Dotaz – alexandr maly x amazonek cernotemeny

Alexandr malý
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.12.2018 20:35
dobrman23

XXX.XXX.238.119

Alexandr maly snese se s Amazonkem cernotemenym? dekuji

1.12.2018 22:18
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Nevím co vás vede k této kombinaci. Vzájemné poranění je pravděpodobné. Amazonek je odvážný a často agresivní mrňous, který si troufne i na většího papouška než je alexandr malý. Zakousne se a nechce pustit. Ukousne alexandrovi v sousední voliéře přes jednoduché pletivo prst. Snad můj názor potvrdí i další chovatelé amazonků černotemenných.

Neregistrovaný uživatel

2.12.2018 05:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1

2.12.2018 08:12
emill

XXX.XXX.34.14

dobrman23 napsal(a):
Alexandr maly snese se s Amazonkem cernotemenym? dekuji

Dobrý den.
Po takto jednoduše položené otázce neočekávejte řádné odpovědi. Máte je na chov, ochočení, v jakém prostoru budou, jestli jsou na ochočení budou mít každý svou klec...

2.12.2018 11:57
dobrman23

XXX.XXX.238.119

Dobry den,na chov ne ,bude mit kazdy zvlast klec
mam 4 mesic Alexandra maleho koupil jsem rucne dokrmeneho a nejak se to nepovedlo,miluje psy ale ode me tak dobrota z ruky a to je vše Amazonek by mel prijit brezen duben,akorat jestli musi mit kazdy svou mistnost, mam kluka a zase chci kluka dekuji za radu.

2.12.2018 12:02
dobrman23

XXX.XXX.238.119

Tak se to teprve ted docetl do konce, dle vas nedoporucujete????
vsak nekde jsou k videni doma Ara,Amazonek Alexandr a vsichni jsou mazlici??????
tak nevim dekuji

2.12.2018 12:59
saola

XXX.XXX.44.33

Na vaši otázku, zda spolu budou vycházet, přece nelze dopředu odpovědět. Není to jen o druhu, ale o konkrétních jedincích. Pokud budou mít každý svou klec, tak asi v různých místnostech být nemusejí, Volný společný prolet je něco jiného - to musíte prostě vyzkoušet.
Ohledně komunikace si zkuste něco načíst (Low, Šusta, Harris - myslím Gabby Harrisovou). Ručně dokrmené mládě za nutnost a výhru pro lepší komunikaci s majitelem nepovažuji, ale chtěl jste ho, tak ho máte.

Osobní zkušenost s dvěma samci, byť jiných druhů, korela (13 let), pyrura (3 roky) v jedné místnosti v podstatě pozitivní, ale přesto je třeba dávat při společném proletu pozor - pyrura se někdy chová jako gangster a pokud má příležitost, tak koreláka usurpuje (a ten se nechá, protože je mírná ovečka) - ne pořád, většinu času si každý hledí svého, ale občas to udělá. Je vhodné to sledovat a krotit - např. když oba zároveň lezou po člověku (jsou hodně kontaktní), tak pyrura výhradně na rameni a níže, hlava patří korelákovi. Spíš prostě žijí vedle sebe než aby byli kámoši, pro oba je podstatnější člověk. Dobře to asi není,a le prostě se to tak sešlo. Snažíme se, aby byli v rámci možností spokojení a snad jsou, no.

2.12.2018 13:09
kubanec

XXX.XXX.103.242

A jeste spunty do usi si taky kupte k tem dvema

2.12.2018 18:15
dobrman23

XXX.XXX.238.119

Dekuji Alexandra mam skoro 5 mesicu a zadny vyjimecny krik neni a jak jsem se docetl Amazonek je jeste tissi a vy myslite tim ze budou dva?

a je blbost abych nel Akexandra kluka a Amazonka holku dekuji

3.12.2018 11:47
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

dobrman23 napsal(a):
Dekuji Alexandra mam skoro 5 mesicu a zadny vyjimecny krik neni a jak jsem se docetl Amazonek je jeste tissi a vy myslite tim ze budou dva?

a je blbost abych nel Akexandra kluka a Amazonka holku dekuji

Pane, 1.12. jsem Vám už odpověděl. Zatím se moc chovatelů amazonků neozvalo a tak ještě doplňuji.

Nevím, kde jste se dočetl mylnou informaci o tichosti amazonka, chápu odpověď o těch špuntech do uší.
Přečtěte si brožuru R. Low AMAZONCI rodu Pionites.
Jak je v okolí změna, reaguje pisklavým hlasem, jinak je v klidu. Nejlepší, když si je někde poslechnete sám a nedáte na to, co kdo kde napíše. Já než jsem je koupil, tak je slyšel na výstavě. Byli v patře a na schodišti si někteří lidé zacpávali uši. Mám dva páry, odchovávám, nejsou hluční, ale jak je ruch v okolí, piští docela pronikavě. Venku to nevadí, v sousedním bytě to uslyší, pokud nebydlíte ve svém domě.
Amazonek až dospěje ze své klece bude vidět alexandra a bude křičet. Hájí si svoje. Mám je ve voliéře přes chodbičku. Mohou se slyšet, nesmí se vidět. Neustále by viseli na pletivu proti sokům vedle asi by snůšku zastudili. Třeba mají ostatní jinou zkušenost. Píšu svoje poznatky, nic neopisuji.
Ty fotky všech možných druhů mazlíčků v družném soužití, jak uvádíte, může být i klamavá reklama, nebo nesmíte chodit do zaměstnání. Co takhle prodat alexandra, koupit pár mladých amazonků, stačí Vám jedna klec, budete mít nevšední zážitky.
A nevím, jestli víte, že amazonci nocují v budce celoročně, tak by ji měl v kleci na rozdíl od alexandra spícího na bidle mít.

9.12.2018 19:21
dobrman23

XXX.XXX.238.119

Super dekuji moc za radu,a super rozepsane jeste jednou diky

18.6.2019 21:43
dobrman23

XXX.XXX.252.149

Dobry den, tak mam rok Alexandra maleho,miluje psy deti,ale ke me se priblizi jenom k jidlu to veme s ruky pusy,ale pak ani nahodou(pohladit pomazlit nic
ted dotaz,kdybych koupil Alexanda maleho mazlika musim mit holku? nebo muzou byt dva kluci dekuji za rady

Přidejte reakci

Přidat smajlík