Voliéra sousedství kakadu růžový a eklektus

Kakadu růžový
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.10.2018 18:44
lubik124

XXX.XXX.172.83

rád bych se dozvěděl, jak řešíte soužití kakadu růžový, eklektus. Jde mi o rozdílné nároky na teplotu v zimě. Plánuji mít vedle sebe tyto dva druhy a nevím zda temperování na 10 stupňů nějakým způsobem neohrozí chov kakadu, ať již proletem v zimě venku nebo zvýšením agrese samce.
Druhý dotaz mám na dvojité pletivo mezi těmito druhy, je nezbytně nutné?

Předem děkuji za odpovědi.

31.10.2018 18:28
pokorny

XXX.XXX.57.227

Dobrý den, oba druhy chovám ve volierách vedle sebe od června, mám jednoduché pletivo a zatím bez problému. Teplotu mám kolem v zimě 10 stupňů, myslím, že by měla vyhovovat. Tolik mé zkušenosti

Neregistrovaný uživatel

1.11.2018 05:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1

Za me dosti nevyhovujici,v zime .Dvojite pletivo je jistota hlavne v dobe toku a pripadne agrese jedince ktera se neda nikdy vyloucit,

6.11.2018 12:17
lubik124

XXX.XXX.0.68

Všem děkuji za odpovědi.

6.11.2018 12:45
demlis

XXX.XXX.202.125

Dobry den , v řadové voléře mam kakadu triton 2x pary kakadu ruzovy , eklekti 4xpary amazonanu , vse bez vytapeni .. nevim proc topit ???

6.11.2018 18:51
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

demlis napsal(a):
Dobry den , v řadové voléře mam kakadu triton 2x pary kakadu ruzovy , eklekti 4xpary amazonanu , vse bez vytapeni .. nevim proc topit ???

Pane, mám též 5 párů amazoňanů a pár eklektů. Vše mimo páru amazoňanů oranžovokřídlých stěhuji na zimu do budovy. A ty oranžovokřídlé mám celý rok venku, kde uvnitř zděné záletové části mrzne. Jsou tam celý rok pro neshody se spolumajitelem domu. Je alergický na jejich křik.
Sdělte prosím, kolik stupňů bylo letos v noci ve vašem zimovišti, když netopíte. Zajímá mě to hlavně kvůli eklektům.

6.11.2018 19:12
Kokr

XXX.XXX.85.112

Moudivláček napsal(a):
Pane, mám též 5 párů amazoňanů a pár eklektů. Vše mimo páru amazoňanů oranžovokřídlých stěhuji na zimu do budovy. A ty oranžovokřídlé mám celý rok venku, kde uvnitř zděné záletové části mrzne. Jsou tam celý rok pro neshody se spolumajitelem domu. Je alergický na jejich křik.
Sdělte prosím, kolik stupňů bylo letos v noci ve vašem zimovišti, když netopíte. Zajímá mě to hlavně kvůli eklektům.

Tak to by zajímalo i mě? Chovám taky eklekty a v zimě temperuji na 10°C. Z mého pohledu se růžáci do vedlejší voliery nehodí.

Neregistrovaný uživatel

7.11.2018 05:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1

I skuseni chovatele skoci na spek.

7.11.2018 13:38
demlis

XXX.XXX.202.125

v galerii mam par fotek ;)) , zalety jsou zdene, bez vytapeni

7.11.2018 17:10
Kokr

XXX.XXX.85.112

demlis napsal(a):
v galerii mam par fotek ;)) , zalety jsou zdene, bez vytapeni

Já mám taky zděné zálety. Kolik se tam udrží teplota? Nebo to promrzne a zamrzne Vám i voda v miskách?

7.11.2018 17:36
demlis

XXX.XXX.189.249

Ano ve velkých mrazech voda zamrzne

7.11.2018 18:37
Kokr

XXX.XXX.85.112

demlis napsal(a):
Ano ve velkých mrazech voda zamrzne

Tak to zírám! A eklekti odchovávají bez problémů? Nasednou jednou, nebo víckrát za rok?

