Zdravím, uvažuji o koupi amazoňana, jaký z nich je vhodnější do bytu? Modročelý nebo žlutohlavý? A jaké jsou mezi nimi rozdíly? Vím jen, že žlutohlavý je dražší. Budu moc ráda za odpovědi.
To je jasné, každý papoušek je jiný. Také vám zní zpěv amazoňana žlutohlavého tak trochu zvláštně? Přijde mi že spíše hystericky křičí oproti modročelému, ten zní o něco lépe.
v chovu jsem měl oba druhy, žlutohlavý byl o dost hlučnější než modročelý, mám modročelého i v bytě a je to nejlepší kamarád! Krásně mluví, umí pár kousků a nehorázně má rád mazlení se mnou, ale samozřejmě každý papoušek je jiný.
Děkuji za odpověď. A mohla bych se ještě zeptat, někde jsem četla že amazoňani jsou jedni z nejvíc agresivních papoušků v pubertě (do 10 let). Prý vlivem hormonů hodně klovou a mají tendence i napadat členy rodiny. Měl jste s nimi takovou zkušenost?
já bydlím v bytě sám, takže s napadáváním členů rodiny nemám zkušenosti, ale ke mě si nic takového nedovolil. Ale můžu říci opět z vlastních zkušeností, že rozhodně jé méně agresivnější než kakadu nebo Žako
Je totiž starší než dva roky a hrozí tedy, že nedostanete smysluplnou odpověď. Pokud vás toto téma zajímá,
vložte prosím váš příspěvek nebo dotaz jako nové diskusní vlákno.