Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
2x-1,0
JoPe
napsal(a):
Dobrý den,udělejte test DNA a máte jasno.
Test DNA bohužel není 100% a jentak vyhodit cenu papouška za "možná" určení pohlaví, to se mi opravdu nechce. Vozit na endoskopii už vůbec ne Tohle je přebytek z loňska v prázdné voliéře, po odchovu penantů (snad úspěšném) to místo stejně budou muset uvolnit, proto mi přijde zbytečné to hrotit testy
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Pro Zemjanek k čemu celá diskuse ??
Protože jsem chtěl znát názor i někoho jiného, jelikož rosely nedělám dlouho, tak si v rozeznávání pohlaví nejsem úplně jistý. Jestli to někoho obtěžuje, nemusí reagovat nebo se jakkoliv účastnit. To že jsem se rozhodl ze dne na den o osudu páry je moje věc. Na jaře dám vědět jak to dopadlo, kdyby to někoho zajímalo.
Zemjanek
napsal(a):
Protože jsem chtěl znát názor i někoho jiného, jelikož rosely nedělám dlouho, tak si v rozeznávání pohlaví nejsem úplně jistý. Jestli to někoho obtěžuje, nemusí reagovat nebo se jakkoliv účastnit. To že jsem se rozhodl ze dne na den o osudu páry je moje věc. Na jaře dám vědět jak to dopadlo, kdyby to někoho zajímalo.
Dobrý den,
to je naprosto normální se tady o něčem radit. Od toho tady ta diskuze je. Mě by to určitě zajímalo, jestli je to pár nebo dvě samice. Martin
Zemjanek
napsal(a):
Test DNA bohužel není 100% a jentak vyhodit cenu papouška za "možná" určení pohlaví, to se mi opravdu nechce. Vozit na endoskopii už vůbec ne Tohle je přebytek z loňska v prázdné voliéře, po odchovu penantů (snad úspěšném) to místo stejně budou muset uvolnit, proto mi přijde zbytečné to hrotit testy
😂😂😂. Keď vám niekto poradí najlepšie a najrozumnejšie riešenie a vám sa do toho nechce, tak vám je ťažko radiť...
Inak pekné rubina!
luki10000
napsal(a):
😂😂😂. Keď vám niekto poradí najlepšie a najrozumnejšie riešenie a vám sa do toho nechce, tak vám je ťažko radiť...
Inak pekné rubina!
Dobrý den,
máte pravdu že test by to vyřešil hned, ale jak píše p. Zemjanek že je to přebytek z loňska, tak k čemu test. Jaro je tu za chvíli a to ukáže co je to za pohlaví. Martin
luki10000
napsal(a):
Inak pekné rubina!
Právě proto, že jsou to pěkní ptáci, tak stále přemýšlím zda si je nechám... Uvidíme co přinese letošek. Mám teď očekávání výsledků u strakatých 1f a 2f penantů a zatraceně málo místa
Zemjanek
napsal(a):
Tak pro ty, co zajímá jak to dopadlo. Dole na fotce samice a nahoře "nějakej hermafrodit" který skončil výměnou za 100% samce ve výkupu. Ano ve výkupu, protože u nás bohužel lepší kvalita než na stole.
Dobrý den,
tak to je super, že jste ten problém vyřešil a teď máte ptáky připravené na sezónu. A jak jste to pohlaví zjistil. Udělal jste nakonec test? Martin
Test DNA jsem nedělal. Zajel jsem ke známému, který také chová rubina( to jsem zjistil později) a porovnali jsme moje s jeho a podle toho určili... U toho horního ptáka si nebyl jistý ani on a proto ho nazval "hermafroditem", tak šel do výkupu. Nikomu do chovu bych ho nemohl s čistým svědomím svěřit...
Zemjanek
napsal(a):
Test DNA jsem nedělal. Zajel jsem ke známému, který také chová rubina( to jsem zjistil později) a porovnali jsme moje s jeho a podle toho určili... U toho horního ptáka si nebyl jistý ani on a proto ho nazval "hermafroditem", tak šel do výkupu. Nikomu do chovu bych ho nemohl s čistým svědomím svěřit...
