Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.12.2018 18:17

Dobrý den. Zajímalo by mne jestli je možné pro lepší využití podávat grepový sirup na piškot. Předem děkuji za slušné odpovědi.

19.12.2018 20:29
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Protože máte pouze 3 větší papoušky, tak můžete s preparáty, které nejsou levné i plýtvat a podávat je různě. Při větším počtu už musí člověk šetřit každou kapkou.
Využití na piškotu nebo jinde je asi stejné. Když dáte na piškot a vidíte, jak papoušek piškot zbaštil, máte jasnou kontrolu dávkování. To platí pro všechny preparáty. Bohužel to nelze uplatnit v početnějším chovu, není na to čas.

19.12.2018 20:49

Děkuji za odpověď. Ale mám obavy z předávkování.

19.12.2018 21:04
misimisi

XXX.XXX.243.14

Dávala jsem mláděti, ale spíše je dobré šetřit těmi piškoty, nejsou pro zvířata moc ideální, mají vysoký obsah cukru a sirup je také sladký. Já dělím jeden piškot mezi tři papoušky a labradora 😃 když už je chci nějak podarovat, raději ale dávám něco vhodnějšího.

19.12.2018 21:09
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Děkuji za odpověď. Ale mám obavy z předávkování.

Pane, mám to někde vytisklé, ale nechce se mně to v tom množství textů hledat. Jistě dávkování najdete nebo znáte. Myslím si, že u g.s. předávkování při podání na piškotu nehrozí. Dávám tak kalcium, palmový olej Kombisol AD3E.
U D3 to předávkování hrozí, musí si to člověk hlídat.

19.12.2018 21:38

Zkusím jim dávat 2 kapky na půlku piškotu pro amazoňany a jednu kapku na čtvrtku piškotu pro amazonky. Snad to bude dobré.

19.12.2018 21:55
saola

XXX.XXX.168.38

Zeptám se jako laik, což jsem: proč se grepový sirup papouškům podává?
Dohledala jsem u jeho popisu na jednom z prodejních webů, na co všechno je dobrý, ale nejsem si jista, zda se spíš v tomto případě nespoléhá podavač piškotu se sirupem papouškovi na víru - viz odkaz:
https://www.krmiva-pro-papousky.cz/Medin-Terra-GREPOVY-SIRUP-prirodni-antibiotikum-150-ml-d100.htm
Měla bych k tomu jako chemik poměrně dost šťouravých nepříjemných dotazů, jako třeba, jak to - ale přesně, prosím - váže to olovo a zinek, a pokud to váže tohle, co to dělá s ostatními těžkými kovy, jako je třeba železo, které by naopak být vázáno tolik pryč nemělo, jak to funguje na ty parazity - ale konkrétně, prosím, tedy jaká dávka je skutečně antiparazitická a proti kterým parazitům přesně, ale hlavně - co to vlastně obsahuje? Název je Sirup, v popisu bylinný výtažek z jader - no, co to tedy těm ptákům vlastně dáváte a proč?
Nic proti zadavateli, jen mne zajímá, proč se to dává.

20.12.2018 05:11
misimisi

XXX.XXX.243.14

saola napsal(a):
Zeptám se jako laik, což jsem: proč se grepový sirup papouškům podává?
Dohledala jsem u jeho popisu na jednom z prodejních webů, na co všechno je dobrý, ale nejsem si jista, zda se spíš v tomto případě nespoléhá podavač piškotu se sirupem papouškovi na víru - viz odkaz:
https://www.krmiva-pro-papousky.cz/Medin-Terra-GREPOVY-SIRUP-prirodni-antibiotikum-150-ml-d100.htm
Měla bych k tomu jako chemik poměrně dost šťouravých nepříjemných dotazů, jako třeba, jak to - ale přesně, prosím - váže to olovo a zinek, a pokud to váže tohle, co to dělá s ostatními těžkými kovy, jako je třeba železo, které by naopak být vázáno tolik pryč nemělo, jak to funguje na ty parazity - ale konkrétně, prosím, tedy jaká dávka je skutečně antiparazitická a proti kterým parazitům přesně, ale hlavně - co to vlastně obsahuje? Název je Sirup, v popisu bylinný výtažek z jader - no, co to tedy těm ptákům vlastně dáváte a proč?
Nic proti zadavateli, jen mne zajímá, proč se to dává.

Dávám jako přírodní antibiotikum, snad i proti horečce by to mělo působit. Já dávám teď do vody preventivně, jsme ted všichni doma samý kasilek a Týnecká celý podzim.

20.12.2018 05:23
misimisi

XXX.XXX.243.14

Dávám tedy i Roboran do zrni. Ten sirup přidávám asi posledních několik dní. Prodejce - chovatel s tím má dobré zkušenosti, i třeba s Aloe vera, mám jej také na zkoušku. O grepu je známo, že se používá například proti horečce v tropech, obsahuje chinin, tak mi to přijde jako vhodné k léčbě.

20.12.2018 09:28
saola

XXX.XXX.168.38

No, to, co dává grepu jako ovoci hořkost a typickou chuť, je naringin, nikoliv chinin. Jedná se o dvě odlišné látky. Nic proti grepu jako ovoci, pokud ho papouškům nabídnu, potěší je to, mají ho rádi, ale grepový sirup? Na mne to spíš dělá dojem, že někdo posbíral informace po netu, splácal z toho podnikatelský záměr, sesmolil oslavnou báseň o zázračných účincích a stvořil grepový sirup.
https://www.celostnimedicina.cz/grapefruit-citronik-rajsky-citrus-paradisi.htm
https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/naringin
http://toxicology.cz/modules.php?name=News&file=print&sid=625

Proč tedy grep nepodávat v přirozené formě jako ovoce, vždyť ho mají všude, a prznit ho vyráběním jakéhosi sirupu o no name složení?