7.11.2018 20:38
klapak

XXX.XXX.27.185

Zdravím, bol som na návšteve u jedného chovateľa eklektusov ktorý ich choval iba v drevených nevytapaných záletoch kde voda v mrazoch zamrzala, pár odchovával viac krát ročne a boli v 100% stave.

7.11.2018 20:49
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Kokr napsal(a):
Tak to zírám! A eklekti odchovávají bez problémů? Nasednou jednou, nebo víckrát za rok?

Nezírám, ale jsem překvapen. Uvedené druhy chovám jen 5 - 10 let a jsem tedy skoro začátečník, ikdyž exxoty, ale ne tropické chovám skoro 50 let. Jedna věc je chovat, druhá odchovávat a ještě jak dlouho. I já čekám na odpověď otázky položené výše. Podle teorie i vlastní praxe se domnívám, že třeba eklekty držet v zimě, kde mrzne voda je nevhodné. Třeba loni jsem stěhoval pár žaků do budovy ne že přes noc voda zamrzla, ale tehdy, kdy do oběda led v misce nerostál šli hned domů.

7.11.2018 21:18
demlis

XXX.XXX.213.91

Jsou ještě mladí, možná zjara je to 2 lety pár zjara 3lety

8.11.2018 07:46
demlis

XXX.XXX.202.125

Jsou ještě mladí, možná zjara je to 2 lety pár zjara 3lety

8.11.2018 20:36
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

klapak napsal(a):
Zdravím, bol som na návšteve u jedného chovateľa eklektusov ktorý ich choval iba v drevených nevytapaných záletoch kde voda v mrazoch zamrzala, pár odchovával viac krát ročne a boli v 100% stave.

Tak Váš příspěvek mě zaujal. Bylo by prospěšné, kdybyste ten chov popsal trochu podrobněji. Ono záleží jak dlouho ty mrazy byly, je rozdíl jestli voliéry byly v Komárně nebo v Popradu. Z jedné zkušenosti nelze dělat závěry.
Mně nyní samice eklekta sedí ve venkovní voliéře nna vajíčkách - čistých, ale nechávám ji, protože když minulou snúšku čistou po 25 dnech opustila, budku jsem uzavřel a za 3 týdny samice snesla v rohu na zem vajíčka na beton a tam seděla. Co na to zkušení chovatelé eklektů. Moc vydatně krmím? Den je krátký, nepřisvěcuji.

Nejsem nějaký zkušený chovatel tropických papoušků, ikdyž ostatní chovám skoro 50 let, ale z toho co vím je chov eklektů v dlouhé mrazivé zimě nevhodný. Možná se mýlím. Třeba zastaralé údaje o amadinách Gouldové stále uvádějí teploty nad 20° C a mně nyní vyletují z nechtěného hnízdění mláďata z budky ve venkovní zasklené voliéře, ale brzy, když bude chladno a vlhko půjdou do domu.

8.11.2018 21:31
klapak

XXX.XXX.27.185

Zdravím, voliery sú na východe Slovenska okolie Prešova, ale bol som u viacerých chovateľov na okolí a ani jeden ich nechoval vo vykurovaných záletoch a viacerý odchovávajú, konkrétne aj pár čo som o ňom písal v predošlom príspevku už odchovával pravidelne dlhšiu dobu, vtáci mali okolo 15 rokov, nechcem tým povedať že je to tak dobré, len píšem čo som videl u chovateľov.

8.11.2018 22:20
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

klapak napsal(a):
Zdravím, voliery sú na východe Slovenska okolie Prešova, ale bol som u viacerých chovateľov na okolí a ani jeden ich nechoval vo vykurovaných záletoch a viacerý odchovávajú, konkrétne aj pár čo som o ňom písal v predošlom príspevku už odchovával pravidelne dlhšiu dobu, vtáci mali okolo 15 rokov, nechcem tým povedať že je to tak dobré, len píšem čo som videl u chovateľov.

Děkuji za velice rychlou reakci. Z vaší informace mohu učinit závěr, že pokud uvedení chovatelé v záletech netopí, tak tam celou zimu mrzne, zvlášť pokud se jedná o Prešov. Já naopak nevím o žádné veřejně publikované informaci o zimním chovu venku v ČR. Snad se někdo s takovou zkušeností ozve.

Přidejte reakci

Přidat smajlík