muj odhad). Ano, v pripade dukladneho vysetreni a nasledne lecby mohou jit a vetsinou i jdou, castky do tisicu (moje osobni zkusenost).
Mozna by stacilo navstivit i mistniho veterinare, pred navstevou bych mu zavolal a zeptal se jestli ma nejake zkusenosti s ptactvem a kolik by pripadne takova navsteva stala. (opet osobni zkusenost) Takto spolupracuji s mistnim veterinarem, poku potrebuji neco na predpis. Misni veterinar spolupracuje s brnenskou fakultou, takze si nemuzu stezovat.

S pozdravem smidla.eu

14.1.2019 12:38
PavelEl

XXX.XXX.244.78

Zdravím všechny přizpěvatele do tématu. Děkuji všem za rady a typy. Ano jsem začátečník, před rokem a půl jsme dětem pořídil páru andulek za vysvetčeni. A za tu dobu jsme přinakupovaly další ptáky, az jsme na těch počtech a druzich co jsme teť. Podle selského rozumu bych ale s nemocným ptákem k jinému chovatel nešel, kdyby to bylo nakažlivé, abych nenarazil ty jeho.
Dneska jsem se byl zeptat u jednoho místního veterináře, který mi byl doporučen, jestli mi poradí a pomůže. I tam jsem jel bez andulky. A když řekl, že se mi na ni podívá a že jí mám dovist, tak jsem ji teprve dovezl. Při prvním prohlidnuti mi řekl, že to na to Francouzské pelichanu nevypadá, že ji našel nová dorůstající péra, a že když před tím normálně lítala, tak že to nebude. Ale že kdybych chtěl, že by ji vzal kapku krve a pár pirek a poslal je na rozbor. S tím jsem souhlasil, a za týden v pondělí by měly být výsledky. Tak uvidíme na co soudruzi v NDR přijdou. Prý to posílá do Německa do Lince, že u nás to nikdo nedělá. A že i kdyby to bylo pozitivní, tak se nemusím bát o zebřičky a krepelky. Že je to nemoc jen papoušků. Jsem zvědavej jak to dopadne.

14.1.2019 20:38
eli22

XXX.XXX.58.39

PavelEl napsal(a):
Zdravím všechny přizpěvatele do tématu. Děkuji všem za rady a typy. Ano jsem začátečník, před rokem a půl jsme dětem pořídil páru andulek za vysvetčeni. A za tu dobu jsme přinakupovaly další ptáky, az jsme na těch počtech a druzich co jsme teť. Podle selského rozumu bych ale s nemocným ptákem k jinému chovatel nešel, kdyby to bylo nakažlivé, abych nenarazil ty jeho.
Dneska jsem se byl zeptat u jednoho místního veterináře, který mi byl doporučen, jestli mi poradí a pomůže. I tam jsem jel bez andulky. A když řekl, že se mi na ni podívá a že jí mám dovist, tak jsem ji teprve dovezl. Při prvním prohlidnuti mi řekl, že to na to Francouzské pelichanu nevypadá, že ji našel nová dorůstající péra, a že když před tím normálně lítala, tak že to nebude. Ale že kdybych chtěl, že by ji vzal kapku krve a pár pirek a poslal je na rozbor. S tím jsem souhlasil, a za týden v pondělí by měly být výsledky. Tak uvidíme na co soudruzi v NDR přijdou. Prý to posílá do Německa do Lince, že u nás to nikdo nedělá. A že i kdyby to bylo pozitivní, tak se nemusím bát o zebřičky a krepelky. Že je to nemoc jen papoušků. Jsem zvědavej jak to dopadne.

Tak to je nějaký borec:
"Polyomaviróza - nemoc výletků andulek, "francouzské pelichání". Virus napadá nejčastěji andulky, ale je schopen infikovat všechny druhy ptáků (Ara, Aratinga, dravci, pěvci)......".
JInak to dělá Denomia v Plzni.

Tak pak dejte vědět. Držím pěsti.

22.1.2019 14:49
PavelEl

XXX.XXX.181.148

Dobrý den a ahoj všem,

Dneska konečně dorazily vysledky testů.

A jsou negativní.

Hura jsem rád, že to tak dopadlo. V sobotu jsem taky přestěhoval většinu kraliku do jiné místnosti.
A ptactvu jsem začal dávat do napáječky vytaminy na potporu přepeřovani.

22.1.2019 14:52
PavelEl

XXX.XXX.181.148

Taky jsem koukal, že to nakonec bylo přece jen v ty Plzni, a ne v Německu.

22.1.2019 15:11
eli22

XXX.XXX.58.39

PavelEl napsal(a):
Dobrý den a ahoj všem,

Dneska konečně dorazily vysledky testů.

A jsou negativní.

Hura jsem rád, že to tak dopadlo. V sobotu jsem taky přestěhoval většinu kraliku do jiné místnosti.
A ptactvu jsem začal dávat do napáječky vytaminy na potporu přepeřovani.

Zdravím a musím tedy přiznat, že mě to překvapilo. Nicméně Vám to moc přeju!

22.1.2019 15:45
PavelEl

XXX.XXX.181.148

eli22 napsal(a):
Zdravím a musím tedy přiznat, že mě to překvapilo. Nicméně Vám to moc přeju!

Děkuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík