Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.11.2018 21:35
pavel003

XXX.XXX.74.167

Dobrý den, potřeboval bych poradit chci si koupit pár alexandru cínských ale mám strach, že jsou moc hluční tak jestli je to pravda ? Doma už mám pár amozoňanů oranžvokřídlích tak jestli jsou hlučnější ?
Děkuji

4.11.2018 23:42
vodvy

XXX.XXX.60.107

Dobrý den
podle mně jsou hluční dost mají pronikavý hlas celý den jsou slyšet a jsou to velcí dřevorubci ale pokud uz máte amazoňany tak jsi myslím že je to dost podobné.

5.11.2018 18:40
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

pavel003 napsal(a):
Dobrý den, potřeboval bych poradit chci si koupit pár alexandru cínských ale mám strach, že jsou moc hluční tak jestli je to pravda ? Doma už mám pár amozoňanů oranžvokřídlích tak jestli jsou hlučnější ?
Děkuji

Jen moje zkušwost.
Mám pár oranžovokřídlých 10 let nyní 3 odchov venku. A. čínských jsem měl 3 páry, ve skupině odchovávali, nyní po úletu mám jen 2 zbylé samce. To jen pro podložení mých rad.
Am. oranžovokřídlí jsou hlučnější. Křik je ostřejší, méně snesitelný. Al. čínští křičí jako páv slabším hlasem. Nekřičí celý den, jak zde někdo píše. Jestli v okolí nikdo cizí nepobíhá, je celý den klid. Na změnu v blízkosti vizuální i hlasovou reagují křikem. Ráno a večer křičí a hlavně v toku, ale to znáte od oranžovokřídlých.
Můj závěr. Nejsou hlučnější.

6.11.2018 21:13
pavel003

XXX.XXX.74.167

Děkuji za reakci a ještě se chci zeptat jestli jsou třeba hlučnější jak papoušek patagonský? díky

7.11.2018 04:34
Zbišek

XXX.XXX.57.167

pavel003 napsal(a):
Děkuji za reakci a ještě se chci zeptat jestli jsou třeba hlučnější jak papoušek patagonský? díky

Mám číňany,patagonce i oranžovokřídlé a patagonští jsou slyšet nejvíc.

7.11.2018 13:26
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

P. patagonských mám také jen 1,1. Hlas není tak pronikavý, ale ti se ozývají skoro celý den, ikdyž tam nikdo nechodí a tak sousedům by to mohlo vadit. ale jistě jsou individuální rozdíly jak u papoušků tak u lidského vnímání jejich hlasu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík