Starší pár korel – hnízdění

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.11.2018 20:27
bronsson

XXX.XXX.53.20

Zdravim. Chtěl bych se zeptat, máme doma starší pár korel asi 10letá samička a 5tiletý sameček kteří byly celý život zavření v kleci a letos se nám podařilo udělat na zahradě voliéru do které ještě přibyly andulky a kakariky. Otázka zní zda má tento pár ještě šanci odchovat mladé? Ted jsou na zimu zavření v opravdu prostorné kleci s kakarikami a na jaře půjdou zpět do voliéry společně se 2 páry andulek kde bysme chtěli od všech odchovat mladé v právě vyrobených budkách. Ještě musím podotknou že samečkovi chybí 1 nožka, kdysi si ji ukousal i když jsme ji mazali a samozřejmě kakarici zůstanou kvůli agresivitě v prostorné kleci kde budou moct taky odchovat mladé. Tak co myslíte?

19.11.2018 21:45
jarat

XXX.XXX.205.181

Jestliže samečkovi chybí nožka, tak bude mět velký problém samičku oplodnit.

19.11.2018 22:10
Mapomj

XXX.XXX.190.203

Zdravím, sameček bez nožky je problém v páření a desetiletá samice by mohla mít problém se snůškou.

20.11.2018 03:57
mirous

XXX.XXX.2.83

Dobrý den s tím názorem na samičku nesouhlasím ,mám 14 letý pár odchovává 2-3x do roka 2-4mladé bez problémů,jsou celoročně venku.

20.11.2018 14:01
Mapomj

XXX.XXX.0.227

Zdravím, pochopil jsem že samice by poprvé odchovala v tomto věku, jinak určitě bez problémů.

20.11.2018 20:06
bronsson

XXX.XXX.53.20

ne že by neměl celou nožku, má tam pahýlek který taky využívá při chůzi, vrtá mi taky hlavou jestli bude mít samička zájem o budku jsou totiž velmi klidné povahy a spíše jen vše pozorují ale třeba to odkoukají od andulek jinak se ti 2 od sebe nehnou na krok

20.11.2018 22:56
park

XXX.XXX.245.239

bronsson napsal(a):
ne že by neměl celou nožku, má tam pahýlek který taky využívá při chůzi, vrtá mi taky hlavou jestli bude mít samička zájem o budku jsou totiž velmi klidné povahy a spíše jen vše pozorují ale třeba to odkoukají od andulek jinak se ti 2 od sebe nehnou na krok

Neuvádíte jak dlouho jsou spolu, ale jestli těch pět let co je samci, tak mě docela zaráží že se nepokusili o hnízdění i bez budky...
PT

21.11.2018 20:44
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

park napsal(a):
Neuvádíte jak dlouho jsou spolu, ale jestli těch pět let co je samci, tak mě docela zaráží že se nepokusili o hnízdění i bez budky...
PT

To je i můj názor.

21.11.2018 20:51
bronsson

XXX.XXX.53.20

ano jsou spolu 5 let, ale žili v docela obyčejné kleci která byla velikostně tak akorát, občas se i stalo že se na dně klece našli vajíčka tam opravdu možnost odchovu nebyla, samozřejmě když se to nepovede a nevyvedou tak se nic neděje stejně je u nás necháme dožít ale kdyby se to povedlo byly by sme moc rádi a i bychom jim ty mláďata přáli když už je ta možnost té voliéry, samozřejmě ještě záleží jestli to nějak neovlivní přítomnost andulek ale to by snad mělo být v pohodě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík