Dobrý den,
Prosím o radu ke stavbě samostatné voliéry se záletem.
Voliéra o rozměrech 3x2x1,8m se záletem 2,8x0,8x1,8m. Provedení záletu - dřevěné palubky, zateplení (stěny, strop, podlaha) minerální vata (desky) tl.10cm a vnitřní obklad osb desky tl.12 mm. Pro temperování záletu v zimním obdobím Infra panel Ecosun 200 K+ s regulací prostorovým termostatem.
Osazení voliéry – zatím návrh (papoušek horský, andulky, popřípadě i zebřičky a kanáři). Můžete mi i poradit jaké osazenstvo dát do voliéry, nemám v úmyslu do budoucna rozšiřovat chov.
Děkuji za odpovědi.
jansar
napsal(a):
Dobrý den,
Prosím o radu ke stavbě samostatné voliéry se záletem.
Voliéra o rozměrech 3x2x1,8m se záletem 2,8x0,8x1,8m. Provedení záletu - dřevěné palubky, zateplení (stěny, strop, podlaha) minerální vata (desky) tl.10cm a vnitřní obklad osb desky tl.12 mm. Pro temperování záletu v zimním obdobím Infra panel Ecosun 200 K+ s regulací prostorovým termostatem.
Osazení voliéry – zatím návrh (papoušek horský, andulky, popřípadě i zebřičky a kanáři). Můžete mi i poradit jaké osazenstvo dát do voliéry, nemám v úmyslu do budoucna rozšiřovat chov.
Děkuji za odpovědi.
Zálet a zateplené vata a OBS doska najhoršé čo može byt o 2-roky budete mat myši a myši všetko Vám rozhrizu.
Ahojky,
no myslím, že protopíte zbytečně mnoho peněz a i ta skladna materiálu na volieru není nic moc. Já jsem zálety postavil z panelů co se staví obchoďáky. Je to super, z obou stran plecha a uvnitř čedičivá vata. Zbytky koupíte na bazosi, cca 200-250 m2. Kupte raději 10 cm silnou určitě se to vyplatí v zimě, údržba super a myši nemají šanci. Ten eko panel bych dal také 600, při použití termostatu je lepší silnější.
I.
Zdravím má někdo zkušenosti s montáží Pur panelu na strop? Mám prostory ve starém stavení jsou tam obloukové stropy říkal jsem si že by se panely strop srovnal a i zateplil. Předpokládám že bych musel udělat rošt jakoby na sádrokarton a panely na to ukotvit. Nebo má někdo lepší nápad? Děkuji
Můj pohled je takový jsem vyučený truhlář takže je jasné že mám ze dřeva pro austrálii. Popíšu jak jsem to udělal já. Ze střešních latí které jsem ohobloval a natřel impregnačním nátěrem kvůli houbám a hmyzu. A tam kde jsem chtěl udělat stěnu z pletiva tak jsem dal pletivo, kde zálet tak jsem dal palubky a na strop jsem dal slabé palubky 12mm a dal jsem přes střešní latě a pak plechy. Když je to teplo tak mezi palubkami a plechem je 5 cm prostoru takže proudí vzduch. Ale co mám rady od mojich starých kolegů od kterých jsem se začínal nabírat zkušenosti tak říkali: Pro myši je každá skulina nebo místo kde by mohli myši udělat hnízdo je špatné. Už bych to udělal jinak.