Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.12.2018 17:02
918

XXX.XXX.42.140

Dobrý den, jaké zkušenosti máte s chovem alexandra malého v bytě? Jak se chová, jakou má povahu (především ve vztahu k člověku)? Samozřejmě mám načteno (bohužel se toho tedy o povaze nikde moc nepíše, nebo jsem možná špatně hledala), ale ráda bych slyšela i osobní názory od lidí, kteří mají s tímto duhem zkušenosti :) Jaký jiný druh papouška by jste případně doporučili jako mazlíka do bytu k rodině? Předem děkuji za odpovědi a přeji krásný zbytek dne :)

19.12.2018 18:31
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

Já mám zkušenosti velmi dobré,ale nemůžete chtít jasnou odpověď.
Je to jako u lidí.Každý je jiný a hodně záleží na tom jak se mu člověk věnuje,hlavně v dospívání. Vyžaduje hodně pozornosti,jako každý . Je nadaný na mluvení.
Je dost velký a dokáže nadělat nepořádek.Plete se do všeho a potřebuje denní prolet.Je velmi dobrý letec a každá klec je pro něho malá.Pokud ji má jen na krmení a spaní,je nejspokojenější.
Já bych ho doporučit mohl,ale jsou možná i vhodnější.
Přečtěte si něco o aymarách,než se rozhodnete

19.12.2018 18:46
cvrdlikacek

XXX.XXX.82.163

Zdravím.take mám doma alexandra malého,za mne je to trochu uřvánek,tím nemyslím že by křičeli od rána do večera ale pokud vám mohu poradit tak já bych dnes volil spíše alexandra rudohlaveho..jejich křik je méně pronikavý...s ochočením vám neporadí nikdo,je to jen na vás kolik času mu budete věnovat.at se daří..

20.12.2018 06:05
misimisi

XXX.XXX.243.14

Alexandr malý píská zhruba totožně jako dětská piskaci hračka zvukem i hlasitostí Mně se to líbí, ale jsem v rodinném domě, tak to sousedi ani neví, že je mám. Jinak Alexandr vousatý růžový je mnohem hlasitější, má pronikavý hlas, je i ukricenejsi, až to trhá uši, ale učí se pěkně mluvit. K rodině by asi mohla být dobrá Ara Nobilis, Aratinga, Andulka, Pyrura... Je jich více, alexove často klovou, tak nebuďte zklamaní.

20.12.2018 13:37
918

XXX.XXX.146.233

Mnohokrát děkuji za odpovědi :) Hrozně se mi líbí aratinga sluneční, ale prý je extrémě uřvaná (což by se sousedům asi nelíbilo). Co si myslíte o pyrurách? Byla by to dobrá volba na mazlíka?

20.12.2018 15:47
misimisi

XXX.XXX.243.14

Nemám pyruru, ale chválí si ji. Je prý lepší ochočené mládě než dokrmené. Jinak Alexe ideálně dvou a půl měsíčního.

20.12.2018 21:14
918

XXX.XXX.42.140

Mnohokrát děkuji :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík