Žako - samec škube samici

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.1.2019 17:38
mexx

XXX.XXX.138.2

Zdravím,
chtěl bych poprosit o radu. Mám mladou páru žaků a obecně spolu pěkně harmonuji. Oba mají DNA a jedná se o pár. Během posledních cca 2 týdnů, ale samec při probírání peří na hlavě samičku probírá až tak, že jí peříčko vytrhne. Ona mu ale hlavu nastavuje a zřejmě jí to nevadí. Co se týče prostoru tak jsou oba ve volieře kombinované nyní při teplotě 15 - 17 C a velikosti dxšxv 2x1,5x2. Strava je hodně rozmanitá co se ovoce týče a klasicky dostávají i zrní a calcium a další vit a min prvky... Nevím jestli se to nějakým způsobem dá odnaučit? Nebo je to zlozvyk a samička bude na hlavě oškubaná... sameček pochází od páru kde jeho rodič to dělal partnerce tak je možná i gen. predispozice? Máte někdo zkušenost co s tím? Děkuji za normální odpověď.

22.1.2019 19:38
krabatka

XXX.XXX.6.79

Dobrý den, s tím samým u mých senegalců jsem byla u MVdr. Nečasové, prý je to projev přílišné péče ze strany samce. U nás se problém ještě znásobil tím, že samice mu to pírko vzala, začala žmoulat v zobáku a zachutnalo jí to a začala se škubat. Doporučení 2x týdně kousek vařeného kuřecího masa, občas vajíčko natvrdo, ale to jsem dávala už i předtím a nebo, a to u nás zabralo, krmení pro hmyzožravé ptáky, dávat trochu max. 2x týdně nebo občas moučný červ, že prý v přírodě občas taky něco sezobnou. Samice to jedla hned, samci to chvíli trvalo, ale už si dává také. Od té doby je to ok. Krmení jsem koupila od versele laga, sušené.

22.1.2019 20:41
z jarda

XXX.XXX.139.214

Zdravím, tak příčiny "oškubávání" můžou být různé...jak danou genetikou(horší varianta),tak i výživou,předávkování vitamíny,nuda a nebo i přílišnou péčí ze strany druhého partnera...chce to zábavu(lana,prolézačky),větvě na okus a opravdu různou a kvalitní potravu,s vitamíny opatrně,klíčené zrní a vajíčko víc než občas a kuřecí vařené maso a nebo vařené kosti s chrupavkou jsou moc vhodné a taky sprchování,když nemají možnost deště. Zappe

Přidejte reakci

Přidat smajlík