Zateplení chovného domku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.11.2018 11:23
Serinus

XXX.XXX.25.202

Dobrý den,

mám na zahradě domek z cihel o rozměrech 1 x 4 m a 2 m výška, který je ze dvou stran přilepen na stavby souseda (cihlové stodoly). Uprostřed dlouhé stěny je okno 1x 1m. Tento domek bude sloužit k chovu ptáků. Rád bych ho zateplil tak, aby tam nemrzlo a nemusel ho tak vytápět. Lze to? Pokud ano, jak? Za odpověď předem děkuji.

Serinus

27.11.2018 11:24
Ladamusa

XXX.XXX.201.122

Serinus napsal(a):
Dobrý den,

mám na zahradě domek z cihel o rozměrech 1 x 4 m a 2 m výška, který je ze dvou stran přilepen na stavby souseda (cihlové stodoly). Uprostřed dlouhé stěny je okno 1x 1m. Tento domek bude sloužit k chovu ptáků. Rád bych ho zateplil tak, aby tam nemrzlo a nemusel ho tak vytápět. Lze to? Pokud ano, jak? Za odpověď předem děkuji.

Serinus

Na tuhle otázku je těžká odpověď. Napište co hodláte chovat, potom můžeme rozebrat co a jak.

27.11.2018 14:13
Serinus

XXX.XXX.25.202

Rád bych choval barevné kanáry. Problém je v tom, že dům je daleko od elektřiny.

27.11.2018 16:38
Kokr

XXX.XXX.85.112

Já teda nejsem stavař, ale slyšel jsem o pur panelech, které dobře izolují a dobře se čistí. I když nevěřím, že udrží teplotu nad bodem mrazu, když se tam nebude vůbec topit. Podle mě udrží delší dobu vytopenou místnost a nemusí se tak často přitápět.

27.11.2018 17:59
Rotvik

XXX.XXX.190.86

Ve Všem případě přichází v úvahu pouze venkovní zateplení polystyrenem nebo fasádní vatou.Berte v úvahu i strop.Přitápění se ale v mrazech rozhodně nevyhnete.Všechny tyto systémy fungují na bázi udržení naakumulovaného tepla uvnitř a snížení průchodu chladu z venku.A okno 1 x 1 m pokud je jednoduché,také nic moc.

Neregistrovaný uživatel

28.11.2018 05:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1

Jestli necim nevytopim mistnost tak je jakekoliv zatepleni nesmysl,zajimave kdo takto muze uvazovat.

28.11.2018 06:53
Serinus

XXX.XXX.68.156

Pokud tedy dobře rozumím, tak mi izolace udrží déle teplo v místnosti. Ok. Pak ale podle vás, polud nebudu vytápět, teplotu uvnítř neudrží a izolece bude promrzat. To zas nechápu já.

28.11.2018 07:09
Ladamusa

XXX.XXX.201.122

Serinus napsal(a):
Pokud tedy dobře rozumím, tak mi izolace udrží déle teplo v místnosti. Ok. Pak ale podle vás, polud nebudu vytápět, teplotu uvnítř neudrží a izolece bude promrzat. To zas nechápu já.

Napíši Vám můj názor na Váš dotaz. Nějakým způsobem budete muset udržet teplotu nad nulou. To samotné zateplení nepomůže, budete muset přitápět. Nejlepší způsob je elektrický přimotop s časovačem, nebo termostatem. Zateplení Vám pomůže lépe udržet teplotu v místnosti, ale teplo to neudělá. Při zateplení si dejte záležet na stropě tam jsou největší úniky tepla. Pokud nemáte elektřinu v místnosti, řešil bych to prodlužovacím kabelem. Pokud zateplíte pořádně, nebude přímotop muset tak pracovat, bude stačit lehce párkrát sepnout a teplota bude ok. Je také potřeba i tak ptáky na přechod zvykat, pokud je tam už nemáte. Nemůžete je vyhodit například z domu do nevytápěné místnosti. Nejlepší je mít je tam celoročně a pak se zvýší i jejich odolnost . Nezapomenout i na krmení v zimě.

28.11.2018 07:14
Rotvik

XXX.XXX.176.249

Serinus napsal(a):

Ano,je to jako stará lednička do auta z polystyrenu.
Když do ní dáte něco teplé,vydrží to tam delší dobu teplé.
Když do ní dáte něco studené,vydrží to tam delší dobu studené.

Jinak simon123 má pravdu v tom,že bez temperace nemá žádné zateplování smysl.
Když si zateplíte dům tak v něm přeci v zimě také topíte

28.11.2018 14:53
Serinus

XXX.XXX.173.212

Teď už asi rozumím. Chci vlastně jen, aby mi voda v napáječce nezamrzla, tak stejně budu muset topit. Teď jen vymyslet, jak zaizolovat a čím topit, aby náklady byly co nejnižší.

28.11.2018 16:43
saluki

XXX.XXX.6.82

Když píšete daleko od energie. Co po zateplení zkusit nainstalovat solární panel na střechu? Na nějaký přímotop a přisvícení v tak úzkém prostoru by to mohlo stačit.

28.11.2018 17:37
Rotvik

XXX.XXX.190.86

saluki napsal(a):
Když píšete daleko od energie. Co po zateplení zkusit nainstalovat solární panel na střechu? Na nějaký přímotop a přisvícení v tak úzkém prostoru by to mohlo stačit.

No v zimních měsících si nejsem zcela jist co mu solární panel nabije.
Samozřejmě existují panely,kterým stačí denní světlo,ale cena pořízení včetně technologie bude někde jinde.

28.11.2018 20:58
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Serinus napsal(a):
Dobrý den,

Serinus

Dostal jste rady, mnohé k ničemu. Přitápět nelze - elektrika daleko. Jak z toho?
Je plno ptáků, kterým mráz nevadí, druhy si někde vyčtete, kanáři mezi ně patří. Každý den vodu a pak ať klidně zamrzne, ale ne napáječky. Na zbytek dne stačí sníh. Horší když jsou holomrazy. Chceteli něco chovat, musíte tam každý den za světla být. Neníli to možné, tak to nechovejte.

28.11.2018 23:03
zd50

XXX.XXX.100.214

Dobrý večer,
nechci být osobní, ale dnes mi to nedá. Každý trošku rozumně uvažující člověk chápe, že zateplení není vytápění, ale jen snížení nákladů na vytápění. A teď k tomu chovu přes zimu. jak už napsal Lada musa, tak ti ptáci tam musejí být už od léta, aby si postupně zvykli. A je tu další problém. Přes zimu je denní světlo tak kolem 8 hodin a 16 hodin tma. No a to je celkem dost málo na to, aby to ptáci ve zdraví přežili. Myslím, že bude stačit týden kdy budou teploty někde kolem -20 až 25°C a v domečku bude tak -15/20 a moc jich to nepřežije. Takže to chce svítit tak od 6 hod. a do 18 hod. A samozřejmě večer to chce stmívání. Nějaké malé světlo přes noc by také nebylo na škodu, aby se při nějakém náhodném vyplašení ve tmě neumlátili. No a co to je elektřina daleko? 10, 20m, nebo víc? Kolem těch 20m je to řešitelné prodlužkou. Pochopitelně od někoho, kdo se v tom trochu vyzná. No a jako topení bych NEDOPORUČOVAL nějaký tepelný zářič, ale něco jako olejový radiátor. No a náklady na svícení a topení budou někde kolem 2 až 3 kW/hod. To je asi tak jednoduše řečeno vše co jsem chtěl.

Přidejte reakci

Přidat smajlík