Škoda ho...! Podľa obrázku je krajší, kvalitnejší, výraznejší! Podľa mňa ste spravili trocha chybu...
No jak píše luki10000, taky se mi ta co je nahoře líbí víc, ale to je samozřejmě každého věc. Vám se třeba zase líbí víc ten spodní. Já osobně bych počkal do jara, protože to už tu je každou chvíli. Tak že u té spodní stejně nemáte 100 % jistotu že to je samice, že. Ale vypadá to na samici. I když sem chvíli váhal o samci. Ale taky si myslím že to je samice. Škoda té horní, ta byla moc pěkná. Martin
Martin-rosely
napsal(a):
No jak píše luki10000, taky se mi ta co je nahoře líbí víc, ale to je samozřejmě každého věc. Vám se třeba zase líbí víc ten spodní. Já osobně bych počkal do jara, protože to už tu je každou chvíli. Tak že u té spodní stejně nemáte 100 % jistotu že to je samice, že. Ale vypadá to na samici. I když sem chvíli váhal o samci. Ale taky si myslím že to je samice. Škoda té horní, ta byla moc pěkná. Martin
Ďakujem... Bál som sa ze mám zlý vkus 😁... Keby bola tá rozela na predaj, čo bohužiaľ skončila vo výkupe, hneď by som ju zobral! Dal by som spraviť DNA za pár korún a doparoval... Bola naozaj krásna....
Zemjanek
napsal(a):
No vidíte, a mě se právě naopak více líbí když má rozelka výraznější kresbu než když je moc červená... Je pravda, že na těch fotkách vypadá celkem pěkně, ale v reálu to nebyla zase taková paráda...
Však to je v pořádku. Vy si musíte vybrat tu která se vám více líbí,protože vy jí bude mít ve svých voliérách. A máte i foto toho samce, co jste k ní sehnal. Martin
Zemjanek
napsal(a):
Když bude zítra čas, tak je nafotím
Děkuji . Tohle jsou moje rubína. Samice by měla ještě asi trochu z červenat, tak uvidím. Je totiž loňská. Martin
Takže rychlofoto mobilem.
Na první fotce mladý pár, druhá fotka starší pár (rodiče "hermafrodita")
Včera sem vyfotil ty mé rubína a samec mi pořád víc a víc červená, což je dobře. Uvidím jak bude vypadat zase příští rok. Posílám foto. Martin
Martin-rosely
napsal(a):
Protože se mi rubino líbí víc červené 😉 Martin
Červené rubina jsou teď celkem v kurzu, celkem se mi i líbí, ale za mě to není rubino, když postrádá typickou kresbu. Červené rubino bych dále rozvíjel v kombinaci s jinými mutacemi, protože tam vidím potenciál v oné barevné nianci. Samička je pro mě zase na druhou stranu hodně žlutá, takže by výsledný odchov měl mít tu "správnou" kresbu.
Zemjanek
napsal(a):
Červené rubina jsou teď celkem v kurzu, celkem se mi i líbí, ale za mě to není rubino, když postrádá typickou kresbu. Červené rubino bych dále rozvíjel v kombinaci s jinými mutacemi, protože tam vidím potenciál v oné barevné nianci. Samička je pro mě zase na druhou stranu hodně žlutá, takže by výsledný odchov měl mít tu "správnou" kresbu.
Dobrý den,
jak říkáte, teď jsou rubína více červená v kurzu a jdou kombinovat i s jinými mutacemi. A co se týče té mé samice, tak teď je ještě dosti žlutá, ale myslím si že ještě malinko zčervená, protože je loňská. Ale uvidíme. A hlavně sem zvědavý na mladé jakou budou mít kresbu, teda pokud se zadaří. Nebudeme předbíhat. Martin
Zemjanek
napsal(a):
Aká je správna kresba rubino?
Sice to je penant lutino, ale takhle barevne bych chtel mit rosely rubino
Mohl bych znát váš názor na pohlaví mám svůj tip tak bych si to chtěl potvrdit. Dík
kičněp
napsal(a):
to lutino podle te fotky se přikláním ze to vypada na samce...
Jojo samec by to být měl. Děkuji za odpověď. Tohle je můj pár lutín. Martin