20.12.2018 15:58
misimisi

XXX.XXX.243.14

My se to učili kdysi na střední o tom chininu. Možná, že jsou novější poznatky, ale jinak nevím, chemik nejsem 😁

20.12.2018 16:39
hobychov

XXX.XXX.213.33

Tak neblbněte lidi

20.12.2018 17:39
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Moudivláček napsal(a):
Pane, mám to někde vytisklé, ale nechce se mně to v tom množství textů hledat. Jistě dávkování najdete nebo znáte. Myslím si, že u g.s. předávkování při podání na piškotu nehrozí. Dávám tak kalcium, palmový olej Kombisol AD3E.
U D3 to předávkování hrozí, musí si to člověk hlídat.

Tak už jsem to našel. Miloš Máca Jaroměřice nad Rokytnou propaguje přírodní preparáty hlavně G.s.a ALOE.
Saola už uvedla odkaz, tak jen opakuji a doplňuji.
Píše se, že podáváním G.s. ničí bakterie, působí na viry, plísně, kvasinky, nepoškozuje střevní flóru, napomáhá trávení, váže těžké kovy Zn, Pb atd.........Když to čtu, tak to je "zázrak" 150 ml za 120 Kč.
Dávkování malý papoušek. 12 kapek, stř. papoušek 22 kapek, velký 32 k. na 1 decilitr po dobu 3 týdny až 3 měsíce. Při zdravot. problémech dávka píše 1 krát větší, mám dojem, že tím myslí dvojnásobnou dávku. A ještě podává aloe. I tento preparát doporučuje. Text měl i ve starší FAUNĚ.
WW.krmiva-pro-papousky.cz

Můj názor dlouholetého drobnochovatele nejen papoušků ale i ostatních exotických ptáků:
Nikdy jsem tyto preparáty nepoužil, nepopírám, že jsou prospěšné, ale v běžném chovu nejsou nutné.
Pestrá strava ovoce a zelenina doplněná hlavně v době odchovu vápníkem, máčeným a klíčeným zrním, nepodceňovat pampelišku i s kořenem, slunce, když celý rok na ptáky nesvítí, tak D3
a amazoňani, amazonci vitamin A, proto jsem psal ten palmový olej, ale mrkev a ta pampeliška má karoten a pták si vitamín A vyrobí.
Čistá voda, nezatuchlé zrní a papoušci budou roky zdraví i bez těchto vychvalovaných preparátů.
Všechno, co tam píše se zdravého papouška netýká. Jo, když je zdravotní problém, tak i já sáhnu po zázračných preparátech. Zázraky se však nedějí a když, tak to trvá dost dlouho, Ale nekupte to, když to tak zázračně působí.

20.12.2018 18:21

Dobrý den,také jsem žil v domnění že když budu krmit kvalitním ovocem a zeleninou, směsí zrnin s vitamíny od versele laga a granulemi zuprem se nic nemůže stát. Na bakterie ve střevech mi padl 11 letý samec, který během 4 let odchoval 13mladých. Venkovní voliéra 7x1m vnitřní 4x1.5m. Proto jsem se rozhodl jako prevenci podávat grepový sirup a poly-myn na lepší vstřebání vápníku.

20.12.2018 19:57
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den,také jsem žil v domnění že když budu krmit kvalitním ovocem a zeleninou, směsí zrnin s vitamíny od versele laga a granulemi zuprem se nic nemůže stát. Na bakterie ve střevech mi padl 11 letý samec, který během 4 let odchoval 13mladých. Venkovní voliéra 7x1m vnitřní 4x1.5m. Proto jsem se rozhodl jako prevenci podávat grepový sirup a poly-myn na lepší vstřebání vápníku.

Před dvěma roky mně též uhynul samec amazoňana modrořelého. Rok před tím měl 4 mláďata. Hned jsem ho zavezl do Brna na pitvu. Parazité 0, bakteriální zánět ve střevech, překrvení všech orgánů.
Nic z ostatních ani poředtím ani dodnes neuhynulo. Krmím stejně bez prevence. Těžko říct co by nebylo, kdyby byla.

20.12.2018 22:35
misimisi

XXX.XXX.243.14

Já věřím, že občasné nebo i pravidelné přeléčení neuškodí. Každý dělá, co může, aby se ptackum dostalo vše potřebné. Na trávení by měl být dobrý i fenykl, bakterie jsou citlivé na antibiotika. Pokud je nemoc v zárodku, může přírodní preparát pomoci, ovšem rozjetou infekci už zvládnout nemusí. Nejtěžší je rozpoznat problém včas, aby měl veterinář ještě šanci nemocnému zvířeti pomoci. Bakterie se zvládnou množit neskutečně rychle.

20.12.2018 22:54
misimisi

XXX.XXX.243.14

Ještě by jsem dodala, paní Saolo, že vyvážená strava je důležitá, jednostranné užívání čehokoli může způsobit přebytek či nedostatek jiné důležité složky. V tom s Vámi souhlasím 😉 Jako příklad u lidí, vnitřnosti jsou v jídle důležité, ale člověk by měl sníst asi jen jednu porci za dva týdny, aby do sebe nedostal příliš škodlivin, které jsou tam obsaženy.

21.12.2018 08:32
lutik

XXX.XXX.176.19

Dávám jednou za čas aloi s medem ale to si vyrábím sám .Sloupnu kůži z listů a dužninu namixuji s medem dávku tak na týden ředím vodou .Jako prevenci dávám na podzim lichořežišnici tinktůtu jinak čerstvé květy krájím do ovoce . Ovoce mandarynky.grepy ,pomelo a jiné v ovocném salátu denně čerstvé.

Přidejte reakci

Přidat smajlík