Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.12.2018 20:27
Papagajec434

XXX.XXX.13.236

Zdravím,
nedávno jsem šel kolem řeky a uviděl jsem čtyři zvláštní kachny. Je to kačer, který měl ale úplně šedou hlavu, dále nějaká světlejší kachna a pak dvě kachny, o kterých bych řekl, že jsou to nějaké mutace uprchlé z chovů (viz fotografie). Nevíte někdo, co by to mohlo být za druhy? Děkuji za odpovědi. Papagajec434

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.12.2018 22:00

Na první fotce je kachna vysokohnízdící létavá modrožlutě divoká (takže domácí kachna) a je jich celý pár, možná uprchl někomu chovný pár, na poslední to černé bude taky to stejné-vysokohnízdící létavá nebo smaragdová domácí kachna možná křížená s divokou. Na druhé fotce je pižmovka domácí, což je zcela jiný druh-původem z jižní Ameriky. Jde o mladou samici v barvě modře strakaté.
Ty domácí kachny se mohou s divokými dále plodně křížit a vytvářet zajímavě zbarvené potomstvo. Třeba po tom černobílém kačerovi budou snad všechna káčata taková podobná, ale bude na té černé trochu vidět divoká kresba.
Pižmovka se může zkřížit, ale její potomci s kachnou jsou dále neplodní. Také mohou být zajímavě zbarveni.
Toto téma jste měl hodit spíš na drůbež, tady byla menší šance, že to někdo určí.

29.12.2018 11:29

Papagajec434 napsal(a):
Zdravím,
nedávno jsem šel kolem řeky a uviděl jsem čtyři zvláštní kachny. Je to kačer, který měl ale úplně šedou hlavu, dále nějaká světlejší kachna a pak dvě kachny, o kterých bych řekl, že jsou to nějaké mutace uprchlé z chovů (viz fotografie). Nevíte někdo, co by to mohlo být za druhy? Děkuji za odpovědi. Papagajec434

Poslal jsem Vám soukromou zprávu ohledně kachen na prvním fotu.
J.E.

1.1.2019 21:04
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Divné zákazy

Našťastie tento zákaz je vycapený iba v tej časti jazera na Sídlisku NAD JAZEROM v Košiciach, kde sa chodia pravidelne “ľadoví“ otužovať. Buď fit!

Přidejte reakci

Přidat smajlík