Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.1.2019 09:59
barabán

XXX.XXX.144.116

Jaké jsou Vaše názory na Gammarus.Ptám se ,poněvač názory se rozcházejí.

4.1.2019 23:12
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Téma zatím nikoho do diskuze nepřilákalo.
Nemám žádné dlouhodobé zkušenosti, ale jako přídavek do krmiva jsem tyto drobné korýše v minulosti používal především hmyzožravým ptákúm - leskoptve, šámy, bulbulové a i kardinálům, kteří jsou mimo odchov zrnožraví.
Ptáci je nijak nepreferovali, měli raději živý čerstvý hmyz.
Dočteme se, že toto krmivo je bohaté kaloricky, zdrojem bílkovin a vápníku. Bývají často v průmyslových míchanicích.
Ptal jste se na názor. Mně nijak nenadchli. Vápník dodám v prášku z mnohých přípravků, nebo vaječných skořápek, kde je optimální poměr vápníku, fosforu, draslíku, bílkovinu z červů, cvrčků a švábů nebo i vajíček. A domnívám se, že chytinová nestravitelná část gamaruse není zrovna to nejlepší, ale rybářům po nich ryby rostou.
Snad někdo chytřejší napíše něco víc než moje všeobecně známé úvahy.

5.1.2019 11:04
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

Z blešivcema, humrama nebo z čeho to sušejí ,zkušenosti nemám,ale kdysi jsem dělal akvaristiku ve velkém a líhnul žábronožky. To mě poradil jeden starý chovatel a přidávali jsme to ptákům do míchanice hlavně drobotině při odchovech. Proprané brali z mističky i samotné.
Musela se nechat tedy dorůst větších rozměrů až cm. Takže drobná pro potěr a přerostlá ptákům.Ale ta byla vlastně čerstvá i živá.
Nevím ale jestli by brali i sušenou,pro pach. I když se tvrdí že ptačí čich je slabý.
Nedokážu posoudit,co z toho může pták strávit,také by mě zajímal názor odborníka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík