Jeví se mi jako bezva Ara Nobilis, ale je to hodně chytrý papoušek, tak to chce zvážit, jestli se mu můžete věnovat více, než jen pouštěním na prolet. Také záleží, kolik vás je v domácnosti, jestli máte i malé děti, jak moc jste v zaměstnání atp., no. Já mám děti a mám Alexandry. Hlavně musí člověk počítat s tím, že papoušek může být lumpik, a může sem tam klovnout. Náš al vousatý už umí pár slov, ale klidně mě klovne, do ucha z ničeho nic 😉
Člověk by měl uvažovat podle podminek ktere může nabídnou. Chce to si pořidit knihu a o každem druhu si něco přečist. Pro inspiraci přidávam dalši druhy. Ara maracana ,Ara Severa, Pyrura, Amazoňane, Amazonek bělobřichy nebo černotemenny, Korela albino, Alexandr Činsky nebo Alexandr Růžový. Je hodně druhu i prodejcu. Jedina a duležita rada nenaetět a nepořizovat si neodstavené mlaďě s řečmi ,že ho budete dokrmovat týden a že si na vás lėpe zvykne neni to tak, spravné odstaveni ma vliv na vyvoj a psichyckou pohodu papouška. Hodně štěsti s výběrem.
mokrosovalenka
napsal(a):
Doporučuji Amazoňana žlutohlavého nebo modročelého. Jsou to větší kliďasové než kakadu, ten má sklon vyškubávat peří. A jsou to mazlové, mají rádi celou rodinu nevybírají si jednoho člena.
Musim souhlasit, ještě bych doplnil ,že jsou opravdu šikovní na mluveni a jsou opravdu krasní i cena je veice přizniva.
Dobrý den. Ve výše uvedeném příspěvku je otázka jaké můžete ptákovi zajistit podmínky a jaké jsou vaše zkušenosti.Pokud začínáte nebo pokud máte nějaké zkušenosti to všechno rozhoduje při výběru.
Jinak bych doporučil korelu je to střední papoušek cenově dostupný jediná malá nevýhoda je že je trochu hlučnější do bytu.